מה לעשות עם האהוב שלי?

קיסה

New member
זה פשוט מקומם אותי!!!

איך כבודך העצמי מוכן לסבול את היחס הזה? הוא עושה לך טובה שהוא נוסע כל יום לתל אביב? לך הוא עושה טובה? אם הוא מתכוון לבנות איתך קשר רציתי לאורך שנים, אז הוא לא חושב כי מן הראוי ששני הצדדיים יתרמו לקשר? ולתרום לקשר, הכוונה גם לתרום לפינתכם המשותפת. את לא העבד שלו ואין מצב שתקבלי את הגישה שלו כל עוד היא פוגעת בך. אבל השאלה העקרונית כאן היא - האם את חושבת שאת אמורה לבצע את כל עבודות הבית והוא רק צריך "לעזור"? כי אם זו עמדתך, אז תצטרכי להתמודד עם התוצאות. והאם הוא חושב שזו משימתך ה"נשית"? גם כשיעבוד קצת פחות, את עדיין תהיהי זו שתעשה את כל עבודות הבית? כדאי שתבדקי איתו את העניין הזה. אני יכולה להבין מצב שאחד מבני הזוג עסוק יותר מהשני ומתעייף יותר מהשני, אבל זה עדיין לא אמור להגיע לרמת של "אין לי כוח להזיז את הצלחות". חוץ מזה, כל עוד שני האנשים יודעים שזה מצב זמני ומוכנים לתרום כפי יכולתם ולעזור לאחד לשני בנתיים באופן מצומצם, אז אפשר לחיות עם זה. אבל נשמע שהמצב שלכם שונה. לפי צורת ההתבטאות שלו ניתן להבין שהוא לא חייב לעשות כלום והעובדה שהוא נוסע למרחקים, אמורה להשתיק אותך בעניין. המצב שלכם ממש לא הוגן ואני חושבת שאת חייבת לנקוט צעדים דרסטיים לשינוי. קחי בחשבון שבמידה והמצב לא ישתנה עכשיו, הוא רק יחמיר בעתיד כי אז כבר לא תוכלי לשנות הרגלים ישנים. בהצלחה

gilgola

New member
אבוד !!!

היי חביבתי , לא יודעת למה טבל נשמע לי שאת ממש ממש צעירה וזו פעם ראשונה שגרה לבד ועוד עם חבר אז מנסיון ארוך שנים ומהרבה טעויות שעשיתי ומהם לצערי גם החכמתי פשוט החבר שלך מתנהג כמו ילדון שרגיל מבית אמא שביצעו עבורו הכול לא מוכן לכל מאמץ אפילו לא לפנות את הכלים מהשולחן זה כבר גובל בפרזיטיות ומה יהיה כשיהיו ילדים ? תגדלי גם אותו וגם אותם בקיצור לא הבחור הנכון . לא הזמן הנכון . ( תגורי קודם קצת לבד או עם שותפה )ולא הדרך הנכונה - עם כל הכאב או לפנות לאיזה יעוץ או לחתוך ובכל מקרה מה שתחליטי תזכרי את עצתי בעוד כמה שנים ממני המנוסה שנמצאת במנוסה ממערכת יחסים מאוד הרוסה בדיוק מאותה סיבה !

minidror

New member
גם אם הייתם גרים בת"א

הוא לא היה מנקה. למה? כי זה לא מפריע לו. זה האופי שלו. הוא איש מבולגן ואין לו בעיה עם לכלוך. הוא מתעצל לסדר ולנקות אחרי, וככה הוא רגיל! אני בטוחה שגם אם הוא היה גר לבד או בתקופה שהוא היה גר בבית של ההורים הוא היה לא פחות מבולגן. אז נכון שאם את טיפוס שאוהב סדר וניקיון הוא יכול להתאמץ קצת לעזור לך (כמו שאני עוזרת לבעלי כי אני יודעת שאם לא הוא פשוט יעשה הכל לבד), אבל נראה שמצידו אין לו חשק לעשות את הדברים האלה (וזה לא קשור לנסיעה, זה סתם תירוץ!!). השאלה היא אם את מוכנה לחיות עם מישהו שלא מפריע לו שהבית מלוכלך ומבולגן ואין לו שום כוונה לנקוט אצבע לעזור? גם בעתיד אם הוא יעבוד בחיפה (או שתגורו בת"א) הוא לא יתאמץ יותר מידי, כי זה פשוט הוא. נראה לי שיש לך החלטה גדולה להחליט, בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!!

שניינה

New member
הבעיה שלך שאת רוצה שהכל יהיה פרפקט

למה את מנסה להיות וונדר וומן? את עובדת 10 שעות ביום וחבר שלך גם עובד לא מעט, אז ברור שהבית לא יכול להיות נקי ומצוחצח . זו רק פנטזיה שלך. בנוסף יש לך גם חבר פרזיט שחושב שהדברים בבית נעשים בעצמם ולא טורח לשמור על סדר מינמלי ולהגיד תודה. לדעתי,בתור התחלה,תפסיק לבשל לו ,לכבס ולסדר אחריו. כל הקטע של הקדושה המעונה אף פעם לא עובד,רק מעצבן עוד יותר. כבסי את הבגדים שלך ,תשטפי את הכלים שאת אוכלת מהן,תכינינ מקסימום ארוחות קלות לעצמך (או שתוכלי אוכל מוכן) וחוצמזה תביאי מנקה פעם בשבוע. הבית לא יהיה מצוחצח אבל זה כבר בחירה שלך- או להתפשר קצת על הניקיון או להפוך למנקה בעצמך. לאט לאט לא תהיה לו ברירה לעשות משהו כי הוא הרי לא ילך עם בגדים מלוכלכים. אולי באותה הזדמנות שהוא יתחיל להזיז "תתחת" בבית הוא יבין שזה לא כזה קל. הייתי שוקלת את המשך הקשר,כמו שהשאר הציעו לך ,אבל לדעתי עם תמשיכי עם הגישה שהכל בבית צריך להיות פרפקט אז בסופו של דבר עם כל גבר זה יחזור על עצמו. גברים רגילים שהאשה היא זו שעשושה את הרוב בבית ואם ממשיכים לתת להם הכל זה לא ישתנה. צריך להרגיל אותם שאם הם לא משתפים פעולה אז הבית יראה כמו מזבלה,אין בגדים נקיים ואוכל חם. רק ככה אפשר לשנות אותם.

חושב שהוא בבית מלון שלחי אותו לאמא

שלו ולחברים שלו ותסבירי לו שזוגיות זה שניים אחד לשני ואם לא מתאים לו שיחפש שפחה אחרת.

popp

New member
שמת לב שכולם אומרים שהוא חמור

ואדיוט? ואף אחד/ת לא מצדיק אותו... את שמה לב לזה? אז תקראי את השרשור הזה עוד כמה פעמים, תידעי, תביני, ותפנימי שהבעיה אצלו ולא אצלך, ותציבי לו גבולות אל תשכחי שהוא אוהב אותך כמו שאת אוהבת אותו הוא לא רוצה להיפרד ממך באותה מידה שאת לא רוצה להיפרד ממנו וכך זה גם לגבי "לריב" ששנייכם לא רוצים בזה... פשוט תיקראי את השרשור הזה כמה וכמה פעמים עד שתרגישי שאת מספיק חזקה ומעבר לזה. בהצלחה...

otherthings

New member
שאלה

איך אתם שניכם עובדים משרה מלאה ואין כסף למנקה? זה עניין של סדר עדיפויות.

למעלה