מה יחס החילונים למקומות הקדושים

sarav55

New member
צדיק תפקיד עם ישראל בעולם הוא

להיות אור לגויים הקדושה הזו באה מהתעלות רוחנית ותלמוד תורה לא מהתערבבות בכל מיני תורות של גויים

selgarat

New member
מישהו מהם נראה לך כהולך בחושך?

מישהו מהם ביקש פעם עזרה? אם יש עם שנעזר בעולם סביבו באופן מאוד קבוע זה אנחנו לא הם. ברור שהקדושה באה מלימוד תורה, הרי הגדירו כאן קדושה כהתבדלות, אז באמת הדרך הכי טובה להבדיל את עצמך מהשאר היא לראות את עצמך טובה מהם ולהתנתק. אני מצטער אבל עם הגדרת קדושה כזו אני מעדיף להשאר בחוץ, להבדיל את עצמי מההתבדלות הזו, זה נראה לי גזעני ואפל, ובעיקר יומרני. אני חושב שאלוהים שמכוון להסתכלות כזו על העולם הוא אלוהים קטן ומקטין ולא אותו בורא עולם אבהי לכל הבריות כמו שחלק טענו כאן שהוא. גם ה"גויים" הנוראיים האלו אמורים להיות חלק מהבריות שברא, זוכרת? אין ביהדות שטן, אין יצורי רוע טהורים. זו לא מלחמה בין אלוהים לשטן כשאת מחזיקה בחרב האור שנקראת תורה. בניגוד לנצרות היהדות מבינה שהכול בא מאלוהים, באותה התורה יש גם את האור וגם את החושך. ואת לא אור קדוש אלא יצור בשר ודם שנאבק בבורותו בדיוק כמו הגויים. אז מי את בדיוק שתבדילי ותקדשי את עצמך מעל מישהו אחר, את חיה על העולם לפי אמונתך באותו החסד בדיוק כמו הציפורים הפרות והחזירים, ואפילו הגויים. אולי אם תתני לעצמך להתקרב לצד השני (הגויים הנוראיים) תוכלי לראות שגם לבריאה שלהם הייתה סיבה, אולי אפילו אחת שלא שייכת אליך כלל, ושהם לא כאן רק כדי להפריע או לעזור לך, ואולי אפילו יהיה לך מה ללמוד מכל זה.

sarav55

New member
עם ישראל ממלכת כהנים וגוי קדוש

הגויים באו לעזור לנו בזה

selgarat

New member
מזל שהכול סובב סביבך

וסביב העם היהודי. מה באמת היו עושים כל הגויים האלה בעולם אם לא היה להם אותנו כאן כדי שיוכלו למצוא לעצמם מטרה לחיים, לעזור לנו. ואת זה אומרת בחורה שיודעת שהיא בריאה אחת מני רבות של כוח עליון. מוזר שאפילו שהוא הכוח העצום ואת בסך הכול נמלה לעומתו עדין הוא יצר את כל העולם שישרת אותך, הקדושה. אני מצטער על הנימה הצינית אני פשוט לא יכול לכתוב את הדברים אחרת, זה נשמע לי באמת מגוכח.

היא באמת טועה

לפי דעתי לפחות. עם ישראל לא אמור להיות איזה אומה קדושה שכולם צריכים לסגוד אותה ולעבוד אותה אלא "אור לגויים" כמו שפנס מאיר ומראה את הדרך עם ישראל צריך להיות אור לגויים ולהראות להם את הדרך של התורה. ברור שמטרת החיים של הגויים היא לא לשרת אותנו אלא המטרה שלהם (לפי אמונתנו) ושל כולנו (בני האדם) היא להגיע לתיקון כללי של העולם שהעולם יהיה כולו לפי הדרך שאנחנו מאמינים בה: דרך ה'.

אנחנו לא אמורים לשלוט בהם!!!

ללמד אותם כן (אם הם ירצו) אבל בהחלט לא לשלוט בהם!!! הכוונה של אור לגויים היא כמו רב שהוא אור לכל הקהילה ומדריך אותה איך ההלכה אומרת שצריך להתנהג אבל הוא בהחלט לא שולט בקהילה!!!

למעלה