מישהו מהם נראה לך כהולך בחושך?
מישהו מהם ביקש פעם עזרה? אם יש עם שנעזר בעולם סביבו באופן מאוד קבוע זה אנחנו לא הם. ברור שהקדושה באה מלימוד תורה, הרי הגדירו כאן קדושה כהתבדלות, אז באמת הדרך הכי טובה להבדיל את עצמך מהשאר היא לראות את עצמך טובה מהם ולהתנתק. אני מצטער אבל עם הגדרת קדושה כזו אני מעדיף להשאר בחוץ, להבדיל את עצמי מההתבדלות הזו, זה נראה לי גזעני ואפל, ובעיקר יומרני. אני חושב שאלוהים שמכוון להסתכלות כזו על העולם הוא אלוהים קטן ומקטין ולא אותו בורא עולם אבהי לכל הבריות כמו שחלק טענו כאן שהוא. גם ה"גויים" הנוראיים האלו אמורים להיות חלק מהבריות שברא, זוכרת? אין ביהדות שטן, אין יצורי רוע טהורים. זו לא מלחמה בין אלוהים לשטן כשאת מחזיקה בחרב האור שנקראת תורה. בניגוד לנצרות היהדות מבינה שהכול בא מאלוהים, באותה התורה יש גם את האור וגם את החושך. ואת לא אור קדוש אלא יצור בשר ודם שנאבק בבורותו בדיוק כמו הגויים. אז מי את בדיוק שתבדילי ותקדשי את עצמך מעל מישהו אחר, את חיה על העולם לפי אמונתך באותו החסד בדיוק כמו הציפורים הפרות והחזירים, ואפילו הגויים. אולי אם תתני לעצמך להתקרב לצד השני (הגויים הנוראיים) תוכלי לראות שגם לבריאה שלהם הייתה סיבה, אולי אפילו אחת שלא שייכת אליך כלל, ושהם לא כאן רק כדי להפריע או לעזור לך, ואולי אפילו יהיה לך מה ללמוד מכל זה.