מה יש על המזבח שלכם?

כרמית.

New member
מה יש על המזבח שלכם?

טוב, אז ברוח השווין האביבי והאיזון בטבע: אני אגלה אחריות ואנסה לגאול את הפורום מאווירת הנכאים שהשריתי עליו עם השרשור הכבד שפתחתי אתמול באמצעות פתיחת שרשור קצת יותר קליל (זה היה או זה או לשלוח שיר לפגאטרון, ותאמינו לי, אתם לא רוצים שירים שלי בפגאטרון). השאלה לדיון: מה יש על המזבח שלכם? (בהנחה שיש לכם מזבח, או יודעים מה, אפילו מדף עם דברים פגאניים או אפילו פינה באיזה חדר בבית...) לי יש... הממ.. הרבה מדפים... אז בואו נתאר אחד, מימין לשמאל: פעמון, נר אדום, עוד פעמון, צנצנת זכוכית עם אבנים, תיבת כסף שבתוכה יש משהו שאני לא מגלה, זוג נרות סגולים (אחד מהם במצב שכיבה. נפל. צריך להרים אותו), ראי, מנורת שמן, בקבוקים עם תמציות שמן פרחים (מעשה ידיי להתפאר), טלפון סלולרי (להתקשר עם רוחות ושדים?), כדור בדולח בגודל בינוני, קונכייה מחוף הים בקפריסין, מפתח קשור בחבל ומחרוזת תפילה מאבני לפיס לזולי.

RainBird

New member
ילד והצעצועים שלו
אני למדתי (ולומד) מאגיה עם צמחים המון זמן וזה הנישה שלי. אז במערכת החדרים שלי יש לי חדר רק בשביל זה. צמחים, נרות שמנים אתריים, גבישים, נשלי נחשים, חיפושיות ופרפרים מזנים שונים ומשונים וכדומה. אז יש לי ספריה, שידה עם מדפים, ארגז מצעים ושולחן כתיבה מוקדשים רק לנושא הפאגני/מאגי הזה. לטקסים אני מסב את הארגז למזבח, אבל ביום יום... הוא רק ארגז. בעיקרון החפצים שחשובים שלי זה הפסל של הקטה, שרביט קריסטל שעלה הון (והיה שווה) וקופסא מעץ מהגוני (שאני לא מגלה מה יש בה) ועוד. זה חדר שמוגן על ידי ווארדים נגד אנרגיה שלילית וכשאני נכנס אליו אני תמיד מרגיש רגיעה כמו אחרי מדיטציה. אני אוהב את זה ככה
ארדן.

windflute

New member
האלטר שלי

קודם כל שאלה, האם יש למישהו רעיון למילה אחרת ל"מזבח" בעברית? קצת קשה לי עם המילה הזאת. מזבח זה מקום שזובחים עליו, ואני לא זובחת שום דבר. אני רוצה שהמקום הקדוש בבית שלי יהיה נקי מהמשמעות הזאת. מה יש על האלטר שלי? ובכן, קודם כל האלטר הוא מיקרוגל גדול שמונח על הרצפה ועליו בד פשתן לבן. צד ימין מוקדש לאהובי (האל מביננו), והוא נוהג לשים שם את התליונים החשובים שלו - פנטגרם אחד, ותליון אחר עם קשר קלטי כלשהו. חוצמזה יש שם כמה ענפים וחפצים שחשובים לו. צד ימין של האלטר זה האלטר שלי, יש עליו שני פסלונים מעץ צבוע בשחור - האחד של אישה אפריקאית שמנה ונמוכה המחזיקה כד. זה פסלון שמסמל בעבורי את גאיה. השני הוא של אישה אפריקאית צעירה יותר, גבוהה ודקה. יש בה רעננות של חווית ההווה והיא צועדת באיטיות כאילו מתענגת על כל רגע. שמה אזילי (למרות שכרגע אני לא בקשר אקטיבי עם האלה הזו). ליד הפסלונים יש שתי נוצות, כמה ענפים, קונכיה מהחוף, ספלול של אלון, וכמה מטבעות. במרכז אנחנו בדרך כלל מניחים דברים שקשורים לחג או לעונה הנוכחית. כרגע יש במרכז שלושה נרות בצבעים סגול ירוק וכחול בהירים, לסמל את אוסטארה. וואו. יצא ארוך. אביב נהדר לנו! ~O~ שחר

מרגוט

New member
מילים נרדפות ל-altar

כל מיני צירופים עם קודש: פינת קודש תיבת קודש ארון קודש בימת קודש ודרך אגב, גם בכנסיות קתוליות יש altar ובעברית קוראים לזה מזבח למרות שלא זובחים עליו שום דבר.

קיי..

הרבה נרות מסודרים במין פירמידה שכזו, קופסה עם קטורת דחוקה בפינה, ומעמד לקטורת שעומד בפרונט של "פירמידת" הנרות.. ואז יש מבער וקופסה עם המון שמנים, זוג פמוטים שמוקדשים בד"כ לאל ולאלה וכרגע יש בהם נר ירוק ונר וורוד. פנטקל מעץ. קערה ריקה מזכוכית. צנצנת עם עליי מרווה מיובשים. צנצנת עם רוזמרין. צנצנת עם עליי דפנה. צנצנת עם וורדים מיובשים. קריסטלים מפוזרים פה ושם, זוג פעמונים פשוט מדהימים שנעמה קנתה לי בהודו.. יש להם צליל מדהים ומשך תהודה ארוך ביותר.., מטה/שרביט/איך שלא תקראו לזה. עוד שלושה מעמדים לנרות.. קבוצה של נרות בכלי זכוכית, ובפינה השמאלית יש תיבת עץ עם... הרבה נרות. וזהו, אני עדיין בתהליכי קניית והכנת כלים ושאר דברים שימושיים. אני בד"כ מחלקת את המזבח לצד של האל, לצד של האלה, ולאיזור משותף של שניהם. אני בתהליכי עיצוב מחדש של החדר שלי אז עכשיו אני הולכת להקדיש איזור מיוחד למזבח, ולעשות לידו מדף קטן יותר לכל הסטוקים של הנרות והצמחים וכל הדברים שאני לא משתמשת בהם בכלל תוך כדי אהממ.. "תפילה" והם בכל זאת נמצאים לי על המזבח כי אין לי מקום אחר לשים אותם..

OverTheRainbow

New member
אמירה!

אני בהלם!! מה עם הפעמונים שקניתי לך?? את לא שמה אותם על המזבח שלך? :( נעלבתי! :)

תגידי לי

את עיוורת? או שאת לא יודעת לקרוא? "זוג פעמונים פשוט מדהימים שנעמה קנתה לי בהודו.. יש להם צליל מדהים ומשך תהודה ארוך ביותר..," מטומטשת!

נדב פ1

New member
לא בדיוק פינת קודש פר סה ,

אך גם משהו : המיטה שלי עטופה במצעים הודיים , יש לי בחדר שטיח הודי ועליו מתקן/מנורה של קליגרפיה סינית בגובה מטר חמישים . עליה יש פסל של בודהה וכד יפני , ועל הקיר יש תמונות קליגרפיה סינית . יש לי כאן גם פסל של ולאד צפש , אך הוא לא ב"פינת הקודש" .

נדב פ1

New member
ובכן לסטאט -

קניתי אותו כשביקרתי בטרנסילבניה . קניתי שם גם שרשרת של פסלון של צפש מעץ אותה ענדתי על צווארי , אך השרשרת עצמה נהרסה - וכעת אני מחפש שרשרת חדשה לפסלון .

מה יש לי על המזבח.

שופר תימני מסולסל, שופר אשכנזי קצר, מושבות קריסטל של אמטיסט, קוורץ, סיטרין, רוז קווארץ, חמש אבני טורמלין שחור לא מלוטש בתוך פנטרם על גבי צלוחית עם מלח. צרור שיבולים, 6 פרסות משומשות, 7 נרות למשיכת כוחות, תהילים, ספר היצירה וזוהר, אמגזית, עופרת (רצסצ), 7 מפתחות בצרור, כף זהובה, קטורת מעשי ידי, גחלים, מלקטת להחזיק גחלים, כל זאת על גבי שטיח ערבי שהדבקתי עליו מגן דוד בצבע סגול, והרבה כוונות טובות. אני מקווה שלא שכחתי כלום. באהבה לכם מיקי

tontie

New member
איזו שאלה כיפית ../images/Emo6.gif

עוד לא יצא לי להשתמש אף פעם במזבח, אבל יש לי איזה שולחן קטן ונמוך שאני בטח אשתמש בו. הוא לבן עם פס שחור ועבה שעובר באלכנוס ליד הפינה (חחח לא חשבתי על זה...) חוץ מזה יש לי בחדר מפוזרים, כמה קריסטלים שאחותי מצאה באיזה טיול (יש שם כמה מאוד יפים), מאובן של איזה שבלול כמו שיש בנחלים, רק גדול, שמצאתי באיזה טיול. די הרבה צדפים יפים שמצאתי, המון אבני קולה (נדמה לי שקוראים לזה אובסידאן) שגם מצאתי בטיול אבל בחו"ל. סכין מטבח שמצאתי והשחזתי כדי שיהיה חד. בקיצור הכל מצאתי. אממ אספתי מחנוכה את הנרות הכי יפים אז יש לי כמה נרות צבעוניים. כמה נרות שבת. ו2 מציתות. אמממ מסתבר שאני די מזניח...

המזבח שלי...

בעקרון, יש עליו ככה: פגיון מטה (משובץ ב"קריסטלים") גביע חימר מיוון פסלים של אתנה ושל אסקלפיוס שני מחזיקי נרות (קשה לקרוא להם פמוטים, כי הם לא) מתקן לקטורת פעמון בודהיסטי מכתש ועלי (מעץ) מתקן לשמן ארומטי (שעבר הסבה למחזיק צלוחית מלח) וספר עם תמונה של הדלאי לאמה כרגע יש עליו גם עוד כמה ספרים שדחוקים בו לצד, מפאת חוסר מקום כללי. ברחבי החדר גם פזורים להם פסלונים של ינשופים, תמונות של זאבים, ומעבר לזה - הרבה בלאגן.

לא בדיוק מזבח, אבל נו שוין...

לי יש מגירה בשידה שבה אני שומר את החפצים שאני משתמש בהם לטקסים. זה כולל כמה נרות ריחניים, כמה שמני צמחים, מבער לשמנים, נרות ארוכים להדלקת הנרות האחרים, כלי עץ עם הרבה קריסטלים קטנים, מושבת אמתיסט קטנה, תליון בודהה מג'ייד, פוינט מקוורץ, ספר צללים, עט שחורה, חרוב יפה שמצאתי, סוג של פרי של איזשהו עץ שמתפקד כרעשן, כמה צדפים וקונכיות מהים בחיפה, קטורת, מחזיק קטורת, להביונים, פרוסה מענף של עץ שמצאתי, טקסטים שלי, שני ספרים ישנים על קריסטלים, ספרי מיתולוגיה שונים ואת "כישוף וקסם" של ק' אמבר. חוץ מזה יש את התנ"ך, סידור התפילה, ספר של אלתרמן ולורליי (חלילת-הצד שלי) שמשמשים אותי לרוב בטקסים.

למעלה