מה לדעתכן מוגדר כבגידה?

ואיך תגדירו קשר של שיחות אישיות שלי עם בחור

שבאחת מהן אני אמרתי לו שיפסיק לשחק משחקים של ילד מפגר עם בת זוגו ויציע לה נישואין והיא יודעת שהוא בקשר איתי וגם הייתי בחתונה שלהם רה לידיעתה לעיתים ייותר רחוקות

הסיטואציה שסיפרת

מצטערת אך לא כל כך הבנתי את הסיפור. האם מדובר בידיד שלך שאתם מדברים הרבה ואת "מנהלת" לו את חיי האהבה? האם השיחות איתך הם במקום שיחות עם אשתו? האם הוא מסתיר ממנה את מידת הקשר ביניכם? אם הוא מסתיר ממנה את הקשר שלכם - סימן שבעיניו זו בגידה.

אני לא מנהלת לו את חיי האהבה,

השיחות הן לא במקום שיחות עם אשתו השיחות בינינו הן חוצות את השוני במין (אני מדברת איתו כמו עם חברה טובה והוא איתי כמו עם חבר טוב) הוא מכיר אותי הרבה לפני שהוא הכיר אותה ברור לי שהיא הבן אדם הכי חשוב בחיים שלו והוא מסתיר את ממנה את תדירות הקשר (שהוא רק טלפוני) רק כדי שהיא לא תתעצבן מקנאה

../images/Emo68.gifהתייחסת למענה של יעל נועם.

אני מרגישה הזדהות עם הנקודה שהיא חידדה. תודה על השאלה אכן לעיתים התגובה מקושרת אוטומטית.

מבחינתי בגידה זה כל דבר שנעשה לא בהסכמתי

ופוגע בי. לפני כמה זמן אני והבחור היינו במשבר רציני, ממש הרגשתי שהוא בגד בי-זה לא היה קשור לבחורה אחרת או לסקס בכלל, אלא קשור לכך שהוא בחר לעמוד על העקרונות שלו על חשבוני ועל חשבון הזוגיות שלנו. לשמחתי זה הסתדר ונמצא פתרון, אבל ממש הרגשתי שזאת בגידה בי ובזוגיות שלנו, וזה משבר שאנחנו עדיין מחלימים ממנו.

../images/Emo24.gifמימי- אני כולי איתך!

יש לי חבר נפש כזה כבר מגיל 16.5 היינו זוג בנעורים ונפרדנו היה נתק של חצי שנה לערך וחסל אנו בקשר רצוף מאז לכל אחד מאיתנו יש משפחה הוא נישא והתגרש כבר פעמיים וחי היום עם בחורה צעירה בפולין. אנו נפגשים המון מבלים היום הוא איש העולם הגדול יש לו כאן משפחה הוריו ואחיותיו (אנו מכירים את כולם גם הורי מכירים את משפחתו ואותו)
פעם בחודש הוא כאן לשבוע אני איתו המון
בבית יודעים שלא לחפש אותי כי אני עם X בשלב מסויים הוא התיידד עם בעלי ואני הרמתי צעקות. לא אפשרתי להם להיפגש
הוא חבר שלי! וגם כשהוא מגיע לארוחות אצלנו אני מאפשרת לו ולבעלי להתיידד במידה.........
זו חברות נפלאה
ללא מתח מיני
עם המון פתיחות
קרבה
ובכבוד הדדי.
ממש לא ישנה לי מה יחשבו ומה יאמר בעלי אני מכירה אותו שנים רבות לפני נשואי ולא מוותרת לא עליו ולא על עוד חברי נעורים מהמושב שאנו מרבים להיפגש. אם זו בגידה או לא זה ממש ממש ממש לא מהותי לחיי.

אני רווקה

אין (ולא היה אף פעם) מתח מיני (גם לפני שהוא הכיר את אשתו) נדיר שאנחנו נפגשים ואז לרוב היא כן יודעת רוב הקשר הוא טלפוני ובזמנים שהיא לא איתו (שנינו לא מוכנים שהזמן שהוא מדבר איתי יבוא על חשבונה) רק שהוא לא מספר לה על תדירות הקשר כדי שלא תתעצבן מדבר שהוא חושב שהוא חסר סיבה (היא די עושה לו סצנות כשהוא מדבר גם עם ידידות אחרות שלו) והייתי מוכנה גם "להוריד את הירח" בשבילה, בגלל שהיא אשתו ומתוך סוג של אהבה אליו

../images/Emo47.gifואני נשואה 26 שנה

ואנו חברים כבר
52 שנה (כמעט) פחות 16 משמע 36.5 שנה!
עכשיו שהוא באחת מפינות העולם אני לא מספיקה תמיד לעקוב.
אהההההההה נדמה לי שהוא בספרד
קפץ לשלושה שבועות למרפאת צום על מיצים ומרק. אנו בקשר מייל או טלפונים
שמרי על החברות זה נכס לחיים!

אנילה1

New member
סיפור אמיתי.

הייתה לי עוזרת רוסיה כשעבדתי עדיין. בעלי כבר לא עבד באותה תקופה. שמתי לב שהבית נראה מלוכלך אחרי יום עבודה של העוזרת. שאלתי אותה מה קורה, היא אמרה שתנקה יותר טוב בפעם הבאה. וככה זה נמשך חצי שנה. לא רציתי לפטר אותה בגלל הפיצויים. ואז יצאתי לחופשה של שבועיים והייתי בבית. ראיתי במו עיני איך שבעלי מתעסק עם העוזרת. ופשוט לא נותן לה לעבוד. והיא מצידה משתפת פעולה. בהתחלה זה הצחיק אותי, את מי בעלי בחר וכאלה. אבל אחר כך, ממש לא נראה לי שאני אשלם עבורה מהמשכורת שלי, והיא לא תעשה את העבודה. אמרתי לבעלי שיפסיק להתעסק איתה ויתן לה אפשרות לעבוד. ושפשוט ילך מהבית, הוא לא רצה ללכת. כשהעוזרת הלכה אמרתי לבעלי שאני רוצה לפטר אותה. הוא נורא כעס עלי וממש ממש לא הסכים. הבנתי שהוא מאוהב בה. לא ידעתי מה לעשות. לא הרגשתי קינאה. ואז למזלי היא רצתה לעבור לעבוד בבית חולים, והתפטרה מרצונה. ברור שלא קבלה פיצוייים. ככה נפטרתי מהבעיה. אבל לבעלי לקח 6 חודשים של דיכאון לצאת מהקשר איתה. הייתי צריכה לסבול את הירידות שלו עלי והעצבנות שלו. עד שזה עבר. לכן אמרתי שבעיני התאהבות היא מחלה. האם נהגתי נכון? אני חושבת שכן. אנחנו נשואים הרבה מאוד שנים והוא אוהב אותי מאוד. האם אני אוהבת אותו? פחות ממנו אבל עדין אוהבת.

אני בהלם.../images/Emo2.gif

אני מניחה שלא הבאת לכאן את כל הפרטים אבל כזו עדינות? לבקש ממנו שילך מהבית? לבקש ממנה לנקות? נראה לי הזוי שלא העפת אותה ללא שקל. כאשר נכנסת אהבה זה ממש קשה אני מבינה זה לא חד פעמי אבל מכאן ועד להסכים שזה יהיה אצליך בבית יש פער אני לא שופטת אותך ולא אומרת- תעיפי אותו ממש לא אבל העדינות שלך קצת התמיהה אותי
מקווה שהיום אתם בסדר וחיבוק ממני.

אנילה1

New member
ואני בהלם מזה שמפרקים את החבילה על כל

שטות. באמת שמה שעשה בעלי הייתה שטות בעיני. ועל זה בכלל לא חשבתי לפרק את החבילה. ומישהי צדקה שאמרה שאני פועלת מהרציונל ולא מהרגש. כי אולי בגלל שאני לא מקנאה בכלל. אני יודעת שהתאהבות פשוט קוראת. וזה לא בגלל שאני לא בסדר. כמו שכבר כתבתי שזאת מחלה בעיני ובעלי פשוט חלה. זה קרה לפני 10 שנים. ועובדה שאנחנו עדיין ביחד, והיום הוא יותר אוהב אותי מאשר בראשית נישואינו. ואני למדתי לקח. לא מכניסה הבייתה עוזרת אשה, רק גבר

אני רואה בכך

פעולה מחושבת, לא פעולה רגשית. שיקול מה חשוב לך ומה פחות חשוב. אני משערת שפעלת כך מתוך הכרות טובה עם בעלך והבנה של אישיותו. התוצאות מוכיחות את צדקתך. לא לכל אחת ואחד מתאים לפעול כך. כל אחד ואחת פועל/ת בדרך הנכונה לה/ו ולמשפחה. יש עכשו סיפור בגידה מפורסם חדש - אובמה - נראה מה יקרה, נראה איך הוא יגיב , נראה איך אשתו תגיב.

זה נשמע לי יותר כמלחמות שליטה מאשר כבגידה

אני עונה חפרפרי אהבה, להגדיר שכל מה שנעשה ללא הסכמתך ופוגע בך מוגדר כבגידה היא אמירה מאוד שתלטנית. בזוג יש שני אנשים, מה שעושים (בכל תחום) צריך להיות מקובל על שני הצדדים ולא רק על צד אחד. לפעמים, גם אם משהו לא מקובל עליך, יש מקום לוויתור מצידך מתוך התחשבות בבן זוגך וברצונותיו.

נכון, אבל גם להיפך

הדבר שהכי פגע בי הוא שהוא ראה רק את העלבון והעקרונות שלו, אבל לא ראה שבדרך הוא דורס אותי ואת הזוגיות שלנו. זה היה משבר מאוד עמוק ליחסים שלנו שרק לאחרונה מתאוששים באמת מזה.

התגברות על קשיים מחשלת

זוג שמצליח לפתור את הבעיות, מתמודד עם הקשיים - תורם הרבה לחיזוק הקשר וללמידת הדרכים הטובות לפתרון בעיות גם בעתיד. זוג שדוחף את הדברים מתחת השטיח - הכל יום אחד יתפוצץ ביתר חוזקה. הכל זה תקשורת. הייתי מזמינה אותך לסדנה שאני מעבירה בקרוב, אך את הרי לא תבואי לב"ש.

רמת גן זה מקום נחמד, אולי סדנא פה? ../images/Emo13.gif

ואכן זה מה שטוב בזוגיות שלנו וזאת אחת מאבני היסוד שלנו-תקשורת, אנחנו לא מטאטאים אלא מדברים, מנתחים, מנסים להבין אחד את השני ובאמת עוברים את המשבר הזה כמו גדולים
.

למעלה