מה יש לכם לומר על זה?

החוק גם מגדיר באופן די ברור

שמותר לדכא שביתה לגיטימית באמצעים ברוטליים... זה עדיין לא הופך את זה לנכון...

ויותר מזה

אי אפשר להסתתר מאחורי חוק... חוק נקבע על ידי אנשים במדינה דמוקרטית... וזה שזה בחוק לא צריך למנוע מאיתנו לדיין על זה ולקבל החלטות... זה נראה לך תקין שמישהו בגיל 19 יצא עם מישהי בת 16 למרות שמבחינת החוק זה תקין?

MnIkAiSc

New member
זה אולי לא תקין

אבל אני יכולה לסמוך על נערה בת 16 שתהיה אחראית על ההחלטות שלה, שזה דבר שאני לא יכולה לצפות מילדה בת 12

baglemaster

New member
העניין הוא

מה כל אחד מהצדדים מחפש בקשר... כשבת 14 יוצאת עם בן 18, משמעות הקשר ביניהם שונה מאחד לשני... ככה זה גם עם נגיד מישהי בי' ומישהו בי"ב... כל אחד מהם מחפש בשני משהו אחר...

MnIkAiSc

New member
אוקיי

בוא לא נהפוך את זה לדיון של מה אני חושבת על צווי המניעה במדינה דמוקרטית, כי זה יהיה ארוך. אז בקשר להודעה הקודמת שלך, חובה שיהיה איזשהו גבול ברור לעניין הזה. קיום יחסי מין או מגע מיני כלשהו בין אדם בוגר לילדה בת 4 לדוגמא, הוא דבר שכולנו יכולים להגיד שהוא לא בסדר, גם אם אותה ילדה בת 4 רוצה בזה וזה נעים לה. היא בת 4, סביר להניח שהיא לא באמת מבינה מה היא עושה ומה ההשלכות של זה.. לעומת זאת אפשר להניח שאותו אדם בוגר כן מבין. את אותו הדבר אפשר גם להגיד על ילדה בת 6, 8, 10 וכן הלאה. השאלה האמיתית היא איפה עובר הגבול, ואיפה היא כבר יכולה להבין את ההשלכות של מעשה כזה ולקחת עליו אחריות.. חוץ מזה, יש גם עניין בחוק של יחסי מרות. שגם אם אני בגיל 17, שבו מותר לי לעשות עם גופי כל מה שמתחשק לי, אסור יהיה לי לקיים יחסי מין עם המורה שלי למשל, גם אם אני אסכים. למה? בגלל הדמות שהוא מייצג או אמור לייצג עבורי, בגלל שיש לו אחריות מסויימת כלפי, ובגלל שזה פשוט לא הולם. במקרה של המדריך ההוא מהצופים יש ערבוב בין הסוג הראשון לשני, ככה שאפשר די בקלות להבין ממה נובע הזעזוע של כולם... בנוסף יש גם את זה שאף אחד לא יודע עד כמה המעשים האלה היו בהסכמה. החוק במקרה הזה הוא חשוב והכרחי. השאלה היא איפה הגבול שבו הוא צריך לעבור (שאגב, כרגע החוק הוא שמגיל 14 מותר לבוא במגע מיני עם אדם כאשר הפרש הגילאים לא עולה על 3 שנים, והחל מגיל 16 אין כל הגבלה. וזאת בתנאי שהכל הסכמה, שאין בין השניים יחסי מרות ועוד כמה סעיפים שבטח שכחתי)

Amitus

New member
-->

אני חושבת שהשאלות האלה מאוד חשובות ומאד לגיטמיות אבל איכשהו זה קצת מפחיד או לא הכי נוח לי לדבר על זה בהקשר של השירשור הזה.. אני חושבת שהאדם שבכתבה עשה הרבה יותר מלשאול את עצמו אם מותר לו לצאת עם חניכה אלא עשה מעשים מגונים ונבזיים שאין שום מקום או דרך לתת להם לגיטמציה כלשהי. אז לא בהקשר של הכתבה אלא בהקשר של השאלות שלך נראה לי שלפני כל חוק כתוב יש פשוט קוד מוסרי שלפיו אתה יכול להכריע..כמו כל החלטה בחייך. פער הגילאים הוא כן מהותי..אני לא חושבת שזה ראוי שמדריך יצא עם חניכה שלו אם מדובר ביותר משנה שנתיים, ואם היא חניכה בקבוצה שהוא מדריך על אחת כמה וכמה..איזה קורקטיות תהיה בצורה כזאת? איך הוא יבטיח לעצמו ולקבוצה שהוא מתנהג לכולם בצורה שווה? לגבי קיום יחסים.. נראה לי כנ"ל..ופה הפן האישי והגילאים הספציפים הם אפילו יותר מהותים...ולא בגלל שיש גיל לאהבה או משהו כזה אלא כי זה כן עניין של בשלות ויש לזה גורמים פנימיים ולחצים אחרים שנובעים מתוקף זה שהוא מדריך. נראה לי שיש פיתרון לכל מקרה לגופו, אבל פה הצו האישי, המוסר והקודים ההתנהגותיים עובדים שעות נוספות וחייבים להוות כל הזמן בקרה עצמית. אני בכלל לא מדברת על תקיפה, אונס,שידול או כל ניצול בקשר מדריך-חניך כלשהו..זה..זה נראה לי משהו שכן יש עליו הסכמה אחת- גינוי המעשה לחלוטין.

בכתבה לא אמרו

אם זו הייתה סדרה של הטרדות מיניות. כמובן, שאם זו הייתה סדרה של הטרדות מיניות או אפילו אחת, זה יכול להשאיר פצע פתוח עמוק מאוד אצל החניך- לגרום לא לרצות לחזור יותר ואף לתפוס את דמות המדריך כמשהו ר ע כשזה אמור להיות בדיוק ההפך. עוד הרבה יש לי להגיד בנושא, אבל אני לא מצליחה למצוא את המילים הנכונות. מה שכן, לבנאדם הזה יש הפרעה פסיכולוגיה חמורה.

למעלה