מה כעת

zeevaa

New member
מה כעת

שלום לכולם שמי זאב ועברתי את הניתוח ב 3.8 מה? איך? כמה?ולמה? מה הנוהל עכשיו? כל מידע יתקבל בברכה

RomiVais

New member
ברוך הבא לפורום!!! ../images/Emo13.gif

מזל טוב ובשעה טובה על מעבר הניתוח!!
אני לא כל כך יודעת איך לענות לשאלות שלך, שכן הן כלליות מדי... אם תקרא קצת אחורה תראה שיש כמה שעברו לא מזמן את הניתוח ושאלו המון שאלות וכולנו ענינו להם. זה בטח יתן לך מידע. ובנוסף יהיה קל יותר לענות על שאלות ספציפיות יותר. וחוץ מזה, איך אתה מרגיש? דיאטנית הדריכה אותך? היכן עברת את הניתוח? המון המון
רומי

zeevaa

New member
תודה לרומי

את הניתוח עברתי במדיקל סנטר בהרצליה. לא קיבלתי הדרכה מדיאטנית. מרגיש מצוין! אבל לא יודע מה לשאול

רוייקו

New member
שלום זאב וברוך הבא ../images/Emo45.gif

מי ניתח אותך ואיזה ניתוח ? בן כמה אתה ואיזה מישקל אתה צריך להוריד ?

zeevaa

New member
לרוייקו

תודה על העזרה. עברתי התקנת טבעת לפי דעתי אני צריך להוריד כ50ק"ג ניתח אותי פרופ´ חרוזי(איש נהדר) כל מידע יתקבל בברכה זאב

RomiVais

New member
היי זאב!! ../images/Emo13.gif

מה שלומך? איך אתה מרגיש? אני מבינה שלא עולות בראשך שאלות אז אני אנסה לעזור לך מבלי שתשאל...
מה שהכי חשוב אחרי הניתוח זה התזונה. צריך לאכול נכון, דברים שמותר ומומלץ לא לאכול מזונות שיש בהם קמח וסוכר. אם לא קיבלת הדרכה מדיאטנית מה אתה בדיוק אוכל? אני אעתיק לך את התפריט שנתנה לי הדיאטנית בוולפסון בדיוק 10 ימים אחרי הניתוח: 1/2 קוספא גבינה 5% גביע דנונה או מעדן דיאט 5 כפות פירה ירקות מבושלים 5 פתית עם חומוס / טחינה / אבוקדו עוד שבוע : להוסיף קציצת בשר או קציצת דג או 1/2 קופסה טונה. פעמיים בשבוע ביצה. זה מה שצריך לאכול בחודש הראשון... אני בדיוק חודש ושבוע אחרי כך שאני אקבל בעוד שבוע תפריט נוסף... בכל מקרה אני מציעה לך להיות במעקב דיאטנית... כדי שתעזור לך ותייעץ לך במהלך התהליך. מקווה שעזרתי... עוד שאלות קצת קשה לי לנחש...
הורידו לך כבר את הסיכות? כל טוב, המון הצלחה וירידה מוצלחת, רומי

zeevaa

New member
לרומי

את הקליפסים הוציאו לי ביום א עד להיום אני אוכל 2גביעי אשל,1מעדן דיאט,קופ´ גבינה5% +קערית מרק ירקות אינני מרגיש שום אי נוחות(לחץ בקיבה או רצון להקיא) כנראה שכל הבלגאן יתחיל לאחר הניפוח אנא תמשיכי להעביר לי את הוראות הדיאטנית בתודה זאב

RomiVais

New member
בכיף!! ../images/Emo13.gif

אני אשמח להמשיך לעדכן אותך בהוראות הדיאטנית שלי...
בכל מקרה - מה שרשמתי לך זה לחודש הראשון... בהצלחה ותעדכן אותנו בתהליך הירידה במשקל וההרגשה שלך כמובן!! שיהיה לך ערב נפלא, רומי

מירי,

New member
מאיפה ההמלצה הזו?

סליחה על הבוטות , אבל אין קשר בין הימנעות מסוכר וקמח לבן לבין הניתוח... גם אני נמנעת ממוצרים אלה מאז יום הניתוח , אבל... זו החלטה שלי על שינוי הרגלי אכילה והיא לא בהכרח מתאימה לכל אחד , ואין בה צורך בעקבות הניתוח! חשוב לי כוד יותר לציין שמדובר (ככל שאני יודעת9 בסוכר וקמח לבן - ואם אני לא טועה יש עוד כמה לבנים שצריך להמנע מהם , אני רק לא זוכרת מה הם... ולך זאב - לקבלת תפריט , הכי פשוט לגשת לדיאטנית של הקופה ולדאוג שזו תהיה מישהי שמבינה בניתוחי קיצורי קיבה... והעיקר הבריאות!

orenhaim

New member
אני מציע לך מה שאני מציע לכל מנותח

אני עצמי ירדתי 62 ק"ג בשנה אחת (נותחתי לפני קרוב ל-3 שנים) ומאז שהגעתי למשקל הרצוי לא עליתי אפילו ק"ג אחד. אני משתתף מאז בקבוצת תמיכה שמונחית על ידי 2 דיאטניות שיש להן נסיון עצום בעבודה עם מנותחי קיצור קיבה מכל הסוגים. מצורף קובץ עם פרטי המנחות, זה עולה כ-350 ש"ח לחודש אבל שווה לבדוק. אני יכול להחליף חוויות אתך ולספר מה עבר עלי. הבעייה היא שעברתי ניתוח שונה משלך.

RY

New member
כולי קינאה אני בחצי שנה ירדתי 10

אולי תוכל לאמר לי מה אתה אוכל? אשמח לקבל תפריט ליום או יומיים. אודה לך מאוד. אני עובדת שעות היסטריות וגם יש לי ילדים, ממש אין לי אפשרות ללכת לקסוצות תמיכה ו/או לדיאטטניות. על עזרתך אודה.

מירי,

New member
ממש אין זמן???

אני אישית לא פריקית של קבוצות תמיכה ( לא מצליחה להתחבר...) ואני מכירה יופי את התרוץ "אין לי זמן.." הוא משמש אותי יופי להמנע מספורט.. אני מחוץ לבית מ 0600 עד 1730 , ויש לי 2 קטנטנים (4.5,2.5) ואני יכולה לספר לך שאם ממש רוצים - יש זמן... במקום לספר לך מה אני אוכלת , ספרי את מה את אוכלת , ונראה על מה את יכולה לוותר!

RY

New member
יש אנשים, כמוני, שהשעה 17:30 זה רק

3.4 מהמזמן בעבודה. אני עובדת מהבוקר עד 20:00 ויותר ונוסעת המון לחו"ל מהעבודה. חוץ מזה יש לי בעל וילד ואני מאוד מנסה להיות איתם בין 20:00 ל-21:00 שהילד הולך לישון. דווקא ספורט אני כן עושה, בהפסקת צהריים יש לנו מכון כושר בעבודה, וזמן זה משהו שאני מאוד יעילה בו. כך שאם אני אומרת שאין זמן, זה אומר בעצם שיש אבל אז אני אפסיד את השעה עם הילד שלי, ובשבילו אני מוכנה לעלות עוד 30 קילו... לענינינו, אני אוכלת הכל. לאט אבל הכל. אין לי תפריט ואין לי בעיה עם אוכל. אני נמנעת ממוצרי בשר כי אני לא אוהבת,אבל השאר הכל הולך. תודה וסליחה על הבוטות אבל לא הבנתי למה היתה ההתקפה על משהו שאת בכלל לא מכירה.

מירי,

New member
סליחה אם נשמעתי בוטה!!!!

אני האחרונה שבאה לשפוט אחרים.. אני יכולה לתת רק הצעות , אני לא יודעת מאיפה את בארץ אבל אני מאמינה שהנגישות לקבוצות תמיכה היאא גם בשעות הערב , אז אולי את יכולה למצוא קבוצת תמיכה בשעות 2100 או אפילו 2200 וללכת יחד עם הבן זוג (וככה זה גם זמן שלכם וגם תמיכה שלו בך) בזמן שהילד ישן לדאוג למישהי שתהייה איתו... , אני גם לא יודעת מה זה בוקר עבורך (כמו שציינתי אצלי בוקר זה 0600) אבל אולי יש משהו לשעה 0800 (אם למשל את מתחילה לעבוד ב 0900 או 1000)... וכל זה מתוך הנחה שאת מעוניינת בקבוצת תמיכה... עכשיו נחזור להגדיר הכל- אני אוכלת הכל חוץ מ... קמח לבן סוכר לבן וכמעט לא מטוגן , הטבעת שלי פתוחה ולכן גם הכל עובר! האם את אוכלת גלידות? שוקולדים? עוגות? כמה לחם את אוכלת? כל אלה אם את אוכלת אותם (הגלידות והשוקולדים הרי עוברים יופי) פשוט לצמצם כמויות...אילו גבינות למשל את אוכל? וכשאת אוכלת לחם מה מרוח עליו? אני לא אוהבת גבינות שמנות אז אין לי בעיה עם זה, ובמקום שוקולד על הלחם אפשר לשים גבינה ולוותר על החמאה , שוב התשובה שלך הייתה די כללית כך שאני מרגישה שאני יורה באפלה!

RY

New member
טוב לעבודה

שותה 6 כוסות קפה שחור + חלב, ומים. בוקר - אין צהרים : סלט מ: תפו"א, בטטה, תירס, עגבניה, סלק, חצי ביצה, צפתית, בורגול. (ללא רוטב) ואבטיח אחהצ" : סנדויץ ןפירות ערב: שטויות (עוגיות, סוכריות, טוסט... ענבים) אני ממש מכורה למתוק, בעבודה אין לי ובערב אני מאבדת שליטה. האם זו את שירדת 40 קילו? אני כולי הערצה! אני צריכה להוריד 15 קילו ולא מסוגלת בכלל.

מירי,

New member
בואי נוותר על הערצה...

ויחד איתה נוותר על חלרק מהעוגיות סוכריות והטוסט... אחד הדברים עם מתוק זה כשהתחלנו קשה להפסיק - למשל קשה רק קובית שוקולד כשכל החפיסה שם שוכבת! אני למשל חולה על פרות קיץ! זה המתוק היחיד שלי ואני לא מוותרת! אפשר להשאר בערב עם הטוסט למשל , אני בערב מאוד אוהבת שלי (או ביו) עם ברנפלקס, אני כמובן לא דיאטנית אבל כמי שעושה דיאטה כל החיים אני חושבת שהבעיה שלך היא רק הנישנושים בערב! ואם מאוד מאוד קשה פשוט אל תחזיקי מזה בבית! אני יכולה למשל לא לאכול כל היום בעבודה או לאכול רק בארוחות מסודר ובלי רעב מיוחד , אבל בימי שישי ושבת לאכול בלי הפסקה כי הכל זמין בבית - גם למיקרים האלה אני דואגת שהנישנושים שלי יהיו ירקות פרות או גבינות רזות... בתאבון

חיים_א

New member
סדר יום שלי

05:15 יקיצה, עד 05:45 אני שותה 0.5 ליטר מים + מיץ מסונן מ-2 תפוזים, מ-06:00 עד 07:00 אני שוחה בבריכה, 07:15 ארוחת בוקר המורכבת מ-200 גרם גבינת סקי 0% + 1 יוגורט דנונה 0% + כף גרנולה ללא שמן וסוכר + כף אגוזי מלך קצוצים + תפוח עץ קטן או אגס חתוך לקוביות (כל זה מעורבב). 08:00 אני יוצא לעבודה ובדרך אני שותה ליטר אחד של תה צמחים כלשהוא עם ממתיק מלאכותי. ב-10:00 כוש קפה עם עוגיה יבשה אחת, ב-11:00 אני שותה כוס מים עם מולטיויטמין מסיס (קוטר הטבעת שלי אינו מאפשר לי ויטמין אחר), ב-13:00 אני שותה ספל מרק גדול (כל פעם מרק אחר ואני טוחן את הירקות שלו עם הנוזל), ב-14:00 אני אוכל ארוחת צהריים המורכבת מכ- 80-100 גרם עוף או דג אן קציצה או בשר הודו או פשטידת ירק וכו´ בלווית מעט תפוחי אדמה או אורז או פירה או בטטה או פסטה או קוסקוס (2 שליש כוס בערך) וירק מבושל בכמות דומה עם רוטב. ב-16:00 כוס קפה או תה, ב-17:00 כוס מים, ב- 19:00 בדרך הביתה ליטר נוסף של תה צמחים (אני מערבב סרפד עם שומר), ב-20:15 ארוחת ערבהמורכבת מסלט ירקות+גבינה או סלט ירקות+טונה או סלט ירקות+ביצה או סלט אבוקדו או סלט ביצים או שקשוקה או חביתה (רצוי לגוון כי חלק דל קלוריות וחלק לא ולכן לא כדאי לאכול למשל רק חביתה) בתוספת פרוסת לחם שהיתה בטוסטר הרבה זמן או קרקר או פתית. בין כל אלה אפשר לנשנש אפילו פיצוחים ובתנאי שלא לוקחים יותר מ-15 גרעינים או 7-8 שקדים וכו´ ולא יושבים עם השקית לידנו. מידי פעם אפשר להתפנק ביוגורט עם פרי או כדור גלידה קטן. רצוי פעם בכמה זמן לצאת למסעדה ו/או בית קפה ולהזמין שם משהו שאסור בשביל להרגיע את התאווה. אין לשתות משקאות תוססים ואין לשתות בארוחה גם לא יין. בכלל משקאות אלכוהוליים הם עתירי קלוריות. כל זה משולב עם חדר כושר בסופי שבוע ופעם בשבוע בערב (צעדה בערב מאוחר יכולה להיות תחליף). התפריט הוא נכון לעכשיו (נותחתי בנובמבר 98) ובתחילת הדרך זה היה שונה, בעיקר בכמויות. התפריט של היום הוא תפריט משמר. קבוצת התמיכה היא בין 19:30 ל-21:30 בערב והיא מומלצת בחום. גם לי שי ילדים (3) בגילים שהם זקוקים לי קצת פחות ביומיום אבל כשהם באים אלי זה בדרך כלל ללא התראה מוקדמת. חשוב שתפני לעצמך זמן גם אם זה קצת על חשבון בני הבית. הדבר הוא זמני ובחשבון לזמן ארוך זה גם למענם וטובתם. איני יודע בן כמה ילדך אך אני בטוח שבבית הסר תחסך לו מבוכה רבה אם במקום אמא שמנה ומגעילה (ואני מרשה לעצמי לומר זאת כי גם אני היית שמן ומגעיל) שאינה יכולה לזוז תבוא איתו לארועי ביה"ס אמא יפה וחתיכה שתטכל להיות שותפה לפעילויותיו ולא תקועה בפינה. האמיני לי אני הייתי שם הרבה זמן.

RY

New member
עדכון לחיים

חיים, אני שוקלת 75 קילו, אני 1.76 ומרשה לעצמי לאמר לך שאני נראת מצויין! גברים מתחילים איתי ללא הרף, והיחידה שחושבת שאני צריכה דיאטה זו אני. אני הולכת לים ולבריכה עם בגד ים כל הזמן, אני פעילה בגן, בעבודה ובאוניברסיטה, אני לעולם לא עומדת בפינה! אני פשוט רוצה להגיע למשקלי לפני הלידה שהיה 60. למה אנשים בפורום הזה מרגישים חופשי להעביר ביקורת על אנשים אחרים ללא ידיעה ראשונית על האדם עליהם מועברת הביקורת. בהצלחה בכל מקרה.

RY

New member
עדכון לחיים

חיים, אני שוקלת 75 קילו, אני 1.76 ומרשה לעצמי לאמר לך שאני נראת מצויין! גברים מתחילים איתי ללא הרף, והיחידה שחושבת שאני צריכה דיאטה זו אני. אני הולכת לים ולבריכה עם בגד ים כל הזמן, אני פעילה בגן, בעבודה ובאוניברסיטה, אני לעולם לא עומדת בפינה! אני פשוט רוצה להגיע למשקלי לפני הלידה שהיה 60. למה אנשים בפורום הזה מרגישים חופשי להעביר ביקורת על אנשים אחרים ללא ידיעה ראשונית על האדם עליהם מועברת הביקורת. בהצלחה בכל מקרה.

למעלה