מה מומולץ לסוכרתיים,אורז מלא- או אורז לבן ?

gccormnm22

New member
מה מומולץ לסוכרתיים,אורז מלא- או אורז לבן ?

הדיאטנית אמרה לי להוסיף למנה העיקרית,
3 כפות של אורז-בסמטי ,אך היא לא ציינה איזה אורז בסמטי,
(אורז לבן -או מלא)
האם מניסיונכם,ההמלצה לאורז לבן או אורז -מלא?
 

תומרונתם

New member
מנהל
שניהם לא משהו לסכרתיים...

המון פחמימות.
אין ביניהם הרבה הבדל, בגלל שיש הרבה פחמימות. באופן אישי לא אהבתי כל כך את המלא, אז בפעם במלא זמן שאני אוכלת אורז, אני מכינה בסמטי לבן.
 

gccormnm22

New member
האורז המלא -עשיר בסיבים תזונתיים ,וגם מכיל

בקליפתו מינרלים חשובים כמו מגנזיום,ואבץ שחסרים באורז -הלבן ,לאחר שיוף קליפתו)
יחד עם זאת מכיל הרבה פחמימות,ולכן הדיאטנית המליצה לי לאכול 3 כפות אורז-מלא רק פעם אחת בשבוע,
תודה לך תומר על תגובתך,אכן האורז עתיר -בפחמימות יותר ממה שצריך אדם סוכרתי.
השאלה,איזה תוספת דגן מועדפת לסוכרתיים במקום האורז?
&nbsp
&nbsp
 
מקלוני אורז (איטריות דקות)

הן עשויות אורז 76% ואורז חום 14% .. אין לאיטריות האלה שום השפעה עליי..
ניתן לראות בשני הקבצים המצורפים..



 

mrkorr

New member
התמונה של המדבקה קצת מטושטשת

כמה גרם פחמימות ל-100 גרם?
 

oritta17

New member
האם זה נחשב להרבה פחמימות ל-100 גרם ?

כי בדרך כלל ,זו כמות קטנה 100 גרם, ואז אוכלים פי שלוש.
 

mrkorr

New member
כן

ב-100 גרם סוכר יש 100 גרם פחמימות.
אם אכלת 300 גרם מהאטריות הללו אז אכלת 246 גרם פחמימות.
אישית, זה ניראה לי ה-מ-ו-ן.
אני משתדל לא לאכול יותר מ-50 גרם פחמימות בארוחה (לפעמים זה יותר לצערי אבל בהרבה ארוחות גם פחות).
למי שמקפיד על תזונה נטולת פחמימות או דלת פחמימות זה כמובן ערך שערורייתי
והאיטריות הללו לא יגיעו לשולחנם.
 
בטוח שאתה יודע, שהחישובים האלה, מוכרים לי כבר עשרות שנים..

בתוך האריזה יש 10 חבילות של 50 גרם איטריות. כלומר 41 פחמימות...
אני יודע את השפעת 41 פחמימות עליי.. אבל לא במקרה הזה (אני אוכל איטריות אלה כבר מספר שנים).
תקנה אריזה אחת, תשתמש בחבילה אחת, אפילו חצי, ותספר מה קרה..
בתיאבון!
 

mrkorr

New member
ברור לי

ואין לי מחלוקת על זה.
עניתי לoritta17 שכתבה ש-100 גרם זה קצת
 
100 גרם, אדם נורמלי לא מסוגל לגמור..

100 גרם , 2 חבילות מבושלות לא יכנסו בצלחת גדולה. בדרך כלל אני מכין חבילה של 50 גרם.. לא אוכלים את זה לבד, כמו שאורז/תפוחי אדמה לא אוכלים לבד..
 

oritta17

New member
ת ו ד ה!!! למשיבים.

במקרה שלי A1C - גבוה- כנראה שעבורי זה יותר מדי פחמימות,
מהיום לקחתי החלטה והורדתי מהתפריט את כול סוגי הבצקים ,וגם ספגטי ואורז,לטובת תפריט של דגים ,עוף, וירקות.
 

mrkorr

New member
בהצלחה!

נשמע מעולה.
בהצלחה והיזהרי מהיפויים - תמיד צריך - ובמיוחד כשמורידים את הפחמימות לבדוק סוכר לפני שמזריקים, ולהזריק רק אם באמת צריך בהתאם לרמת הסוכר ולכמות הפחמימות בארוחה.
 

tschouki

New member
כול הכבוד

אכן תזונה מתאימה יותר לטייפ 1.
אני הייתי ממליץ להוסיף גם ביצים (אורגניות\חופש) + גבינות צאן קשות טובות + את העוף והבשר בתדירות נמוכה (בגלל האיכות הירודה בארץ).
דגים - לא נסיכת הנילוס.
בהצלחה.
 

shron17

New member
מכיוון שכול אדם מגיב אחרת למוצרי חלב ,קשה לכלול אם טוב יותר,

דגים :
טובים לחולי סוכרת .(לרובם בכול אופן.)
&nbsp
גבינות ויוגורט :
לי מוצרי חלב גורמים לקפיצות של סוכר .מנמוך למאוד גבוה,לכן ,לי זה טוב למקרי -היפו בלבד.
(אפילו קצת חלב בקפה היה מיד מקפיץ לי את הסוכרים בדם, לכן עברתי לשתות תה .
מכול מוצרי החלב,נותרו אצלי בתפריט רק 2 פרוסות גבינה צהובה,שעשירים בסידן.
&nbsp
גם לחם מקפיץ מאוד את הסוכר בדם,אז ויתרתי עליו לגמרי.
&nbsp
אבל אם בתפריט שלי יום שלם אשלב מנה דג בתנור,מנה בשר, מרק, וסלטים,כול אלה שומרים על איזון,ולא יקפיצו לי את הסוכר.
&nbsp
 

tschouki

New member
לא מוצרי חלב פרה

וגם לא כול מוצרי חלב של חיות אחרות.
לחלב פרה יש הרבה מינוסים, הגלוקוז שבלקטוז הוא רק אחד מהם.
התייחסתי ספציפית לגבינות צאן קשות ושמנות.
נסי אותם.
גם טעים, וגם בריא... במידה כמובן (הכול במידה).
 

אבו זקן

New member
אני בטוח שכולם יודעים, אבל...

תזכורת: יש הבדל גדול מאד בין המשקל לפני הבישול לבין זה שאחריו, כך שבהחלט ייתכן ש 50 גרם מקלונים לפני בישול יהיו משביעים מאד.
 

mrkorr

New member
אז מסתבר שיש סוגים שונים - ואחד שלא מסוכן

http://www.fitlife.co.il/archives/6170
לא ידעתי על ההבדלים ועל כמות החומר הרעיל בקינמון הלא ציילוני.
אני מקווה שלא יהיה מסובך ויקר מידי להשיג את הציילוני לשימוש ביתי.
 
למעלה