מה יותר חשוב לנו?

מה יותר חשוב לנו?

כשאנחנו אומרים משהו מה יותר חשוב לנו להגיד את זה, או ש"יבינו" כמו שאנחנו רוצים שיבינו את מה שאמרנו? (צר לי, אי אפשר את שניהם...גם אין צורך לטרוח ולהסביר למה כן אפשר... התייחסו לשאלה כמו שהיא בלי "לתקן" כלום...אם אפשר) למה אנחנו אומרים דברים בכלל? בוקר טוב ויום טוב

יש ויש ...

יש מי שאומר בשביל להגיד, לפרוק את מה שעל הלב, גם אם הוא יודע שלא יבינו או שזה לא יועיל. יש מי ששותק אם הוא חושש שלא יבינו. אני נמנית על הראשונים. כשאני מפסיקה להגיד... זה סימן רע.

Deerest

New member
נסיון להבין

אביבה שואלת: למה אנחנו אומרים דברים בכלל? את עונה: יש מי שאומר בשביל להגיד, לפרוק את ... אני מבין: שאת עושה זאת בשבילך. לא? אם נקצין את ההבנה/ההנחה שלי אז לא כל כך מעניין אותך מי שומע אותך. או אולי חוג מצומצם של שומעים. אם אני טועה, אל תמשיכי לקרוא. אביבה שואלת: מה זה מסמן, ההפסקה? את עונה: ויתור, הרמת ידיים, חוסר אכפתיות... אני מבין: ויתור - על עצמך, הרמת ידיים - ממך, חוסר אכפתיות - ממך. או שהמילים הן שוב מלכודת?

נסיון להסביר

אני עושה זאת בשבילי. זה עוד לא אומר שלא אכפת לי מי שומע או איך מבין. אני אומרת בשביל לפרוק אך בשאיפה ותקוה שגם יבינו - גם את מה שאמרתי וגם את הרצון שלי לפרוק וממה הוא נובע. לפחות את התחושה - אם לא את המילים. אם אני מוותרת - זה לא עלי. זה על מי שמולי - זה שלא הבין... מה אני מרגישה...

Deerest

New member
שוב לא מסתדר לי

תקראי את התגובה שלך תחת הנושא מדהים!!! למה שדיסו כתב. שם עודדת אותו לא להתיאש או משהו בסגנון... רגע אני אקריא לך: לעולם אל תתעייף מלנסות להעביר את תחושותיך. יש הרבה אנשים שיעריכו זאת עד מאד גם אם לא יבינו מסר כפול או שוב אני לא מבין?

כל-כך פשוט - לא צריך מתמטיקה

אני מעריכה את מי שלא מתייאש מלהעביר את תחושותיו. יש בזה, לדעתי, סימנים לחוזק ואהבת החיים. אני מקווה בשבילו שלעולם לא יתעייף מלנסות. מהסיבה הנ"ל. אני, לצערי, לפעמים מתעייפת.... בתור מי שבאה מהתחום של מתמטיקה עלי לציין - החיים זה לא מתמטיקה בדיוק כפי שהם לא שחור ולבן. ולא תמיד יש אמת מוחלטת. אפילו לא ביני לביני. ומה רע במסר כפול????

Deerest

New member
מתעייפת?

מעניין למה? אולי בגלל המסר הכפול שאת מעבירה. לא היית מתעייפת אם היו מבינים אותך, היו מבינים אותך לולא המסר הכפול. אם זה רע או טוב (הכפול) זה כבר תלוי בך. רק אל תשכחי להוסיף אותו לתהליך קבלת ההחלטות שלך, מתמטיקאית.

dear deerest

אני דווקא מאד משתדלת לא להעביר מסר כפול, גם כשאני בעצמי מבולבלת! ותמיד מוכנה להסביר שוב ושוב - אם אני רואה נכונות בצד השני. אתה זועם, דירסט היקר, או שרק נדמה לי ?

Deerest

New member
למה את חושבת בחרתי את הניק הזה?

זה ישר מרגיע אותי רק מעצם הפניה אלי. לא, אני לא זועם (וואו, נוראית המלה הזו). תרשי לי עוד קצת... אמרת: אם את רואה נכונות בצד השני. מה קורה כאשר את זה הצד השני?

ועוד שאלה...

איך לדעתך צריך להרגיש מי שנתקל באדם כמוך (שמתייחס לכל אחד בסבלנות, סובלנות ובנועם) וחוטף ממנו שוב ושוב חיצי רעל ???? נכון, וודאי תגיד שאולי הוא רק מרגיש כך, אך אני אטען שזה מה שחשוב. מה מרגישים....

Deerest

New member
ועוד תשובה

לא מסתדר לי "נתקל" עם "שוב ושוב" לא נראה לי ש"נתקלת" בו, אחרת לא היה "שוב ושוב". קצת סדר. "מרגישים" בא אחרי "מפרשים" שבא אחרי "מבינים" שבא אחרי "שומעים/רואים" שבא אחרי... ואפילו אם זה מהיר כברק, זה הסדר. תבדקי מהתחלה ותראי אם מה שהרגשת אכן ראוי כלל לקיום. תודה על המחמאה. ומאותו רובין הוד תתרחקי מהר.

Deerest

New member
נ.ב.

כשהיינו בצבא ועשינו ניווטים, טעות של מילימטר בתחילת המסלול הביאה אותנו למקומות... שלא נדע. שם, בהתחלה - בשמיעה, בהבנה, בפרשנות - צריך לשים לב טוב טוב. להקדיש יותר זמן כדי שלא תתחפרי אחר כך עם מה שאת מרגישה.

למעלה