קשה הא, להגיב נטו עניינית... תינוק שכמותך.הסבר "מלומד" ושגוי.
מכיר את טענת השם מהשנים האחרונות (יחסית). מאחר והמונח הזה מופיע בתפילות ישראל כבר אלפי שנים, ההסבר הזה נראה לי שגוי מיסודו.השם הוא תירגום מגרמנית... נתן בירנבוים, יהודי וינאי, בשנת 1881 הצטרף לתנועת חובבי ציון, ושנה לאחר מכן הקים עם ראובן בירר ומשה שנירר את "אגודת קדימה" – אגודת הסטודנטים היהודית הראשונה באוסטריה. היה פעיל בהפצת רעיונות התחייה הלאומית ועורך העיתון היהודי הלאומי הראשון בגרמניה - Colonist". שמו המשני של עיתון זה היה "Magazine for the advancement of oppressed Jews" (מגזין עבור התקדמותם של יהודים מדוכאים) שעסק באפשרות התיישבות בפלשתינה. בשנת 1885 הוציא לאור עלון שהוקדש לרעיון חיבת ציון ונקרא בעברית השתחררות עצמית. ב-1 באפריל 1890 טבע בעיתונו את המונח "ציונות" ('ציוניזמוס'), לתיאור תנועת "חובבי ציון".
לי אין בעיה להגדיר את התנועה כתנועה מסורתית. בדרך כלל כשאני עושה זאת זה החברה' שלך שקופצים על הרגליים האחוריות כאילו הכיש אותם נחש .מלבד השטות על "קידוש החילונות"
ואוו. אני לא מאמין. אני בהלם! אני בשוק!! אני ה-מ-ו-מ-ה!!! לקרוא מילים כאלה מפיך?? דמעות מהתרגשות זולגות כאן על לחיי...התיאור די נכון
פיו, נרגעתי . זה היה מושלם מכדי שיכול להחזיק מעמד עד סוף התגובה ., עד
דווקא אין שם שום סתירה. אל תלבלב בין חוסר ההבנה שלך את הדברים לסתירה שלי בבקשה .עד שאתה סותר את עצמך המשפט האחרון.
אלא שזאת לא "הקבוצה הראשונה"... הבנת הנקרא כבר אמרנו?אם זאת התנועה שהחרדים שוללים - אז הם שוללים את הציונות...
מעבר לכך זה כמובן לא נכון. אם באמת הבנת את ההסבר שלי למעלה, היית יודע זאת (או לפחות שזאת עמדתי). בשורה התחתונה (חוזר למענך במילים פשוטות יותר ככל שאצליח): מי ששונא (ככל שזאת המילה המתאימה) את התנועה הציונית אין משמעות הדבר שהוא שונא את הציונות. אלו שני דברים שונים.
שאל את מי שניסח את כותרת השרשור.עד היום טרם קיבלתי תשובה מה הוא "השמאל הרדיקלי" מי מנהיגיו וכמה דיוויזיות יש להם.