מה יותר חשוב לנו?

deerest,אתה מעביר מסר כפול

אותי שאלת למה חשוב לי להעביר מסר ברור! וגם הצעת לי לא לנסות ולהתאמץ להסביר,...... ואין לי בעייה לא להגיב לתגובה שלי אז...... אבל עכשיו אתה פתאום אומר את ההיפך,ואתה אומר לה,שהיא לא היתה מתעייפת אם היו מבינים אותה יותר.... אמור לי מתמטיקאי,האם מכך ניתן להסיק לוגית,שכאשר אתה מסביר את עצמך טוב יותר,משמע שזה מרגיע? כי אם התשובה חיובית........ יום טוב.

Deerest

New member
מטקות

אתה זוכר את המשחק הזה? אני תמיד הייתי זה שמשחק מול שניים. מסר כפול זה כלי. בדיוק כמו שסכין זה כלי. אתה יכול לרצוח איתו ואתה יכול למרוח איתו גבינת שמנת האהובה עליך. אין לי שום דבר נגד מסר כפול. אבל הלוגיקה שלך מצאה חן בעיני. יש לוגיקה גם בבדיחה על ההוא שאם הוא לא אוהב דגים אז הוא הומו. זה לא: אם אני מסביר את עצמי זה: אם מבינים אותי ולא תמיד זה תלוי במסביר. אל פי הגדרותי והיפוכן: מתעייף - מתרענן, עייף - רענן. רגוע - סוער, מרגיע - מסעיר. לכן המסקנה לא במקומה. אבל יחד עם זאת ובהנחה שהצד השני הבין - לפעמים זה מרגיע ולפעמים לא, תלוי מה רציתי להסביר. אם זה לשוטר למה נסעתי מעל למהירות המותרת - זה מאד ירגיע אותי.

אז יש לך עלי יתרון!

אותי לא שואלים הרבה שאלות,כי אני ברור מאד בדרך כלל.. ואתה,בגלל שאתה לא הכי ברור,מרוויח זמן איכות עם אנשים,ששואלים אותך הרבה שאלות,כי הסיכוי שלהם בדר'כ להבין אותך נמוך(חלשים במתימטיקה) ואז מתפתחת לה שיחה,שלך תדע לאן פניה מועדות... חשבת להיות סוכן ביטוח?

בוקר טוב רוצה

לפני שאת פורקת את בודקת אם יש איפה לפרוק? ואולי המטען כבד או חד עם "שפיצים", ועלול לפגוע? איך אפשר להבין תחושה אם לא מבינים את המילים? בוקר טוב לך יום נעים

יום קסום לך, אביבה!

אני בדרך כלל "פורקת" אצל מי שקרוב (בנפש) ומכיר ויש סיכוי שיבין. לפעמים "פריקת מטען" שכזאת עלולה לפגוע, אבל זה חשוב - כי השיחה שבאה אחר-כך (אם באה) מזככת, מבהירה, נותנת אפשרות להתחיל מחדש. לדעתי, גם אם לא מבינים את המילים, אפשר להבין את התחושה. אם למשל אומר לך: "אביבה, יום קסום ובוקר של אושר", גם אם לא תביני למה התכוונתי כשאמרתי "יום קסום" (יום נפלא? יום טוב? יום משונה? יום של חוויות או הרפתקאות? אולי יום של חלום? לא שיגרתי? וכו' וכו'...) עדיין זה ברור שאיחלתי משהו טוב ו"כייפי" יותר מהרגיל! אז שיהיה לך יום קסום ובוקר של אושר, אביבה!

גם לך בוקר נהדר

אומר לך רק, ככה בזהירות ועדינות, שלא כדאי להניח הנחות לגבי ההבנה שלי... כמעט אין יום "שגרתי" אצלי. מי שסובל ממהירות מחשבתית כמו שלי לא יכול להיות שגרתי. אני לא מפרשת את המשפטים כל כך ברור כמו שנדמה.זו הסיבה שאני שואלת. בכל מקרה, אם הכוונה טובה אז נהדר וזה משמח אותי שאת כאן יום נעים גם לך

אביבה,

חלילה לי מלהניח הנחות לגבי ההבנה שלך. לזה בדיוק כיוונתי - כל אחד חושב אחרת, וכמעט כל דבר אפשר להבין במספר אופנים. ואם לא כן - היה די משעמם, לא ???

Deerest

New member
ודיבור היא רק אחת מהן

אולי זו הסיבה לשעמום? כמה אפשר לחדש בתחבורה? זה עדיין עם הגה, מרכב וגלגלים... פה ושם יש חידושים שנותנים זריקת מרץ זמנית אולי כשנלמד לעבור ממקום למקום באופן שונה אולי זה יתחיל לעניין יותר. אתמול שאלתי מישהי, שהיכרותי בת השנה איתה היא על בסיס עסקי לחלוטין! בני כמה הילדים שלה. איך שהיא אומרת: "הגדול בן..." מצלצל הנייד שלה ועל הקו הבן הגדול שלה. זה עוד לא הסוף. היא מספרת לי שאיך שנכנסתי היא רצתה לקרוא לאחד העובדים שלה. איך היא קראה לו? כמובן. יצא לה deerest. ואני לא עובד שלה. האם זו שפה משותפת?

שפה משותפת

היא שפה שמרככת את הקצוות, שמאפשרת חדירה מה שסיפרת היא תוצאה של שפה שקרתה ביניכם כתוצאה מהשותפות שיש ביניכם.הבסיס לשותפות טוב להתחלה, אח"כ אם לא נוצרת שפה משותפת לא משנה מה היה הבסיס, זה מתפרק אחרי זמן מה. במקרה הטוב, במהרה... כשקורים דברים בסמוך לרגע שהם נאמרים זהו זמן מצוין לעסקים... שפה משותפת היא שפת אמון וחברות, ערכים ענקיים שנעלמים לאט לאט. יש שותפויות מפורקות לגמרי שממשיכות בלי שפה משותפת. גם אני משועממת מהדיבור, ללא ספק זו הסיבה שפניתי למילים כתובות הכי אני אוהבת את הקולות הלא מובנים שפה משותפת היא שפת האהבה וכדי שלא תהיינה טעויות, לא מדובר ב"אני אוהב/ת אותך, או שיהיה יום מקסים..."...

אבל למה לך לסבול,אביבה?

אני מאד נהנה מהמהירות של כל מה שזז אצלי,כולל המחשבה.... מוכנה ללמד אותי איך לפרש משפטים,לא כל כך ברור? אולי יהיה לי עוד יותר כיף בחיים..... תודה מראש.

Deerest

New member
כשאני כבר מדבר...

חשוב לי שיבינו מה אני אומר ועל מה אני מדבר. smalltalk ואני לא מתחברים כלל. לפעמים צריך לשתוק כדי ל"דבר". מי שמבין אותי בשתיקתי לא תמיד מבין אותי במילותי... וההיפך. האם הצד השומע אכן הבין מה "אמרתי"? זה כבר שרשור מכובד, ובפני עצמו.

תן עוד דירסט

את זה כבר יודעים... מה שאמרת כאן זו smalltalk בהתגלמותה. האם זו בחירה שלך, לדבר מעט? אם כן, היה משהו בדרך שהביא אותך לבחירה זו? מה אתה אומר כשאתה שותק? אני יוצאת מנקודת הנחה, ברשותך כמובן, ותקן אותי אם לא, שאתה אומר המון דברים בשתיקתך.כל פעם משהו אחר, בקונטקסט אחר. למה צריך לשתוק לפעמים לדעתך? אני חושבת שיש משמעות לעובדה שלא ענית על השאלה השניה ובחרת בשרשור שאינו קיים. מה אתה אומר?

Deerest

New member
רוצה יותר?

האם זו בחירה שלי? - וודאי. איך אתה יודע? - נוח לי עם השתיקה. עם הדיבור, פחות. מה היה בדרך? - חשיבה אחרת ובלתי מובנת לסביבה שמורגלת להבין דרך מילים ומראות. כשאני שותק? - זה כדי לתת לצד השני ז מ ן. להמתין, לחשוב, להתבונן, ו... להקשיב (מלת מפתח, כפי ששמת לב) לכל מה שזז בפנים. השאלה "השניה" - האמת? אנחנו אומרים יותר מדי, כמו מסטיק לעוס שבסוף נזרק למקומו. משתמשים בכל כך הרבה מילים בשביל לומר כל כך קצת. מה הפלא שלא מבינים?

בתודה, בחיוך, בנועם,

בהרכנת ראש, בהערכה לעדינות ולרצון הטוב ולכל מה שמילים שעוד לא נאמרו וישנן. יופי ששאלת, לי זה היה ברור...

למעלה