מה לעזאזל מקור המילה "פוסטמה"

• פותח הנושא isad
  • פורסם בתאריך

isad

New member
מה לעזאזל מקור המילה "פוסטמה"../images/Emo35.gif../images/Emo13.gif

אני מקווה שזה המקום הנכון, כי אני משתגע מן המילה הזו ואף אחד לא יודע מה מקורה. האם מכאן תצמח הישועה? בתודה מראש...

shellyland

New member
שאאל"ט זה שיבוש של "ביש-גדא"

יש דברים מעליבים מזה בספניולית. תשאלי את סבתא שלי ז"ל.

גרי רשף

New member
אני די סגור על זה

א"ב יהושוע בספרו "מר מאני", מביא בין היתר מונולוג של יהודי ספרדי שחי ביוון או בטורקיה בסביבות המאה ה-18. אני חושב שזה היה המונולוג האחרון בספר. אותו יהודי נזכיר את המילה "פוסטמה" מספר פעמים בתור כינוי חיבה שהרב שלו כינה אותו כשהיה נער. משהו כמו פרחח..

isad

New member
אתה מתכוון לעמ' 286 במר מאני?

שם הרב מכנה את הנער "הפיסגאדו הקטן" שזה לא בדיוק פוסטמה...

shellyland

New member
לא סגרנו עוד על כלום

חכה שיגיעו דוברי הרוסית, נראה אם יש להם השגות על העניין.
צימעס?

עמית ו

New member
לא זוכר מה שפת המקור,

אבל אם זכרוני אינו מטעני פירוש המילה (במקור, בכל אופן) הוא פצע מוגלתי.

gonevinci

New member
מצאתי בבלוג של ברטה זלדה..

"לדעתי האישית בהכל אשמה גברת אמה פוסט, הכינוי פוסטאמה דבק בה עוד מילדותה שכן היה זה שמה, במהלך השנים הפוסטאמה נהיה פוסטמה, במקום ה א´ החסרה קיבלנו מ´ דגושה (לא בגד כפת אל תערבבו חוקי בלשנות) את אמה פוסט לא מצאתי בגוגל כך שקשה לי לספר לכם עליה, אבל כנראה שהיא היתה האימא של הפוסטמות." צריך לבדוק במילון של נתיבה..

גרי רשף

New member
תשובה מוסמכת

גם על פי מילון הסלנג של דן בן אמוץ ונתיבה בן יהודה וגם על פי המילון הלועזי של אלקלעי - המילה באה מלאדינו. בדיקה במילון הספרדי העלתה ש-postema הוא פצע מוגלתי.. בתיאבון!

האם מישהו מדוברי הלאדינו

יכול לספר לנו האם המילה משמשת בלאדינו גם במשמעות שאנחנו מכירים? יש לי תחושה שבלאדינו זה רק מה שזה, והשאילה אל העברית כללה גם את העתקת המשמעות

מוּסקט

New member
מקווה שיבואו

לגאול אותנו - השארתי לדוברי הלאדינו פוסט... כלומר, הודעה.

ססילי

New member
אז מה שתמיד חשבתי, שמדובר בחבית

באיטלקית או ספרדית היה אשליה מתוקה? אני רק תוהה מאיפה הגרלתי את זה

קא זו או

New member
זכור לי מבית אבא

ששם דיברו ספניול דווקא [השפה של יוצאי איזמיר], שפוסטמה = אחת מטומטמת לגמרי, אהבלה, חסרת שכל.

למעלה