מה לדעתכם

eitanp2

New member
מה לדעתכם

הכי שווה ללכת ללמוד במסגרת העתודה??? שיהיה שיבוץ בזה שירות מאתגר ושיעזור לצה"ל ונושא לא משעמם טוטלית... אהה ושיהיה בו עבודה אח"כ :) תודה מראש איתן

the ror

New member
כפי שהצגת נושא לא משעמם...

כל אחד והנושאים שמעניינים אותו כך שאני מניח שהיחיד שיוכל לענות על זה זה רק אתה...בקשר ל"שיהיה בו עבודה אח"כ" אין לי תשובה.

eitanp2

New member
ממממ צודק

בוא נגיד שמחשבים ותכנות זה מעניין,כנ"ל רפואה ומה שממש לא זה מתמטיקה פיזיקה וכו....!!!!

zus1

New member
תראה

בעקרון בכל הנושא של מחשבים ותכנות יש המון מתמטיקה, ובהנדסות השונות גם לא חסר פיזיקה, בקשר לרפואה אני ממש לא יודע.. אבל אם אתה רוצה ללכת לעתודה רצוי שתהיה סגור על התחום שאתה רוצה כי רפואה ומחשבים זה שני תחומים ממש שונים

eitanp2

New member
אני יודע

אבל זה שני תכומים שאני אוהב ויכול להצליח בהם

דרור4

New member
הוא לא צריך ליות סגור על התחום

אין שום סיבה שיהיה סגור על התחום. עד שהוא לא צריך להכריע, אין שום סיבה שיבחר בין שני התחומים, אפילו שהם מאוד שונים.

gil levi

New member
הוא יכול להגיש מועמדות

למקרה שפתאום בכמה חודשים הקרובים (עד הלימודים) הוא פתאום "יסגר" על התחום. לא כדאי לו להתחיל ללמוד כשהוא לא לחלוטין בטוח.

דרור4

New member
"לחלוטין" מיותר.

מספיק שהוא ידע מה הוא רוצה ללמוד, ובאיזה מקצוע לא יפריע לו להתעסק 10 שנים. בכל מקרה, בנאדם יכול לפרוש גם אחרי שנתיים. אם הוא מפציץ בציונים הוא יוכל גם לעבור מקצוע. כמו-כן בגלל המחסור ברפואנים יש מצב שאם הוא יתחיל בתור מהנדס וירצה לעבור לרפואה יתנו לו. אני מכיר עתודאי שעבר לפני שנתיים- שלוש, אחרי שנה בתואר (אמנם מהנדסה כימית). אבל זה משהו שצריך לשאול מישהו בעל ידע וסמכות. ולנושא אחר, כמה חודשים זה זמן די גדול. מספיק כדי "להסגר" על תחום.

gil levi

New member
ממש בקצרה.

התרחיש הגרוע הוא שבאמצע שנה שניה הבחור יגלה שמקצוע X זה לא מה שהוא חשב שהוא רוצה ללמוד והוא מעדיף את מקצוע Y. כמו שכתבת, במצב כזה הוא יכול לפרוש, אלא שלפרוש באמצע שנה שנייה זה לא פשוט (כי התפקידים העומדים מולך הם תפקידים שלא דורשים מיון, כי המעבר עצמו הוא מעיק נפשית). מעבר חוג? אני לא יודע עד כמה מאשרים לעבור ו"אם הוא יפציץ בציונים" זו הנחה שבכלל לא בטוח שתתממש. אל תשכח שבמידה והוא לא ילך (גררר! אני שונא את הניסוח הזה! מה זה "ילך לעתודה"? איך צריך לומר?) לעתודה יש סיכוי טוב שהוא "יסגר" על התחום במהלך השירות (כמו שקרה לאחד מחברי). בקשר למעבר מקצוע אחרי 10 שנים בעתודה- להתחיל תואר ראשון בגיל 28 נשמע לי כמו תרחיש מאוד לא אופטימלי. בנוסף, צריך לקחת בחשבון מה מרוויחים מה"הימור" הזה. לדעתי, עתודה זה לא מסלול ששווה לקחת בשבילו את ההימור. אם הוא יכול להחליט בכמה חודשים על איזה מקצוע הוא אוהב יותר, אז שיהיה. אם לא, אז לא. טוב, לא "ממש בקצרה"....

d o u g

New member
טוראי איתן

אני מציע שתקרא קצת את העלילות בפורום (יש קטעים ממש מצחיקים). השורה התחתונה היא שתוכנית העתודה לא מתאימה לכולם ובמאזן מה עדיף 3 שנים בגולני או 4 שנים בטכניון לא ברור מה עדיף (כל אחד מציב משקלים שונים בכל אחד מאגפי המשוואה). חשוב לזכור כי התוכנית הזו לוקחת אותך היום עד לגיל 28. בזמן הזה האדם הממוצע - מכיר בחורה (אפילו אם הוא עתודאי), מתחתן, קונה בית, עושה fork (ילדים), מסיים תואר שני ובקיצור עושה המון המון המון דברים. הניסיון שלך להכריע מה ללמוד על פי השיבוץ שלך הוא חסר סיכוי. אם בוער לך בעצמות ללמוד הנדסת מחשבים / הנדסת חשמל / כימיה / פיזיקה / שירה בציבור / משפטים או סריגת סוודרים ואתה יודע שלא משנה איך החיים יובילו אותך זה מה שאתה רוצה לעשות, אז יכול להיות שהתוכנית תתאים לך . ממה שאני מבין אתה עדיין מתלבט בהקשרי מה ללמוד. אני מציע לך לא לקחת החלטות עכשיו שיובילו אותך לגיל 28 אחרי 6 שנים בהן עסקת במקצוע שאתה לא אוהב ורק אז לגלות שרפואה זה כל מה שחלמת עליו. ולכן ההמקצוע שאני ממליץ לך בשלב זה בו אתה עדיין מתלבט הוא לך תהיה טוראי. אם ימצא חן בעינך לך תהיה סגן. אחר כך תוכל ללכת להיות סטודנט. עד אז יש לך זמן לגלות מה אתה רוצה לעשות שתהיה גדול.

eitanp2

New member
ההתלבטות שלי

היא עתודה או יחידה מובחרת וראיתי שכתבו שיש הרבה מגרעות בעתודה... אז לא יודע נראה כבר:) תודה בכל זאת לכולם איתן

UnaBomber

New member
מתחבט על זה?

מה ז"א עתודה א-ו יחידה מובחרת? מה, עתודה לא מספיק מובחר בשבילך?! אבל דוגרי, אתה יכול לשלב. אתה יכול ללמוד ואז להתנדב ליחידה קרבית התנדבותית. אבל אז זה חסר טעם לחלוטין. אבל זה לבחירתך. רק תדע שיש אופציה כזאת. ובהצלחה.

eitanp2

New member
רציני?!

לא ידעתי טוב יש עוד איזה 25 יום יום פתוח אז נשאל שם כבר ולאילו שאומרים שיש לי רק כמה חודשים אז אני רק עולה עכשיו ליב' ככה שיש לי עוד זמן:)

eitanp2

New member
אהה

ובנוגע לטוראי... זה לא כזה מאניין אותי קצין או שלא ואם כבר אז אתה תיהיה יותר מהר קצין בשירות סדיר...[בזמן לימודים אתה מקבל ניסיון ואז...קצין:) ]

gil levi

New member
מה שאתה רוצה ללמוד.

ולא סתם איזה תואר אקראי רק כדי להיות במסלול הזה.

זה דרך מאוד מאוד גרועה לבחור מקצוע

אני בצד המתירני של "כמה אדם צריך להיות סגור על מה שהוא מעוניין ללמוד כשהוא מחליט", כי אני מאמין שיש מידה כלשהי של שרירותיות בהחלטה בין הנדסת חשמל להנדסת מחשבים (נגיד). אבל רמת אדישות מטורפת כמו שהצגת (רפואה או פיזיקה) -- עזוב. עתודה זה מסלול בעייתי גם בלי שתהיה ממורמר פשוט מזה שבחרת ללמוד משהו שלא מעניין אותך, ואתה עתיד לשרת בו ב-6 שנים הבאות.

למעלה