מה מסמל עבורכן/ם יותר מכל את....

ברק 188

New member
הונגריה כפי שכתבו אחרים היא...

ניגון של ילדות בצל ההורים שלמרו שהשנים עברות וחלפות אותו ניגון עתיק יומי אינו חדל להתנגןבמחשבות ומרות שמרבית המשפחה כבר לא כאן. טיילתי באותה חבל ארץ וראיתי יופיה תארתי חלמות משפחה מעבר רחוק לטוב ולרע לא יכול שלא להתייחס למדינה הזו יש סיפטיה מיוחדת, ולמרות הכול שמח לחיות כאן...אחרי 2000 שנות גלות וזה קל אחרי 56 שנות עצמאות.

ברק 188

New member
כרגיל תקונים *...

* אותו ניגון עתיק יומין. * וזה לא קל אחרי 56 שנות עצמאות. איתכם ה
וממני
.

טומי*

New member
הונגריה שלי ../images/Emo9.gif

ארץ הולדת, ילדותי המאושרת. סיפורים של ההורים על משפחותיהם שניספו בשואה. הבית בו נולדתי והתבגרתי עד גיל 15...השכנים הטובים, בית הכנסת שבתות וחגים. ה"חדר" בו למדתי את ה א' ב' האוירה הנפלאה. החברה הראשונה, הנשיקה הראשונה...מסיבות של שנות ה 60' המוסיקה. ילדות מאושרת וחלק מגיל ההתבגרות ה"בעיתית", שאת חלקו העיקרי כבר עברתי בארץ חדשה, מנהגים שונים, שפה זרה. השפה העשירה המאכלים שאמא הכינה. החברים שעם חלקם עד היום בקשר. הטיולים עם חברים על אופניים לאורכה ורוחבה של בודפשט.

עב

New member
נצל"ש: עננים

העננים בתמונה מאוד יפים, מצילים את קו הרקיע המשעמם של פשט.

ברק 188

New member
עב... מ נצל "ש: פשוט רואים לך

את "העננים בעיניים" הרעבות לגשם... פנטזיה (פטה מור'גנה) של באר שבעית... ולמנגינת גינ'תה .

בשבילי עדיין הונגריה מסמלת את משטר

הקומוניסטי הטוטליטרי. עדיין לא ביקרתי מאז הבריחה שלנו. ויש לי פיק ברכים מהמחשבה שאצטרך אולי לנחות שם בדרך למקום אחר. קיבלנו אמנסטי כמובן כמו כל האנשים שברחו. ואפילו אבי ז"ל שהיה אמור לרצות עונש על בגידתו במשטר הקונמוניסטי אם היו תופסים אותו לפני שברחנו קיבל את אות הגבורה על ששירת את הונגריה החופשית. לך תדע מתי אתה בוגד ומתי אתה גיבור.חייו היו תלויים בהחלטות של רגעים.בחמש בבוקר יצאנו לדרך ובשמונה באו לעצור אותו. חבר לעבודה אחד הוצא להורג והאחר ישב שתים עשרה שנה בכלא, וכששחררו אותו היה כל כך חולה שמת . ובסך הכל טיפלו במסירות בחולים בבית החולים שבו עבדו בתור רופאים. לתרבות ההונגרית פחות קשורה כמו השפה והאוכל והתרבות של הנימוסים המעצבנים לפעמים שנדבקו בי מבלי משים.

ronymp

New member
עב ../images/Emo92.gif .......

בדיוק דיסקסתי עם עב על אמא למה היא מסרבת לחזור לביקור בהונגריה אז מסתבר שזה לא רק היא ....

שחכתי לציין

אני ילידת הארץ וביקורי הראשון היה עם אבי ז"ל אשר הראה לי בביקור את ביתו שבו נולד וגר עד המלחמה ואת נתיב הבריחה שלו ממחנה מאוטהאוזן

אבא, אמא, השפה שבה דיברו ביניהם

כדי שלא אבין ובכל זאת קלטתי, וכמובן האוכל הנהדר שאין עליו.

אמי סיפרה

שאביה (סבא) שלי היה הונגרי גאה שלחם לצד ההונגרים במילחמת עולם 1 וכשהיו שמעות על מה שקורה בפולין אמר "בהונגריה זה לא יכול ליקרות" 2.ליפני כשנתיימ כשביקרתי בבודפשת במיקרה ניתקלתי בשלט קטן על שפת הדנובה.על השלת כתוב שמישם הושלחו אנשים למים ולא היה מוזכר שאלה היו יהודים

ברוב שלטי הזכרון, אולי בכולם,

הנוסח שאנשים גורשו או נרצחו, וכדומה, "בגלל צועניותם או יהדותם". בסיור מודרך (אוטובוס תיירים עם מדריך) בבודפשט, ההסבר כלל את הנזקים שנגרמו לבניינים בשטפון איזשהו, וגם בניינים בודדים במצודה (Var) נפגעו בנסיבות לא ברורות מכדורים מקלע. על פי ההדרכה הרשמית, אנשים לא נפגעו בנסיבות כלשהן. בעלי צימר, שאצלם התאכסנתי (נולדו אחרי המלחמה בכפר בו לא פגשו יהודים) שאלו אותי למה לא ביקרתי במשך שנים רבות בהונגריה? עניתי שאין לי זכרונות טובים מתקופת הילדות (כולל השואה). התשובה הספונטנית שלהם היתה, "לכולם היה קשה". כך מתמודדים בהונגריה עם העבר.

זה מזכיר לי את "הסוחר מוונציה",

שקספיר עם כל גדולתו, תיאר את "שיילוק", והוא מימיו לא ראה יהודי

solyom

New member
lanchid וה-alagut הם שעושים לי את..

זכרונות הילדות מבקורי שבת אצל סבא סבתא שקראנו להם budamami es budapapi עד היום כאשר אני חוצה את הגשר יש לי רגושים ולחלוחית בעינים ובעיקר כשאני שם עם ילדי וכמובן איזה אספרסו ועוגת פרג טובה

אלהלה

New member
הונגריה בשבילי...........

מכיוון שההורים שלי היו מיוגוסלביה אבל ממוצא הונגרי מתי שהוא
הונגריה בשבילי היא שפה שדיברו בבית ומאכלים והרבה סיפורים של אמא שלי על ביקורים בבודפשט - באופרה, אצל הדודות שלה וגם על השנה שהיא היתה שם לפני שלקחו אותה לאושוויץ - החלק של אבא שלי בסיפורים דווקא היה לא כל כך נחמד ולו היו זכרונות קשים מההונגרים שלדבריו היו יותר גרועים מהגרמנים - לא שכח ולא סלח להם... ולי הונגריה היתה המקום שבו הבנתי סוף סוף את השפה כשהייתי בטיול ואי אפשר היה "לעבוד" עלי
ומצד שני גם הבנתי את ההערות האנטישמיות שיצא לי לשמוע שם כמה פעמים...

itaf10

New member
הונגריה בשבילי

זו שייכות... הורי יצאו לשואה משם, הכירו והתחתנו לפני המלחמה. עדיין יש לי קרובי משפחה שחיים שם. ארץ יפיפיה (פריז הקטנה, כך כינינו אותה) ואיך אם לא מטעמיה של אמא ז"ל. אין אין כמו האוכל ההונגרי של אמא שלי. לסיכום, פשוט אוהבת את האווירה, הנוף והכיף בכל פעם שאני מגיחה לשם. קבלת פנים כמו מלכה (לא בצחוק) תמיד עם זר פרחים, שלא פעם הביך אותי. פשוט גדול.

אז אני יכולה לומר מה דור שני, מצד

בעלי, אומרות, משום מה הן מספרות שהן ממוצא הונגרי ושוכחות לציין שזה על צד אחד, ומהצד השני הן ממוצא פולני
אין לי מושג עד היום וכי למה, בהזדמנות אשאל את פי הנערות

אם כן, כידוע לכם אין לי "גנים"

הונגריים, אך היות ואני נשואה ליליד הונגריה, עבורי הונגריה היא: תרבות, שירה, מוזיקה, אהבה לאסתטיקה, פולקלור, נימוסים, גאווה, נאמנות ומסירות, עקשנות, בעלי תודעה לאומית חזקה, ישרים כמו סרגל, כבר אמרתי, הומור, וכמובן אוכל, אוכל טעים לחיך ויפה לעין, ואם שכחתי משהו, תסלחו לי הפעם
בודפשט יפה, והנופים של הונגריה יפים בעיני, אך מאחר ואני ילידת הארץ, לבי נתון לנופי הארץ, מה לעשות, כבר אמרו חז"ל, "אדם קרוב לעצמו".

ברק 188

New member
דולציניה כצבר מרגיש שיפה כתבת

הניק שלך דולציניה מבטא דול ציונ'ה או דול צועניה ?סתםםםםם

ברק, חן חן, על משחקי המלים, וכפרס

על תגובתך, החל מהיום אני מפסיקה לאכול את בעלי הכנף

למעלה