מה סוג הקיטורים שלכם?

Purple Mushroom

New member
אני לא מתלונן

אבל יש לי איתגור בנושאים: משפחה, יצירת קשרים, עבודה , זוגיות, חברה, אנשים וחברה. וכו'.

Optimus_Prime

New member
למה לקטר?

בכל רגע נתון אני יכול למצוא בערך 70,000 נושאים לקטר עליהם. הרי אף פעם לא נרוויח מספיק כסף מהעבודה, לא נהיה מרוצים משעות הפנאי, מהחברים, מהבילויים, מהמשקל, מהאוכל, מהמניה שפיספסתי, מהסרט שהלכתי אליו, מהמשפט הלא נכון שאמרתי וכן הלאה וכן הלאה..
אז אי שם לפני הרבה שנים (אני אוהב להתפז"ם
) החלטתי שאין בזה ממש ובתכלס אין לי סיבה לקטר. או שאני אשתוק ואבלע את הצפרדע, או שאני אקטר אבל אנסה לשנות. ואם אני מנסה לשנות, אני בעצם מציב לעצמי אתגר, משהו חדש, מעניין => טוב. אז אין באמת על מה לקטר

וכך אני משתדל לחיות את חיי. שלווים נחמדים ורגועים..
בקשר לעצבים, עיצה מומלצת - להשתדל לא להתעצבן על דברים שלא תלויים בך. בבסיס זה מין שיקול פילוסופי - פשוט צריך להתחיל להבין שלא כל דבר אפשר לשנות בעולם. ובדומה לקיטורים, הדברים שכן אפשר לשנות - פשוט תתחילו לפעול לשנותם..
הכל, כמובן, עניין של סדר עדיפויות. אם יש משהו גדול ממש שמפריע לכם, נניח, היחס שאתם מקבלים בבנק, אז תעברו בנק. ואם החלטתם שזה לא כזה מפריע, שתקו ושבו בשקט

ודבר אחרון,
בתור חובב סיינפלד אין כמובן נושא בעולם שאני לא רוצה יכול ונהנה לקטר עליו, אבל לרוב אני בוחר שלא

EdisonGirl

New member
איתך, לגמרי איתך

אני רק ממלאת את תפקידי
ואנשים קיטרו, מקטרים ויקטרו בחייהם. רבבות מילים נכתבו ונאמרו בנושא הזה, אבל התופעה מעולם לא נעלמה.

אני שמחה לשמוע שאתה מצאת את השקט שלך
גם אני מצאתי את השקט שלי, אבל מה שחשוב שנבין זה שהוא לא זהה. זה כמו שני אנשים עם אותו שם, שגם נראים דומה. הם עדיין לא זהים בכלל, ולכן לא אני ולא אתה ולא הרבה שכותבים ספרים בנושא- לא נצליח להעביר את התורה שלנו כפי שהיא כ"כ ברורה והגיונית אצלנו במוח. כל אחד ימצא את זה בדרך אחרת, אם בכלל.

Optimus_Prime

New member
יפה מאוד

מה שכתבת בפסקה השניה פשוט מדויק! זה באמת כמעט בלתי אפשרי להעביר את התורה שלי, ספציפית בנושא הזה, לאנשים אחרים.
נראה. אולי אם אפתח יכולת שליטה במחשבות...

EdisonGirl

New member
אולי, גם זה מוטל בספק בעיניי

תחשוב על זה- גם אם יפרסו לך את המחשבות של כולם ויתנו לך לשתול להם בראש איזו מחשבה שבא לך, גם אז מערך ההבנה שלהם שונה משלך, והמחשבות שתשתול להם במוח יתורגמו באופן שונה ממה שאתה מצפה ומהדרך בה אתה מתרגם את אותן המחשבות בדיוק. יותר מזה- אפילו אתה לא תבין באופן שהם מבינים, את המחשבות שלהם, גם אם תדע אותן. זה חוסר ההבנה הבסיסי הזה שיש בעולם...
אני שונאת אותו.
מצד שני, במקרים מסוימים הוא גם יכול לשרת אותנו, כי בכל זאת יש אינטונציה, שהיא השפה כנראה הכי אחידה שיש לנו ודרכה אפשר להעביר מסרים סמויים בלי קשר למילים.

Optimus_Prime

New member
You just blew my mind!

במקרה לא מזמן ראיתי "התחלה", אז שתילת המחשבה ודרך התרגום שלה מוצגת שם בצורה מאוד יפה, גרפית וחפרנית (בהתאם למסורת של נולאן), אז כל הנושא עדיין טרי אצלי מהסרט

כמוסיקאי, אין מאמין גדול ממני באינטונציה. שפה בלתי מילולית זה משהו אחר, גם נכון, אבל לא אותו דבר

(הבה ננסה לדמיין פורום בתפוז בלי סמיילים. או את האינטרנט באופן כללי. טירוף!)

EdisonGirl

New member
כל הזמן ממליצים לי על הסרט הזה, ועדיין לא

צפיתי.

אתה צודק לגמרי! כבר ניסיתי כמה פעמים לכתוב בפורום מבלי להשתמש באמוטיקונים של תפוז- אין לזה תוצאה טובה. כבר קרה שחשבו שאני רצינית לגבי משהו שאני בכלל צוחקת לגביו ובחרו להיפגע. אינטונציה משנה מילים מקצה לקצה!
אתה אידיוט
כ״כ שונה מאתה אידיוט

חייבת לעצמי את ״התחלה״.

יותר מדיי גירויים

וגם.. אני תופסת מעצמי בחורה אנטיליגנטית ובכל זאת היה לי קשה להבין את הסרט
וכל הבלבול הזה בין חלום למציאות מעצבן

לא מגדירה את עצמי כקטרנית

מה סוג הקיטורים שלכם? אז כשאני כן מקטרת זה בעיקר: משברים בזוגיות, כאבים פיזיים, עלייה במשקל
באילו תחומים אתם מרגישים שהתברכתם ואין לכם על מה להתלונן? אמממ.. לא חסר. יש לי משפחה נפלאה, בית נעים, חברות מדהימות, משכורת סבירה, אני בריאה ונראית בסדר גמור, אני לוקחת את החיים בקלות ובסך הכל מתגברת על מכשולים די בקלות

למעלה