מה יותר כבד

doronimous

New member
מה יותר כבד

בלון ריק (סתם בלון כמו שמקבלים ביומולדת) או מלא באוויר, לאחר שניפחו אותו ?

shaishoo

New member
מלא

בלון ריק המשקל שלו זה מסת הבלון הריק כפול כוח המשיכה בלון עם אויר המשקל שלו זה משקל הבלון + משקל האויר (שהוא מאוד זניח) כפול כוח המשיכה לכן לכאורה המשקל הוא זהה אבל עם יש לך אמצעי מאוד רגיש תוכל למדוד את ההבדל או לפחות לחשב אותו תאורטית נניח שהאויר במקום 79% הוא 100% חנקן אז 28 גרם למול נניח 1 מול של חנקן אז זה הפרש של 28 גרם לעומת בלון ריק

doronimous

New member
ומה עם כוח הציפה (חוק ארכימדס)

שכיוונו מעלה והוא קיים למעשה רק כשהבלון מלא?

avinamal

New member
יהיה מובן יותר אם תדמיין שאין זה בלון כלל

אלא כדור מתכת קשיח שנפחו אינו משתנה.

volkanian

New member
מה שקובע הוא שבתוך הבלון יש לחץ

אוויר גדול יותר מאשר הלחץ האטמוספרי ולכן כוח הציפה דוחף אותו למטה.

אחמס1

New member
זה באמת לא ממש קשור ללחץ בפנים

כוח העילוי שווה למשקל של האוויר בנפח הגוף הנתון. אם זה בלון הליום אז משקל האוויר באותו נפח גדול ממשקל ההליום (+גומי) באותו נפח, ולכן הכוח השקול הוא למעלה.

volkanian

New member
הלחץ בתוך הבלון

גורר צפיפות גדולה יותר של אוויר בתוך הבלון(P=rhoRT) צפיפות - משקל ליחידת נפח. בגלל שהצפיפות של האוויר בתוך הבלון גדולה יותר כאשר הוא מנופח הבלון שוקל יותר.

אחמס1

New member
משקל הבלון תלוי אך ורק במספר מולקולות האוויר

(כפול משקל ממוצע למולקולת אוויר). ולא משנה באיזה לחץ. אני מבין שהכוונה הייתה שאם מדברים על משקל לעומת עילוי, ואז בסדר. הצפיפות בפנים טיפה יותר גבוהה (ממש לא נראה לי שבהרבה) לכן כוח העילוי קטן מהמשקל. מה גם שצריך להוסיף את משקל הגומי ואין פלא שבלונים עם אוויר שוקעים.

volkanian

New member
מה שאני אומר הוא

שבלון מנופח שוקע יותר "חזק" מאשר בלון לא מנופח. את הסיבה לכך לפי דעתי אפשר לייחס להבדל בין צפיפות האוויר בשני המקרים. נ.ב. אני איבדתי אותך , איך בדיוק אני מודד משקל של מולקולה?

אחמס1

New member
בלון מלא אוויר

זה שכוח העילוי עליו יותר גדול מעל בלון ריק זה משהו אחר, המשקל (טיפה יותר גדול). גם בלון מלא בהליום שבכלל מרחף, עדיין יותר כבד מהבלון הריק.

maverick 42

New member
הכול תלוי

תגדיר לי "יותר כבד"
האם הכוונה ל"בעל יותר מסה, דהיינו בעל מומנט גדול יותר" או האם הכוונה ל"סך הכוחות הפועלים עליו"

אחמס1

New member
Dictionary.com Unabridged (v 1.1)

heav·y [hev-ee] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation adjective, heav·i·er, heav·i·est, noun, plural heav·ies, adverb –adjective 1. of great weight; hard to lift or carry: a heavy load.​
ולכן "כבד יותר" דהיינו בעל משקל גדול יותר, בלי התייחסות לכוחות האחרים שיכולים להיות כלשהם.

doronimous

New member
כח ציפה

הוא ההסבר שנתן ארכימדס במושגים של כוחות, לציפתו או שקיעתו של גוף, בנוזל או בגז. הסבר שקול יהיה באמצעות צפיפות מסה

maverick 42

New member
אני יודע מה זה כוח ציפה ../images/Emo3.gif

אני פשוט לא בטוח מהי ההגדרה המדויקת של משקל. אם מדובר על כוחות שפועלים על הגוף, אז כן, לכוח ציפה יש משמעות. אך עם מדובר על המסה הכוללת של החלקיקים בגוף המדובר (במקרה שלנו, מסה של בלון גומי ואוויר בנפח הבלון), אז לכח הציפה אין שום משמעות. הרי בפועל, אם נניח את הבלון על משקל, אז בגלל אופן הפעולה של משקל (קפיץ המודד את הכוחות הפועלים עליו, משמע, את הכוחות שמפעיל הגוף כלפי מטה), כוח הציפה ישפיע על התוצאה. אך האם זאת ההגדרה של משקל? האם זה "נחשב" שאני שוקל פחות מתי שחבר שלי מרים אותי באוויר? או שיש למדוד את נפח כל יסוד ממנו אני מורכב ולחשב את המסה שלי? הרי גם כאשר אני עומד על משקל, אז בעיקרון יש בתוכי אוויר שיוצר ציפה...
וכמובן, שכאשר אני נמצא בירח אני "שוקל" פחות. השאלה הסופית היא על מה מדברים - מסה או משקל (סכום כוחות)....

doronimous

New member
עד כמה שאני יודע

משקל זה מסה כפול ג'י וזה באמת מה שנמדד במאזני קפיץ

למעלה