מה מגיע לבעל כשאשתו יולדת ??

מצב
הנושא נעול.

האם מבחינה חוקית מגיע לו יום/יומיים חופש ?? האם זה נחשב כחופש מחלה ויורד מהצבורה השנתית שלו של ימי מחלה ?? או אולי זה נחשב מחלת ילד ??

סליחה.

מגיע לו...
מזל טוב.
סליחה.
אני מתנצל שקודם לא עניתי ברצינות. עד כמה שאני יודע - לפי החוק לא מגיע לעובד שום חופש מיוחד על לידת ילד (חוץ מחופשת לידה שמגיעה בהתחלה ליולדת ואחרי זה אפשר להעביר את הזכות לבן-הזוג). אם הוא נעדר מהעבודה, זה אמור להיות על חשבון ימי החופשה שלו. יש מקומות עבודה שבהם יש הסכמים שנותנים חופשה מיוחדת על לידת ילד.

משום מה אני זוכרת שלפני מספר

האם מבחינה חוקית מגיע לו יום/יומיים חופש ?? האם זה נחשב כחופש מחלה ויורד מהצבורה השנתית שלו של ימי מחלה ?? או אולי זה נחשב מחלת ילד ??
משום מה אני זוכרת שלפני מספר
ראיתי כי יש כוונה לבטל את האפשרות לחופשת לידה של הגבר. חיפשתי, חיפשתי ולא מצאתי את זה. מקווה לגלות שהזיכרון מטעה אותי. מחר אברר פרטים מדויקים, אם לא אוסיף הודעה, סימן שטעיתי. בנתיים מוסיפה לך קישור לעניין זכויות העובדת והעובד בחופשת לידה.

chompi XL

New member
חוק דמי מחלה (העדרות עקב הריון ...

חוק דמי מחלה (העדרות עקב הריון ...
זוקף לעובד עד שבעה ימים בשנה של העדרות, בשל טיפולים או בדיקות הקשורטים להריון אישתו על חשבון תקופת המחלה הצבורה לטובתו. תקנות דמי מחלה (כללים בדבר העידרות עובד עקב הריון ולידה של בת זוג), התשס"א-2000. קובעת לענינך בתקנה 4 כי נוכחות בלידה ולעניין זה לידה מתחילת הןפעתם של צירים ועד ל-24 שעות מתום הלידה. כך שלפחות ליום אחד אתה זכאי עפ"י חוק. להזכירך עליך להודיע למעביד על כך בכתב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה