מה יותר כבד

kozakish

New member
ברור שלא

גם כוח העילוי נכנס לחשבון. אמנם הוא די זניח, אך בכל זאת קיים.
 

אחמס1

New member
זה לא נכון

משקל מוגדר פשוט כסך כל הכוח הגרוויטציוני שפועל עליך. כוח עילוי שמפעילים הגזים בסביבה הם לא חלק מהמשקל! כך כתוב בויקיפדיה "weight is a measurement of the gravitational force acting on an object." ואני יכול למצוא לזה גם סימוכין יותר מבוססים.
 

maverick 42

New member
ודרך אגב

שים לב להגדרה: hard to lift or carry - מה יהיה יותר קשה לך להרים: אבן ששוקלת 500 ק"ג במנוחה, או אבן ששוקלת 500 ק"ג אבל שפועל עליה כוח כלפי מעלה? ברור שהשניה. כלומר, יש פה משמעות לכוחות שפועלים על הגוף.
 

אחמס1

New member
כן, יש פה סתירה פנימית באמת

זה לא מילון מדעי ועבור כותביו כנראה משקל=מסה=סך כל כוחות הפועלים לכיוון מטה. אני מקווה שקיים מילון שכן יבאר את זה.
 

kaplanal1

New member
אוויר בתוך הבלון הוא יותר חם

האוויר שנמצא בתוך הבלון הוא גם יותר חם מהאוויר שיש בחוץ לכן הוא נוטה לעלות למעלה PV=NRT ככל שהטמפרטורה של האוויר בתוך הבלון היא יותר גבוה כך הוא הלחץ שלו יותר גדול באנלוגיה ,בכדורים פורחים,מחממים את האוויר או הגז שבתוך הכדור כדי שכדור פורח יעלה למעלה
 

kaplanal

New member
האוויר יוצא החוצה מהבלון

האוויר יוצא החוצה מהבלון,אבל זה לוקח לו הרבה זמן,לכן אפשר להתיחס אליו כאל מערכת סגורה.מה שכן,האוויר שבתוך הבלון מתקרר מהר ,דרך הדפנות של הבלון.בכל זאת ניתן לראות בתוך הבלון מערכת סגורה בזמן אינפיניסטימלי.
 

prefect

New member
בקיצור, התשובה היא לא

אף אחד לא מנפח בלונים ע''י כך שהוא מותח את הבלון עצמו בכמה כיוונים, סוגר את החור ומשחרר. גם אם כן, זאת לא סיבה שהטמפרטורה בתוך הבלון תהיה גבוהה יותר מטמפרטורת הסביבה באופן כללי, ההפרש צריך להתאזן בצורה די מיידית. כשבן אדם נורמלי מנפח את הבלון, הגז שנכנס לתוך הבלון בדרך כלל נמצא בלחץ קצת יותר גבוה במיכל בש''ם תרמודינמי עם הסביבה, כך שאם כבר הטמפרטורה של הגז בתוך הבלון תהי קצת יותר נמוכה מהסביבה ברגעים הראשונים.
 

kaplanal

New member
אני אומר

אני אומר שדפנות הבלון מתחממים במקצת כאשר לחץ האוויר עושה עבודה בניפוח הבלון.וגם האוויר שיוצא מהפה של בן אדם הוא יותר חם מהאוויר שמחוץ לבלון.ההפרש כמובן מתאזן מייד.
 

עריסטו

Active member
כמובן, ניתן לנצל את הפרש הטמפרטורה

בין האויר שבתוך הבלון לאויר שבחוץ לבניית פרפטואום מובילה. הרי הלחץ בתוך הבלון נשאר קבוע, ולכן האויר בתוכו יהיה תמיד חם מהאויר שבחוץ.
 

עריסטו

Active member
אבל הרגע היסקת מנוסחה שאם

הלחץ גדול גם הטמפרטורה גדולה... והלחץ לא יורד...
 

maor tur

New member
עשיתי ניסוי פעם שמוכיח את זה

בעזרת משאבת אופניים ניפחנו בקבוק של 1.5 ליטר ודחסנו לשם אוויר עד שלא יכולנו יותר, אחר כך, השוונו את הבקבוק עם האוויר הדחוס לבקבוק עם לחץ אוויר תקני, וגילינו את ההפרש, לצערי, אני לא זוכר בדיוק עד כמה הצלחנו לדחוס את האויר בבקבוק או את ההפרש בגרמים.
 

doronimous

New member
אבל זה לא ניסוי שעונה על השאלה

כי אני מדבר על בלון ריק, יעני מעוך ומדלדל לעומת זה המנופח
 
למעלה