מה לבדוק לפני תחילת עבודה

מצב
הנושא נעול.

falul

New member

מצאתי עבודה של 5 ימים בשבוע 6 שעות כל יום. השכר - מינימום. השאלה שלי היא האם המינימום שצריך לשלם לי הוא חודשי (~3300) או לפי שעות ? (~2200) מה צריך לדרוש מהמעסיק, ביטוח לאומי... ? אני חייל משוחרר וזאת העבודה הראשונה שלי שלא במשמרות .

אם לא מדובר במשרה מלאה

מצאתי עבודה של 5 ימים בשבוע 6 שעות כל יום. השכר - מינימום. השאלה שלי היא האם המינימום שצריך לשלם לי הוא חודשי (~3300) או לפי שעות ? (~2200) מה צריך לדרוש מהמעסיק, ביטוח לאומי... ? אני חייל משוחרר וזאת העבודה הראשונה שלי שלא במשמרות .
אם לא מדובר במשרה מלאה
אז השכר הוא החלק היחסי (כלומר, לפי חלקיות המשרה). לא צריך לדרוש מהמעסיק תשלום ביטוח לאומי - זו חובתו על פי חוק. כן מגיע לך החזר הוצאות נסיעה לפי מחיר כרטיס אוטובוס ועד לגובה של קצת יותר מ- 21 ש"ח ליום (בתנאי כמובן שאתה נזקק לנסוע למקום העבודה).

falul

New member
זה לא נחשב למשרה מלאה לדעתכם ?

אם לא מדובר במשרה מלאה
אז השכר הוא החלק היחסי (כלומר, לפי חלקיות המשרה). לא צריך לדרוש מהמעסיק תשלום ביטוח לאומי - זו חובתו על פי חוק. כן מגיע לך החזר הוצאות נסיעה לפי מחיר כרטיס אוטובוס ועד לגובה של קצת יותר מ- 21 ש"ח ליום (בתנאי כמובן שאתה נזקק לנסוע למקום העבודה).

שיר ורד

New member
לא

לא
משרה מלאה היא משרה של 43 שעות בשבוע. גם אם במקום עבודה מסוימת ניתנת הטבה לעובדים ומשרה מלאה היא קטנה יותר, מקום העבודה יכול לקבוע שעובדים מסוימים יקבלו שכר לפי שעות ואז בכל מקרה יחושב הזכר לפי שכר המינימום לשעת עבודה ולא לפי שכר מינימום חודשי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה