מה נראה לכם?

bendj123

New member
אני יגיד לך

לוקחים שני זנים שונים מכליאים אותם ושניהם נושאים מטען גנטי מכל זן ונוצר לך זן חדש עם מטען גנטי משופר שיכול להילחם במחלות שונות

naja

New member
זה יכל להיות נכון, רק חבל ש.....

בנחשים אין זנים....... זנים יש בחיות מבוייתות כגון פרות, תרנגולות, כלבים וכו'. בנחשים אין זנים. יש מינים, סוגים וכו'. אתה לא יכול להכליא בין שני מינים ולטעון שאתה משביח את אחד המינים, מאחר ולשניהם תכונות שונות ואין לך שליטה על תוצרי ההכלאה. עד היום, לא ראיתי אף תכונה טובה שנוצרה כשהכליאו בין שני מיני\סוגי זוחלים. נהפוך הוא.העדויות מראות שנחשים מוכלאים סובלים מפוריות נמוכה ואף עקרות ואלו ללא ספק תכונה שלילית.

bendj123

New member
רשמתי מקודם

שגם קיימת אפשרות שיהיו פגמים בהכלאות...... זן, מין סליחה שהגדרתי לא נכון אני לא ביולוג אבל הבנת למה אני מתכוון........עלית על זה מהר...וזה מה שחשוב.

naja

New member
אני חושב שלא הבנת.

זן אפשר להשביח גנטית מאחר ומכוונים לתכונה ספציפית. מין\סוג אי אפשר מאחר ואתה לא יכול לצפות מה יצא לך.

bendj123

New member
הבנתי

לפי מה שראיתי השילוב של כל הגנים בהכלאה יצר בעל חיי אשר התכונות הגנטיות שלו משלבות את היכולות של שני המינים השונים ואותו יצור הפך להיות יצור שהישרדותו יותר גבוהה. וכמו שרשמתי קודם גם פגמים גנטיים עלולים להיווצר בתהליך שהגנים פשוט החליפו גנים אחרים טובים יותר.......

naja

New member
לא ממש.

הכלאה תיצור נחש בעל שילוב גנים חדש. ההישרדות שלו לא רלונטית לסיפור מאחר וההכלאה נערכת בטרריום ולא בטבע. אם שילוב הגנים הזה יתן איזשהו יתרון לנחש, זה יכול להבדק רק בטבע. בשבי, ההיפך קורה-בהעדר אוייבים וסכנות אחרות, מרבית הנחשים יגיעו לבגרות-כולל אותם נחשים בעלי תכונות שליליות שיחלישו אותם, אבל לך בתור מגדל אין את הכלים לדעת איזה נחש מכיל את התכונות הטובות ואיזה לא. כל הנושא של השרדות גבוהה יותר פשוט לא רלונטי לנושא ההכלאות-שים לב שגם בטבע כמעט ולא מתרחשות הכלאות למרות חפיפה באיזורי מחיה של המינים האלה. הסיבה העיקרית לכך היא שהמינים הללו עברו מליוני שנות אבולוציה איטית שעיצבה אותם והתאימה אותם לחיים בטבע, וההכלאה משנה בתוך דור אחד את התכונות הנ"ל ורוב הסיכויים שכמעט כל הצאצאים לא יתאימו לחיים בטבע ולא ישרדו.

bendj123

New member
נכון

אתה צודק בתוכנית שראיתי באמת דובר על שילוב הגנים בטבע והפגישה בין שני המינים נגרמה בגלל התערבות האדם.....ביבוא מינים שונים מאזורים שונים של כדור הארץ לאזורים אחרים.........והשילוב בינהם יצר מין שרדן יותר........

nivinivini

New member
ממבט ראשון זה נראה מזעזע ביותר

מצד שני, האדם (באופן כללי) התערב כבר ושיבש לא מעט ממה שהיה "אמור ליהיות", אז מה זה כבר משנה. לגדל חיות באקווריום בכל מקרה זאת שריטה אנושית קשה (ואני ידוע בתור חובב טרריומים). באמת קשה לקבוע את הגבול. בעניין הכלבים, אז דווקא אצלנו בנגב מסתובבים הכלאות של זאבים עם כלבים. וזה נעשה לבד בלי התערבות אנושית (יחסית).

naja

New member
הכלאות בין זאב לכלב.

זה קצת נאיבי לטעון שאין פה התערבות אנושית מאחר והכלבים הגיעו לשם בעזרת האדם. מעבר לזה, הכלב( Canis lupus familiaris) נוצר ע"י האדם מהזאב ונחשב למעשה לתת מין של הזאב המצוי(Canis lupus ), לכן בעצם יש פה אחריות ישירה של האדם. דרך אגב, אם אתה מכיר מיקרים של הכלאות פרא בין כלב וזאב כדאי לדווח על כך לפקחים של הרט"ג.

nivinivini

New member
זאת הסיבה שהוספתי "יחסית" בסוף

נדמה לי שהפקחים יודעים על זה, פשוט קראתי על זה לפני איזה 10 שנים פחות או יותר ב"טבע וארץ".

למעלה