מה לעשות אם לא מקבלים שכר ותלוש...

מצב
הנושא נעול.

ineed2win

New member

שלום רב, עד ה 11 באוגוסט עבדתי עבור אחת מחברות הכבלים. התפטרתי מרצוני. ובחודש אוגוסט עבדתי כ 5 ימי עבודה. אבל: אני עבדתי שם החל מ הראשון בפברואר כאשר בתחילת קורס ההכשרה שעשיתי חתמתי על התחייבות של 2500 ש"ח אם אני עוזב לפני שנה. סה"כ עבדתי במשך 6 חודשים. לפני שעזבתי נתבקשתי לכתוב מכתב המפרט את הסיבה שאני רוצה לעזוב. המהל של של האגף שוחח איתי וציין שאני אשלם אתה קנס של 2500 ש"ח או את השכר שהרווחתי עד יום ההתפטרות. סיימתי את העבודה באותו יום והלכתי לדרכי. כעת לא ברור לי: 1. האם זה חוקי לקזז לגמרי בשכר וגם לא להנפיק תלוש משכורת? 2. האם זה חוקי להחתים על על התחייבות לשנה כנגד 2500 ש"ח הם טוענים שזה דמי הכשרה של התפקיד. 3. האם יש טעם לתבוע אותם על הלנת שכר. 4. ןגם אם אני אבקש תלוש שכר על אותם 5- 4 ימי עבודה מה יהיה רשום בהם? 5. האם החברה עברה על החוק בכך שלא הנפיקו לי תלוש או טרחו לשלוח לי אותו? 6. אודה לעצתכם בנידון!!

r66

New member
לא תקין. השכר=ברוטו, הנכוי=נטו

שלום רב, עד ה 11 באוגוסט עבדתי עבור אחת מחברות הכבלים. התפטרתי מרצוני. ובחודש אוגוסט עבדתי כ 5 ימי עבודה. אבל: אני עבדתי שם החל מ הראשון בפברואר כאשר בתחילת קורס ההכשרה שעשיתי חתמתי על התחייבות של 2500 ש"ח אם אני עוזב לפני שנה. סה"כ עבדתי במשך 6 חודשים. לפני שעזבתי נתבקשתי לכתוב מכתב המפרט את הסיבה שאני רוצה לעזוב. המהל של של האגף שוחח איתי וציין שאני אשלם אתה קנס של 2500 ש"ח או את השכר שהרווחתי עד יום ההתפטרות. סיימתי את העבודה באותו יום והלכתי לדרכי. כעת לא ברור לי: 1. האם זה חוקי לקזז לגמרי בשכר וגם לא להנפיק תלוש משכורת? 2. האם זה חוקי להחתים על על התחייבות לשנה כנגד 2500 ש"ח הם טוענים שזה דמי הכשרה של התפקיד. 3. האם יש טעם לתבוע אותם על הלנת שכר. 4. ןגם אם אני אבקש תלוש שכר על אותם 5- 4 ימי עבודה מה יהיה רשום בהם? 5. האם החברה עברה על החוק בכך שלא הנפיקו לי תלוש או טרחו לשלוח לי אותו? 6. אודה לעצתכם בנידון!!
לא תקין. השכר=ברוטו, הנכוי=נטו
מתוך השכר המעביד חייב להעביר דמי ב"ל ומס בריאות ולהפריש הפרשות, אם היו, לפנסיה וקה"ש. יתר הדברים נכתבו כאן, אני לא בקיאה, שווה סיור בפורום גמח"ט

כמה תשובות.

כמה תשובות.
1. לא. 2. אולי חוקי להחתים ואולי לא. לא משנה החוקיות של ההחתמה. לא חוקי לקזז. 3. כן. 4. לא יודע. 5. כן. אז מה? 6. אין בעד מה.

שיר ורד

New member
תשובות נוספות

תשובות נוספות
עצם העובדה שהעמידו בפניך ברירה, מראה שהחברה מעריכה שסיכוייה לזכות בתביעה לתשלום מלוא הקנס נמוכים. מאחר ולא פרטת את גובה שכרך, קשה לעשות את חישובי הכדאיות בהגשת תביעה, כי יתכן שברגע שתתבע את שכר חודש אוגוסט, הם יתבעו את הקנס ובסופו של דבר אולי תצא נפסד. יתכן והמעביד מסתמך על סעיף 25 א 6 ו 25 ב (בחוק הגנת השכר) בבצעו את הקיזוז , אך גם במקרה זה, עליו היה להוציא לך תלוש משכורת, אשר יראה את הקיזוז (וגם את ירת החוב שלך לאחר הקיזוז). אבל אם הסכום שעליו חתמת הוא כקנס על עזיבה מוקדמת ולא כתשלום חוב של הלואה שניתנה ע"י המעסיק למימון הקורס, אני מסופק האם הסעיף הזה תקף לגביך. אני ממליץ שתפנה למעסיק בכתב בבקשה לקבל שכר ותלוש משכורת בגין חודש אוגוסט (ואם חייבים לך דמי חופשה, דמי נסיעה, שעות נוספות וכדומה תבקש גם אותם). אם המעביד ישלח לך מכתב בו הוא טוען שסכומים אלו קוזזו מחובך, תדרוש (שוב בכתב) תלוש שכר מפורט, ותציין שם שהקנס המוטל עליך איננו חוקי, אך גם אם היה חוקי חובתו של המעסיק לתת תלוש שכר מפורט, הכולל גם את הקיזוזים. רק לאחר חילופי המכתבים תחליט האם לתבוע את המעסיק. לפני הגשת התביעה קח בחשבון את ההנחות הבאות: גם אם ישוכנע בית הדין שהקנס בגין ההכשרה הוא חוקי וסביר, הוא עשוי לקבוע שמאחר ועבדת כבר כחצי שנה, יהיה גובה הקנס רק כמחצית הסכום עליו הסכמת. החלטת השופט בדבר תקפותו של הקנס וגבהו תלויה בין השאר בסיבות בגינן עזבת את העבודה (אם בגלל הרעת תנאים, או יחס קשה או בגלל בעיות בריאות שלך או בן משפחתך - זה לטובתך. אם בגלל שמצאת מקום שמשלם יותר, החלטת לצאת ללימודים או לנסוע לחו"ל - זה לרעתך). לא כדאי להניח שתקבל פיצויי הלנת שכר בגין התשלום שלא קבלת (ולכן אין לך אינטרס למשוך את התכתובת והדיונים לתקופה ארוכה). יתכן ובית הדין יתחשב בטענתו הצפויה של המעסיק כי ביצע את הקיזוז בתום לב ולא יפסוק פיצווי הלנה , אלא לכל היותר הצמדה וריבית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה