מה לעשות עם חסכונות פנסיוניים בישראל

efratbs11

New member
אם ככה...

עולות כמה שאלות:
1. מהו גיל הפרישה לפנסיה בקנדה?
2. האם בקנדה המעסיק מפריש יחד איתי לפנסיה כמו בארץ או שזה עובד אחרת? (ואם אפשר הפניה למידע בנושא- אודה!)
3. האם גם בקנדה יש קיצבת זיקנה (בדומה לזו שבארץ מביטוח לאומי)?

Tetrahedron

New member
אז ככה

1. לפי גוגל, בעיקרון 65. אפשר לפרוש קצת קודם (60) ולקבל קיצבת מקוצצת. אפשר למשוך עד 70 ולקבל קיצבה קצת מוגדלת.
2. בסופו של דבר כל אחד מקבל את מה שכתוב בחוזה שהצליח להשיג מהמעסיק שלו. המושג של employer contribution בהחלט קיים בקנדה, אבל התרשמתי שהוא פחות נפוץ מאשר בארץ.
3. כן - Canada Pension Plan:
http://canadianfinanceblog.com/the-four-most-common-questions-about-canada-pension-plan-cpp/
למקרה שזה לא ברור מהלינק לעיל, את ממש לא רוצה להיות במצב בו את צריכה להתקיים מתשלומי CPP בלבד. מה גם שבהתאם לרוח הניאו-ליברלית המנשבת כאן בשנים האחרונות, התנאים של CPP הולכים ומדרדרים.

The ofer

New member
יש כמה דברים שתצטרך לבדוק...

א. גם אם משיכהנמוכה תהיה פטורה ממס בארץ, יתכן ותחוייב במס בקנדה
ב. יש אפשרות להעביר את הפנסיה הישראלית ל RRSP בקנדה... < תצטרך לבדוק אם הפנסעה שלכם בארץ היא אחת הפנסיות שניתן להעביר >. אם עושים את זה נכון, אתה תקבל בקנדה את המס בחזרה.
ג. אני מניח שההכנסות בתוך הפנסיה פטורות ממס בקנדה, אז אתה לא צריך למהר אם ההחלטה.
&nbsp
בגדול, אתה מצהיר על המשיכה מהפנסיה הישראלית שהכנסה, אתה תהיה זכאי להפחתה < במידה ואתה זכאי להעביר את זה ל RRSP > ועכשיו מגיע המס ששילמת בארץ - במידה והיו לך הכנסות גבוהות אחרות, תוכל לקבל קרדיט על המס ששולם בארץ, ואם לא, אולי תוכל לעשות את זה בהדרגה, במשך כמה שנים.
&nbsp
חשוב לבדוק ספציפית שתוכל להעביר את הפנסיה הישראלית שלכם, ושנית, לתכנן את זה כך שתוכל לקבל בקנדה קרדיט על המס ששילמת בארץ
&nbsp
&nbsp

Tetrahedron

New member
על זה בכלל לא חשבתי

אבל לא הצלחתי למצוא פרטים קונקרטיים (מה מותר להעביר, מה הפרוצדורה).
יש לך איזשהו מקור או קישור למישהו\משהו שיודע לבצע את זה?
אם הבנתי אותך נכון, הרעיון הוא לשלם בארץ את המס הנובע משבירת החסכון הפנסיוני, ואז להצהיר עליו בקנדה ולקבל את כולו חזרה בתור Foreign Tax Credit. זה לא נשמע לי אינטואיטיבי, אבל אין כמעט שום דבר אינטואיטיבי בנושאים האלה...
&nbsp

The ofer

New member
בהנחה שיש לך מספיק הכנסות

אחרות כדי לקבל את הקרדיט, אז זה עובד
&nbsp
לא רואים את זה הרבה < אולי כי אין ממש חסרונות להשארת הכס, במדינה הזרה >
&nbsp
חוק המס הקנדי מתיר העברה של פנסיה זרה < לא כל פנסיה > ל RRSP...
&nbsp
לפני הרבה זמן התעסקנו אם זה קצת בפורום... יועץ מס טוב יידע על זה
&nbsp
תנסה למצוא משהו בגוגל... אם לא תמצא, תגיד לי ואני אחפש

efratbs11

New member
שאלה בבקשה

אם אני מעבירה את תוכנית הפנסיה (שאצלנו היא למעשה ביטוח מנהלים) לRRSP - האם אני ממשיכה להפקיד לשם?
איך זה עובד? אני יכולה להפקיד לשם עצמאית או שזה נעשה כמו בישראל והמעסיק מפריש חלק ואנחנו מפרישים חלק דרך התלוש?

The ofer

New member
RRSP זה בדרך כלל

עצמאי למרות שלפעמים יש תוכנית שמנוהלת ע"י המעביד
&nbsp
לפני שרצים להעביר צריך לברר אם ניתן להעביר את סוג הפנסיה ודבר שני, שתוכלי להנות ממקסימום קרדיט על המס ששולם בארץ < למנוע כפל מס >

The ofer

New member
מקבלים חזרה את המס ששולם בארץ

ובעתיד, כשמושכים את הכסף, משלמים מס קנדי
&nbsp
אורן, אתה זוכר שהתעסקנו בזה לפני כמה שנים?
&nbsp
דרך אגב, הרבה רואי חשבון לא יידעו אל זה כי זה לא דבר שכיח...
&nbsp
חשוב לוודא שניתן לקבל קרדיט מלא, אחרת לעשות את זה לאורך כמה שנים ולא במכה אחת
&nbsp

orenfriedman

New member
כמובן שזוכר

זה ״עלה״ לי בהתכתבות עם ה cra אבל הכל עבר בשלום בסוף! תודה מאוחרת...

Commander Bauer

New member
איך לבדוק אם אפשרי להעביר פנסיה ל RRSP?

אני מניח שבטלפון הם לא יידעו אפילו מו זה RRSP...
&nbsp
למשל מגדל מקפת אישית..

The ofer

New member
הבדיקה היא עם

הרואה חשבון שלך בקנדה < אין קשר לארץ כי זה חוק קנדי >

maple6

New member
באותו נושא

מקפיץ את השרשור הזה כי אני מתחבט בשאלות דומות. אני כרגע אחרי אישור LMIA ולפני המעבר לקנדה ואני צריך להחליט האם להמשיך להפקיד עצמאית לקרן הפנסיה ולביטוח המנהלים בארץ. אידיאלית, לא הייתי מפקיד, אבל השאלה היא איזה השלכות עתידיות יהיו לזה ובמה זה יכול לפגוע?
אשמח ללמוד מנסיונכם. תודה.

maple6

New member
המשך הפקדה לפנסיה בארץ

מקפיץ את השרשור הזה כי אני מתחבט בשאלות דומות. אני כרגע אחרי אישור LMIA ולפני המעבר לקנדה ואני צריך להחליט האם להמשיך להפקיד עצמאית לקרן הפנסיה ולביטוח המנהלים בארץ. אידיאלית, לא הייתי מפקיד, אבל השאלה היא איזה השלכות עתידיות יהיו לזה ובמה זה יכול לפגוע?
אשמח ללמוד מנסיונכם. תודה.
&nbsp

למעלה