מה לעשות עם כלבה שמצאתי ברחוב?

מה לעשות עם כלבה שמצאתי ברחוב?

היום בבוקר מצאתי כלבה קטנה שמשוטטת ברחוב. חשבתי שאולי יש לה בעלים אבל עכשיו כבר ערב והיא עדיין מסתובבת באזור של הבניין שלי. אני ממש לא יודעת מה לעשות עם הכלבה המסכנה הזאת, אני חושבת שזרקו אותה כי לא היה עליה קולר או סימן מזהה אחר. אין שום סיכוי שאני יכול להעלות אותה לבית שלי אפילו לדקה כי יש לי כבר חתולה וארנבת וההורים שלי לא יסכימו בטוח. הפחד הכי גדול שלי היא שהעירייה תיקח אותה ויהרגו אותה. אף אחד לא יודע של מי היא. יש למישהו עצות או רעיונות? אני ישמח לשמוע

מאריאן

New member
היי אדווה,

את יכולה לנסות למצוא לה בית, דבר שהוא די קשה בימים אלה, אבל אל תתיאשי לפני שתנסי - תלי מודעות בעיר שלך, רצוי עם תמונה שמראה את הצד המתוק של הכלבה. גם תנסי להפיץ בין החברים שלך שאת מנסה למצוא בית לכלבה, ככה שאם הם ישמעו על מישהו שמחפש הם יוכלו להפנות אותו אלייך. ועוד דבר - אם את כותבת שתי הודעות ברצף, תשתדלי לכתוב אותן אחת מתחת לשנייה (כתגובה להודעה הראשונה שלך), כדי שלא יהיו יותר מדי הודעות בודדות בעמוד, כי לשמור על רצף של הדיון, וכדי לא "להעלים" הודעות אחרות שנמצאות בעמוד.
בקשר לילדים שמניחים קרטונים של חתולים מול הבית שלך - קודם כל תפני לילדים האלה ותבקשי מהם שיפסיקו. גם לי עושים אותו דבר, אנשים חושבים שבגלל שיש לי כבר 2 חתולות אז אני בטח רק מחכה למצוא עוד חתול לטפל בו, וכל הזמן מתקשרים כדי לשאול אם אני רוצה לאמץ חתול. אני פשוט מבהירה להם שעצם העובדה שכבר יש לי 2 חתולות, וגם כל שאר החתולים של השכונה שבאים לאכול, אומר שאני לא יכולה לטפל גם בכל החתולים העזובים בארץ.

agness_666

New member
היי אדווה

יש עמותה שמארגנת ימי אימוץ לבע"ח נטושים. הם בקשר עם וטרינרים אשר מבצעים בדיקה ראשונית לבעל החיים (חינם), ואם יש לו צ´יפ על הצוואר ניתן לאתר את הבעלים (במקרה שבעל החיים אבד). אין להם מקלטי אכסון, זו עמותת מתנדבים, ויתכן שיבקשו ממך לשמור על הכלבה עד שיוכלו להביא אותה ליום האימוץ. לצערי הרב, פשוט שכחתי את שם העמותה (סליחה על הסניליות, אם מישהו זוכר את השם... please help). בינתיים אם את יכולה להאכיל אותה, ולקחת אותה הביתה באופן זמני זה הפתרון הכי טוב. בהצלחה.

~*~gaL

New member
אפשר גם..

להביא אותה ללב לחי. ואני מדגישה - ללב לחי. הם לא עושים המתות חסד. היא לא חולה או משהו, לפי מה שהבנתי, אז בכלל אין סיבה שיהרגו אותה בהמתת חסד.

תודה לכולם על העצות

התקשרתי ללב חי אבל ענתה לי מרכזיה (יש שם עומס). בקשר לימי אימוץ, אני יודעת שיש לs.o.s כי כבר מסרתי דרך שם כמה חתולים, אבל כלבים לא גזעיים כמוה קשה מאוד למסור. אני ינסה למצוא לה בית ואני מקווה שזה יצליח. לצערי אני לא יכולה להעלות אותה הביתה, כי זה תלוי בהורים שלי ולא בי. בכל מקרה, אני מקווה שאני ימצא לה בית.

ליציטה

New member
ימי אימוץ

כל יום שבת יש יום אימוץ של SOS חיות - אני לא יודעת מאיזה כיוון את מגיעה, אבל נניח שמכביש החוף מכיוון תל אביב, אז את פונה ימינה בצומת כפר שמריהו, עוברת את פסי הרכבת וליד שדה התעופה תראי , מצד שמאל של הכביש יש שלט גדול של SOS. תיגשי לשם עם הכלבה - לדעתי, זה הסיכוי הכי טוב שיש כיום למצוא בית. וגם במידה ולא תמצאי ביום אחד , תנסי שבוע אחרי זה, או שתשאלי את עובד העמותה מה ניתן לעשות. בהצלחה

טל קר

New member
הסיפור שלי על מציאת גורה ברחוב

לפני שנתיים ביום העצמאות, כשהלכתי ברחוב הראשי, גיליתי גורה מיללת בפינה שילדים ריססו עליה קצף בעיניים. נטולת בעלים. לקחתי אותה הביתה לשטוף לה את העיניים, אבל אז גרתי אצל ההורים שהטילו וטו חמור, וגם היה לנו אז כלב זקן שהיא הוציאה אותו מדעתו. קיבלתי ארכה של יומיים מההורים למצוא לה בית, אחרת היא עפה מהבית. למי לא התקשרתי, תני שם של אגודה, התקשרתי אליה. יש למשל SOS לב לחי חבר על ארבע (שמעתי עליהם דברים טובים בשנה האחרונה, שמעתי על מישהי שהם אימצו את הכלבה שהיא מצאה ברחוב לפני כשנה) לאף אחד לא היה מקום לכלב, וההורים שלי לחצו פחד. יש רק מקום אחד שמוכן ויכול לקבל בעל חיים אבל זה מקום ממש לא מומלץ אם יש אופציה אחרת, וזה צער בעלי חיים. בסוף מבלית ברירה העברתי להם את הכלבה, השארתי איתה מגבת וזוג סניקרס שהתחבב עליה במיוחד, ובכיתי כל הדרך הביתה. מה שכן, צער בעלי חיים עדיף על שוטטות ברחוב שם אפשר להדרס/לבלוע רעל/לעבור התעללות מצד חולי רוח ו/או ילדים רעי לב לכן אם אין שום אפשרות שאת או מישהו שאת מכירה יקח את הכלבה למקום סגור עד שמוצאים לה בית, אני מציעה ככה: קודם כל, להרחיק אותה מהרחוב. להכניס אותה לפנסיון בתשלום אפילו ליומיים, וביומיים האלה לחרוש את כל האגודות. אם אין אפשרות כספית להשאיר אותה בפנסיון עד שימצא לה בית, ובאף אגודה אין אף מקום, ואין שום מקום אחר סגור עבורה, למסור אותה לצער בעלי חיים. צער בעלי חיים זה מקום מאוד לא מומלץ אם יש אפשרות אחרת, והם ממיתים כלבים חולים, והם גם ממיתים אחרי כמה זמן אם אין סיכוי שיאמצו את הכלב (נניח זקן ונכה), אבל אם נשארו רק שתי אופציות, צער בעלי חיים לעומת שוטטות ברחוב, צער בעלי חיים עדיף.

זה סיפור עצוב...

אני מאוד מקווה שאני ימצא לה בית. למרות שאני לא מאמינה. בינתיים היא אצל חברה שלי לכמה ימים. האמת שלאף אגודה אין מקום, התקשרתי כבר לכמה מקומות. הביכוי שלי זה למצוא לה בית דרך מישהו שאני מכירה. חברה של אמא שלי אולי תרצה אותה או כל מני ילדים. טוב בכל מקרה אם לא תהיה לי ברירה אני ייקח אותה לצער בעלי חיים.

מאריאן

New member
אדווה,

אני מקווה שתצליחי למצוא בית לכלבה. שימי לב להודעות בפורום, מדי פעם אנשים מודיעים על כלב/חתול שהם רוצים לאמץ. אני מאוד מקווה שתמצאי בית חם לכלבה שמצאת.

הייתי עוזר.......

אני מת לאמץ ובשמחה הייתי לוקח הבעיה היא שאני טס בקרוב לשנה והכלבה החמודה תקשר אלי ואז תעזב ולכן עדיף שלא.... הייתי מת לעזור גם ככה הפרידה תהיה קשה לקלבוש החתול המטורף... מבטיח לאמץ כשאחזור...ולא לקנות גזעי אלא לאמץ כלב עזוב. המשיכו לדאוג ככה לחיות... יואל

שירי18

New member
היי

קודם כל תקחי אותה לוטרינר ותנסי למצוא לה הורים מאמצים חדשים

למעלה