מה לובשים לראיון?

morancho1

New member
ענקקק../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זהו החלטתי. אני מגיעה עם מכנס ובו 20 כיס. בכל כיס יהיו אביזרים לדמות אותה אצטרך לגלם בסימולציות..ואם השחקנים יעלו לי על העצבים אני תמיד אוכל להשליך עליהם את כל החפצים הללו:)

Maias

New member
משהו שלא יראה

שהשקעתם מחשבה של יותר מ 5 דקות על מה ללבוש עם הביטחון העצמי שאתם הולכים להפגין ממש לא אכפת לכם איך שאתם נראים כל עוד זה נוח ולא חושפני מדי. לפחות כך זה אמור להיות
אני הייתי בטישירט רגיל ומכנסיים קצרים (קיץ מה לעשות)

בב"ש

היו חברה אלגנטיים ש"השקיעו", והיו כאלו שלא. הייתה כזו שונות בין המועמדים שהיה די ברור שכל אחד מביא איתו גם בלבוש את המיוחד לו, וזה בסדר... הייתי שמה קצוץ על כל העולם ולובשת את מה שאת מרגישה איתו הכי בנוח. לא הייתי באה בכפכפים ומכנס קצר, אבל תקחי משהו נוח, שמייצג אותך לדעתך...

סיון87

New member
לדעתי

מחוייט- אלגנט זה ממש לא הכיוון הרי אנחנו אמורים להציג את עצמנו כפי שאנחנו בחיים וזה יהיה מגוחך לביים סימולציה מהחיים כשאנחנו לבושים בבגדי חתונה גם בגלל שזה לא הכי נוח "קז'ואל וור" משדר גם, לדעתי, כנות ואמיתיות בעוד האלגנט קצת מרחיק ומעט צבוע. זו דעתי.. נעלי הספורט לשלטון!!

natalysh

New member
אני אענה במרוכז, על כל ההתנפלות.

איך הייתם מתלבשים לראיון עבודה? איך הייתם מתלבשים לפגישה עם פרופסור או מנהל מחלקה? אז אם עוד לא ברור, ראיון קבלה לרפואה הוא בחלקו הגדול דומה לראיון עבודה. וחלק גדול מהמראיינים שלכם הם או פרופסורים או מנהלי מחלקות או רופאים ידועים/שהגיעו להשגים. אם אתם חושבים שזה סבבה לשבת מולם בנעלי ספורט, תפדל, אבל להתכווח אם זה מקובל או לא זה כבר סתם לטחון מים כי התשובה ברורה מאליה.

lernery

New member
בדיוק איך שכתבתי - ספורט-אלגנט

ניסיון להפוך את עצמך למשהו שהוא אינו אתה הוא פאתטי וחסר טעם... ואם רוצים מאוד אז אפשר להתלבש ספורט אלגנט שיהיה ממש יקר (נגיד חולצות של ראלף לורן עם הסוס עולות 300 שקל יותר מאותה חולצה בלי סוס). כשתהיי בת 30 ותבואי להתראיין אצל מנהל מחלקה אולי תתלבשי אחרת.. אבל כשאת בת 20 אף אחד לא מצפה שתתלבשי כמו בת 30!

nightriders

New member
התשובה ברורה מאליה?

לי ברור מאליו שאין שום פסול בנעלי ספורט כל עוד הן לא בלויות או מקושקשות מדי. והאמיני לי , הייתי כבר בראיונות מכובדים , בבחינות או בבפגישות עם פרופסורים או מנהלי מחלקה שהגיעו להשגים, שדרך אגב, הם בני אדם כמו כולם. ושומו שמיים! נעלי הספורט מעולם לא פגעו בי באף לא אחת מהפגישות הללו. חשוב בהחלט לשמור על הופעה מכובדת ולא מרושלת. הופעה מרושלת זה לבוא למשל לא מגולח, או עם בגדים בלויים/לא נקיים. ובאופן כללי אני חושב שמי שמיחס חשיבות רבה מדי ללבוש, הוא כנראה מנסה לחפות על בעיה בתוכן. (ואני מדגיש שזוהי אמירה כללית, אין כאן שום רמיזה)

natalysh

New member
אז אני חולקת על האמירה הזו.

אתה קושר בין תוכן לבין חיצוניות, ואני חושבת שהקשר הזה נעלם מאז ומתמיד. בן אדם שמשקיע הרבה בלבוש שלו בסך הכל מעיד על עצמו שהוא מכבד ומעריך מאוד את המעמד שהוא נמצא בו ואת האנשים שהוא נפגש איתם. לעומת זאת, בן אדם שמחפף יותר מדי, מעיד להיפך. מה יותר גרוע לדעתך?

lernery

New member
ובן אדם שמנסה בכוח לגרום לעצמו

להיראות מכובד, על מה זה מעיד? על חוסר פרספקטיבה?

nightriders

New member
מדברייך עלול להשתמע שאמרתי לחפף

הדגשתי במפורש שמאוד לא מומלץ להגיע מרושל. מאידך גיסא תשומת לב לא פרופורציונאלית לחיצוניות לדעתי ממש לא מעידה על הערכה. זה נראה אפילו מגוחך. זכותך המלאה לחשוב אחרת, אבל אל תציגי את זה כעובדה מוחלטת כי זה לא נכון. ומי אמר שחייבים ללכת לאחת הקצוות? למה אי אפשר להיות באמצע? ונעלי ספורט בצבע אחיד אפור/שחור בהחלט נופל באמצע. זאת לא הופעה מרושלת ולא מזלזלת והיא לא משדרת שום חוסר כבוד. והסיבה שאני נטפל לעניין נעלי ספורט היא שמסיבה לא ברורה את רואה בזה חלק מהופעה לא ראויה. לא רק שאני לא מבין למה, הנסיון שלי ושל הרבה אנשים אחרים שהכרתי , מראה שזה פשוט לא נכון

lernery

New member
יש לי המלצה לבנים

רצוי משהו שלא משדר קלילות מוגזמת אך מאידך לא משדר גם פלצנות (ואני חושב שאין דבר מגוחך יותר מאדם בן 20 שמתלבש בבגדים של בני 40). המראיינים באים לבדוק האם אתם מתאימים להיות *סטודנטים* לרפואה, ואני מניח שכולם יודעים איך נראה *סטודנט*. הם לא מסתכלים וגם לא מסוגלים לדמיין אתכם רופאים, או בני 30-40 (וגם עדיף שלא ידמיינו ככה). אני למשל, לא הייתי מדמיין סטודנט לרפואה, אחד עם גופיה קרועה, ג'ינס עם נוצצים ושרשראות, נעליים מבריקות, ושיער מחומצן עם תספורת פאנק. הוא נראה פרוע מדי, לא מספיק חננה בשביל רפואה. כמו כן בן אדם עם נעלי ספורט מתפרקות, ג'ינס מוזנח ומלוכלך וחולצת T-Shirt של מוסכי-יוסי-בע"מ בצבע כחול, עם כמה כתמי שומן עליה, בהחלט גם כן לא מזכיר סטודנט לרפואה (אבל כן מזכיר את רוני בראונשטיין). אז מה כן מזכיר סטודנט לרפואה (עם קצת רמאות כמובן, שהרי הסטודנטים לרפואה מתלבשים *קצת* יותר חנני מכל השאר, ולא בהרבה - לכן אנחנו מנסים לקלוע לדמות של סטודנט לרפואה שנמצאת בראש של ה*מראיין* ולא למציאות): השילוב האולטימטיבי לדעתי - חולצה - חולצת פולו קצרה זה אחלה וזה מספיק בהחלט, אפילו קצת טיפה פלצני, אבל לא נורא. זה לא טי-שירט, זה גם לא חולצת בד מחוייטת, זה איפשהוא באמצע הדרך, וזה סבבה לגבות. מכנסיים - אין שום דבר רע בג'ינס, רק חשוב כמובן שהוא לא ייראה אופנתי מדי או מוזנח מדי. ג'ינס יפה שגם מרצים יכולים ללכת איתו בנוח, מספיק בהחלט ואפילו הכי טוב (והמרצים אצלנו הולכים לפעמים עם ג'ינס, לפחות הצעירים יחסית, ובטח גם בשאר המקומות). נעליים - נעלי ספורט של ערסים, או נעליים מבריקות של ערסים - לא. סניקרס מכובדים בצבע סביר (נניח שחור או אפור) - מספיק בהחלט. סנדלים - לא כדאי, קצת מתנחבלי מדי. בנעליים אפשר להשקיע ולנעול נעליים טיפה יותר מכובדות, בסגנון טימברלנד - אני מדבר על הנעליים החצאיות שלהם, שהן באיזור הספורט-אלגנט. לסיכום - מראה כללי מומלץ - ספורט-אלגנט.

Rosencrantz

New member
הפעם ההיא שדמיינתי סטודנט לרפואה

גבירותי ורבותי, הנה נפתחת בפניכם עוד הזדמנות להיות כמו כל השאר. זו ההזדמנות לנטוש כל סממן של אופי ועצמי ולהראות כמו שאתם מניחים שאנשים אחרים ירצו, לא תנצלו אותה ? אני מדמיין סטודנטים לרפואה לובשים מעילים ארוכים עשויים מעור אדם ומכנסיים השלל צבעי באטיק.ואל תשכחו, אין דבר כזה התפלגות נורמלית. כולכם אותו דבר. כולכם אותו דבר. אתם יודעים איך יודעים שיש סטודנט לרפואה במסיבה ? הוא אומר

lernery

New member
אכן מסריח משהו

כל השרשור הוא בהנחה שלא אכפת לך הקטע המסריח הזה כדי להתקבל..

חם מאוד בב"ש

אפילו מאוד מאוד חם. אני מציעה לך לקחת את זה בחשבון ולא ללבוש משהו שתזיעו בו עד כלות החושים ועד אובדן הכרה. מישהו גם אמר לי פעם שלא מומלץ לבוא לראיון באב"ג כאילו היום יצאתי מקטלוג של בגדי המעצבים החדש. לדעתי כיוון הספורט אלגנט יתפוס פה טוב וכמובן לדאוג שהשיער יהיה מסודר. ולגבי הצבא - לכבוד ראיונות צבאיים הייתי חייבת להקפיד לשים את מדי הא' הטובים שלי ואף לגהץ אותם ולא לשכוח לצחצח נעליים..

למעלה