מה יקרה כשהשמאל יהיה בשלטון

ALMIGHTY

New member
מה יקרה כשהשמאל יהיה בשלטון

מה יקרה בדיוק? נחזיר את השטחים, במידה וזה עוד לא קרה... אבל באמת תהיה מהפכה שמאלנית סוציאליסטית? אני לא מדבר על עוד קצבאות ועוד סבסודים לחלשים, אלא ממש מלחמת מעמדות. יש סיכוי ממשי או סתם אוטופיה?

אולי יהיה אחרת ככה אני יקווה../images/Emo54.gif

מה רע במהפכה סוציאליסטית??? זה עדיף על המהפכה הקפיטליסטית שביבי מנסה להנהיג... *חי ונושם ארצות הברית*

ALMIGHTY

New member
חחח

i'd rather be red than dead קפיטליזם=מוות סוציאליזם=אדום. הבולשביקים

EverMan

New member
לאו דווקא.

א.תפריד בין שמאל כלכלי למדיני. היום אין במדינה שמאל כלכלי (כמעט). ואני לא חושב שהתזרת השטחים היא המטרה של השמאל. אלא שלום בר קיימא עם שכנינו. (אע"פ שהחזרת השטחים היא אינטרס של השמאל)

ALMIGHTY

New member
אוקיי

בטח שיש שמאל כלכלי. כל הקצבאות והביטוח חיים וכו'....זה שביבי רוצה לקצץ את זה, זה לא אומר שזה לא קיים.גישה סוציאל דמוקרטית על פי ראייה שמאלנית. והתכוונתי השגת שלום על ידי החזרת שטחים....בוודאי, אני לא אביא להם שטחים והם יחזירו לי בעוד פיגועים.

EverMan

New member
קצבאות וביטוח לאומי

זה גישה סוציאלית לייט במקרה הטוב. נוטה לכיוון חברתי יותר מאשר סוציאליסטית. ואני לא חושב שמשיגים שלום ע"י החזרת שטחים. אני חושב ששלום מחזירים תמורת שלום. במקרה הפלשתינאי אני מחזיר את השטחים כי זה לא שטחים תמורת כבוד (כמו סיני והגולן) אלא עם שאנחנו לא יכולים לשלוט בו יותר. סתם ככה - לא הייתי מסכים לזה.

EverMan

New member
לא.

חברתי=לדאוג לאנשים. סוצאיליסטי=להאמין בשוויון.

erezsh

New member
עכשיו זה ברור

כל מי שסוציאליסט לא דואג לאנשים אלא רק מאמין בשיוויון, וכל מי שמאמין בשיוויון הוא אוטומטית סוציאליסט. בנוסף כל מי שתומך ב"חברתיות" דואג לאנשים, אבל לא מאמין בשיוויון. פשוט גאוני! תגיד, אתה כתבת את זה לבד, או שזה מאיזה מערכון של אפרים קישון???

ALMIGHTY

New member
אשכרה

הרווחה זה המצאה סוציאליסטית. רווחה זה לא דאגה לאנשים?

EverMan

New member
רווחה לבד זה לא דבר סוציאליסטי.

סוציאליזם זה תפיסת עולם שלמה. רווחה בלבד זה להביא את הדג ולא את החכה.

ALMIGHTY

New member
מה הקשר בכלל?

רווחה זה חלק מסוציאליזם. רווחה זה "דאגה לאנשים". סוציאליזם בדרך זו או אחרת זה "דאגה לאנשים".

EverMan

New member
רווחה בלי סוציאליזם זה כלום.

מישהו שתומך רק ברווחה ("חברתיים") זה אנשים שתומכים בשמירה על פער המעמדות ובעצם תומכים בקפטיליזם לייט עם מעורבת קלה בלבד.

ALMIGHTY

New member
נכון. ובגלל זה, הקומוניסטים יכולים

למצוץ לי את השמוק סליחה על הביטוי... עלק סוציאליסטים. קפיטליזם במסווה לא כל כך טוב!

EverMan

New member
טעות.

ההבדל במונחים בין קומוניזם לסוציאליזם הוא בצורת משטר. האחת דמוקרטית והשני דיקטטורי. (לפחות בהגדרות שלך) משטר סוציאליסטי דמוקרטי - זה דבר מעולה ואין סיבה שלא יתקיים.

ALMIGHTY

New member
קודם כל, לא ממש

כי משטר סוציאליסטי אף פעם לא התקיים...זה היה רק רעיון. דבר שני, בישראל יש משטר סוציאליסטי (שירותי רווחה)-דמוקרטי (חירות,שוויון וכו'..). וזה לא עובד מי יודע מה

Azazel

New member
בפעם ה80, תקרא את מה שEVERMAN כתב

רווחה != סוציאליזם. הקשר בינהם הוא כמעט מקרי. סוציאליזם זוהי שליטת העם על הכלכלה.

erezsh

New member
לא

זה כבר קפיטליזם. ואם כבר מדברים על זה - קומוניזם זה לא דיקטטורה. ואם רווחה!=סוציאליזם, ואנחנו בכל מקרה מדברים רק במושגים , מדוע עובד סוציאלי = עובד רווחה? או שזהו עיוות של המשמעות? אתם פה מעוותים קצת את המשמעות של המילה...

EverMan

New member
שים לב , עובד סוציאלי

לא עובד סוציאליסטי. למילה סוציאל שני פירושים. א.סוציאל=חברתי בפירוש ישיר. ב.סוציאל=קיצור לסוציאליזם.

למעלה