מה לעשות עם בנאדם כזה?

memee2

New member
מה לעשות עם בנאדם כזה?

מבקשת ישר לא לראשי!
יש לי ידיד (אינטרנטי לרוב) בן 24.
הוא לא עבד מגיל 17. הוא יושב כול היום בבית באינטרנט, לפעמים אמא שלו לוקחת אותו להצגות, טיולים ותאטראות (דברים של זקנים). הוא לא עוזר לה בבית. היא מכינה לו אוכל, מנקה אחריו והכול.
הוא מצידו לא שומר על הגיינה. מתקלח כפעם בשבוע (זה למה הוא ידיד אינטרנטי), לא מחדש דאודורנט, לא הוריד שיער מהפנים כבר שנים, השיער שלו מלא קשקשים ושומני כי הוא חופף פעם בשבוע. אותו דבר גם בקיץ. הוא מתלבש מרופט מאוד ויש לו זוג נעליים אחד מהתיכון.
הוא רק יושב באינטרנט ולא מנסה כלום. אני נתתי לו טלפונים של עבודות, הסברתי לו איך לדבר, הצעתי ללכת איתו לכוח אדם. לא הלך. עכשיו הוא מנסה להוציא קיצבה מביטוח לאומי ושוב בזכותי. ככה גם זה לא היה עושה.
אני מנסה ללמד אותו דברים בסיסיים. הוא אפילו לא יודע שאפשר לקנות שתיה עם מכסה, לא ידע עד לא מזמן שיש דבר כזה מס בריאות ודמי ביטוח לאומי ממש דברים בסיסיים! כאילו הוא מהירח. אם אני מספרת לו דברים שאני עושה בחוץ וסידורים הוא לא מבין כלום. עכשיו אני מנסה להניע אותו מהאגואיסטיות שלו שיעזור לפחות בבית, והוא לא מבין בכלל למה.
עזרתי לו גם עם בחורות ואפילו הוצאתי אותו לדייט (עידודים שלי ועצות דרך האינטרנט) אבל הדייט כמובן נכשל כי הוא בא מלוכלך והבחורה ברחה.
לא יודעת, אני ממשיכה איתו את הקשר רק כי אני מרחמת עליו ואני מנסה לעזור. קשה לי לזרוק אותו ככה. הבטחתי שאני יעזור לו לקנות בגדים כשהוא ישיג כסף. מצד שני אני מבזבזת עליו שעות של הסברים ובלי שום תועלת. אני מנסה להניע אותו ללכת לטיפול והוא לא הולך.
מישהו יכול להציע משהו? הייתם ממשיכים להיות בקשר עם אדם כזה?

וואי נשמע הזוי

בואי נתחיל מזה שבכלל לא הייתי מתחילה להיות בקשר עם בחור כזה. איך הכרת אותו?
את רק כותבת איך את מנסה לעזור לו וזה טוב ויפה אבל מה איתו? הוא בכלל רוצה להשתנות? כי אם הוא לא רוצה אז כל ההסברים שיש בעולם לא יעזרו לו. אז השאלה היא אם זה חוסר במוטיבציה או בורות גרידא?

memee2

New member
הכרתי אותו באינטרנט

הוא לא אמר הרבה על עצמו והתנהג מסתורי. הבנתי שיש לו מה להסתיר והסתקרנתי. כשגיליתי ריחמתי עליו ואני בקשר איתו אוף אנד און. לפעמים אוף של חצי שנה או חודש..ואז אני בודקת מה שלומו שוב מנסה לשכנע אותו. גם אני בשוק שאנשים כאלה קיימים.
בקשר לשאלה השניה האמת אין לי מושג. נראה לי גם וגם.

את מכירה את מה שוורדה רזיאל זיקונט אומרת ? "תעיפי אותו לכל הרוחות"
אחת פלגמט שכזה לא מגיע לו כלום .. אם אימא שלו תקבל קצת שכל ותאיים עליו שתעיף אותו מהבית אולי הוא יתאפס על עצמו ואם לא אז שתעיף אותו לרחוב .. שבוע ככה בביבים והוא יתחיל להתנהג כמו בנאדם .

memee2

New member
אם היא לא עשתה את זה עד עכשיו

היא גם בחיים לא תעשה את זה. אמא שלי היתה כבר מכפכפת אותו.

כמו שאמרו לך,

הוא צריך לרצות להשתנות... כל עוד זה לא יבוא ממנו זה אבוד לדעתי.

בכל מקרה, כל הכבוד לך על הכוונות הטובות שלך

Optimistic Girl

New member
תוסיפי לאדם הזה כפול 2 שנים...

ואז זה יהיה אדם שאני מכירה

במהלך החיים שלי, גיליתי <'להפתעתי'>
שאי אפשר לשנות בני אדם !!!!!

אז אולי לך זה מפריע שהוא לא עובד, ולא שומר על הגיינה וגם לא עוזר בבית!

אבל אם לו זה לא מפריע,
אז שימשיך לחיות ככה,
עד שיום אחד הוא ירצה להשתנות בעצמו...

כמו שידיד הפילוסופי שלי אמר לי ''כשהתלמיד מוכן,המורה יגיעה''
אז את אולי לא תהיי המורה שלו, כי כרגע הוא אולי לא רוצה להשתנות...

אגב,
הצורך שלנו 'לעזור' לאנשים כאלו,
נובע מרצון להשליט את הדעה שלנו על האחר
זה בסדר גם אני הייתי כזאת

אם את אוהבת לעזור לאנשים כאלו, ממליצה לך ללמוד אימון אישי ולגבות על זה כסף.

לא ראיתי בת כמה את בכרטיס,
אבל להתכתב עם אנשים כאלו,
בחינם במשך שעות
זה אומר לגזול את הזמן שלך !

כמו שמישהו אמר: ''אם אתה אוהב לחיות את החיים, אל תבזבז את הזמן שלך, כי מ-זמן עשויים החיים עצמם''

אם הוא היה רוצה להשתנות,
אז הייתי מבינה אותך,
להתנדב ולעזור לאחרים זה תמיד טוב

כל עוד הוא לא אומר לך במפורש שהוא רוצה להשתנות,
אין לך מה לעשות.

צריך ללמוד לקבל את השונה מאיתנו...
ובקשר לאמא שלו- פשוט מאוד נוח לה ככה, 'לגדל' את התינוק המגודל שלה...
יש אמהות שלא מפנימות שהגוזל חייב לעזוב את הקן, ו
אם לא רוצה לעזוב את חייבים 'לבעוט בו' כדי שיעזוב ויתפתח לאדם עצמאי !

בהצלחה!

EdisonGirl

New member
לדעתי זה אפילו לא עניין של כוח רצון..

אין לי ספק שיש לו בעיה קשה מאוד להניע את עצמו. להוציא מהכוח אל הפועל, גם אם הוא כן רוצה לראות את עצמו במקום אחר.
את לא המטפלת שלו ולכן עם כל הרצון הטוב, העזרה היחידה שתוכלי לתת לו היא התחושה מחממת הלב שיש בנאדם שאכפת לו ממך ורוצה כמוך שיהיה לך טוב. מעבר לזה? אין לך מה לעשות, ואת צריכה להבהיר לו את זה.

רק טיפול יעזור לו, ואם הוא מעוניין לשנות את המצב, אז מוטב שעה אחת קודם.

בכל מקרה, באמת כל הכבוד לך על האכפתיות. אנשים כמוך הם מתנה לסביבה שלהם, כל סביבה שהיא

מה התועלת שלך מקשר כזה?

אני לא מאמינה בקשרים שמושתתים על רחמים, אני חושבת שזה אפילו מעליב.
אם יש לך משהו שאת מקבלת חזרה מהקשר הזה, לא משנה מה וטוב לך עם זה אז אני יכולה להבין למה את ממשיכה.
תראי, יש אנשים יותר הגייניים וכאלה שיש להם יותר חיי חוץ ועדיין לא מבינים בדברים כמו ביטוח לאומי ומס בריאות או כמה עולים מצרכים בסופר וכו'.
זה יפה וטוב שיש לך כוח להשקיע בו ב"לחנך" אותו אבל אם את מרגישה שזה כבד עליך את לא חייבת או לפחות להשקיע בזה פחות.
יש גבול לכמה את תוכלי לתת לו, פשוט כי בנאדם שלא רוצה לעזור לעצמו, את לא תוכלי לעזור לו.
תשקלי טוב טוב מה הטעם והתועלת שלך בקשר כזה, לפי זה תחליטי כמה זה טוב לך.

Puskas

New member
מצב הנדל"ן בשוק המערות היום קשה..

אז ברור שהראשונים שנפגעים מכך שאי אפשר למצוא מערה נורמלית, הם האדם הקדמון ועמו.
אז הייתי ממליץ לנסות לשכנע אותו להצטרך לחברה המודרנית.
חשוב לעשות לו קורס מבוא בתפקיד הדבר המרובע הזה עם המים שנופלים מלמעלה,
חשוב לעשות לו מבוא לנושא הבקבוקים האלו עם הנוזל הסמיך שאמורים לנקות ראשים של בי אדם,
כמובן חשוב להכיר לו את הסכין הזו שדווקא לא משמשת למטבח אלא לעשבייה מסוג אחר.
כמובן חשוב לנפץ לו את הפנטזיה שלכולנו היה כילדים, שכסף צומח על העצים :)

וברצינות, הוא ידיד אינטרנטי מה זה משנה לך?
זה לא שהקשר איתו מצריך זמן מיוחד..
כשבא לך דברי איתו וכשלא בא לך אז לא.

memee2

New member
סתם אחרי ויכוח נוסף איתו התעצבנתי

ורציתי לחלוק את הסיפור ולראות מה אנשים חושבים...

בן אדם גזה צריך תמיכה נפשית

ברור שיש לו איזו בעיה שמונעת ממנו להיות חלק מהחברה.
אני גם מניחה שלאמא שלו יש איזה אינטרס, גם אם לא מודע, להשאיר אותו במצב הזה
את יכולה להיות הכי חכמה ומבינה אבל אם הוא לא יהיה במקום שמסוגל להפנים שהוא זקוק לעזרה וייעוץ זה לא ישנה כלום.
לפני שהוא משנה את החוץ שלו ומתקלח הוא צריך להבין מה בפנים גורם לו להתהג ככה.
כנראה שהיום הזה טרם הגיע ולך לצערי אין הרבה מה לעשות עם זה.
רחמים לא יעזרו לו, כמו גם ניסיוניות לסדרת חינם ובטח לט עלבונות כמו איזה הזוי הוא, איזה איש מערות.
יותר מזה, גם אם נניחוהיה מסכים לעזרה שלך, האם היית מסוגלת לקבל על עצמך אחריות כזו? עול כזה?
בקיצור אחרי כל החפירה שלי אני רוצה להגיד לך שכדאי לך לשחרר ורק לקוות בשבילו שיום אחד יוכל להשתנות.

אי אפשר לעזור לאדם שלא מוכן לעזור לעצמו

אין מה לעשות.
אולי גםם די נוח לו שאת זאת שרודפת אחריו לשינוי,
הוא צריך להגיע לזה לבד. אני באופן אישי היתי מפסיקה להוציא אנרגיה על הבן אדם. אין מה לרחם עליו, טוב לו אם הוא ממשיך ככה. האסימון יפול לו מתישו.

נשמע כאילו שלפת אותו מפרק של "היפה והחנון"...

בעצם, נראה שהחנונים שם במצב קצת יותר טוב. לא מכיר כוסות פלסטיק עם מכסה, סגור בבית כל החיים, מגדל שיער ולא שומר על הגיינה?!
באיזה עולם קיים יצור כזה, ולמה את מנסה לשדך אותו לכל מיני בנות אומללות, או בכלל שומרת על קשר איתו? (ברצינות, מה זה נותן לך?) אני מציעה פשוט לא לנסות לשנות אותו כי לא נשמע שהוא רוצה להשתנות וטוב לו איך שהוא... פשוט רדי מזה וחפשי מקרה צדקה אחר. לא חסרים כאלו.

למעלה