מה עדיף לקבל בגבול הצפוני? פרוקסי של אירנים או פרוקסי של טורקים?

boriska1

Well-known member
לתמרן, כפי שעשינו הרבה שנים. אבל ביבי לא יכול, לא מסוגל וגם לא רוצה. אתמול כבשנו את הפסגה הגבוה בחרמון. כנראה בלי יריה אחת. למה לדבר על זה? בשביל מה היה צורך להיכנס לעומק סוריה? להפר הסכם משנת 1974? אני אענה לך על שתי השאלות: כל זה בשבילך, שתצביעי ביבי בבחירות הקרובות

משתפרת1

Well-known member
לתמרן, כפי שעשינו הרבה שנים. אבל ביבי לא יכול, לא מסוגל וגם לא רוצה. אתמול כבשנו את הפסגה הגבוה בחרמון. כנראה בלי יריה אחת. למה לדבר על זה? בשביל מה היה צורך להיכנס לעומק סוריה? להפר הסכם משנת 1974? אני אענה לך על שתי השאלות: כל זה בשבילך, שתצביעי ביבי בבחירות הקרובות
נורא פשוט:
החיילים הסורים נסו על נפשם והשאירו את מוצב החרמון ריק. השטח הצמוד לגבול בין ישראל לסוריה היה ריק מכוח הסכם בין ישראל לסוריה. לשטח הזה כבר היו שלשום הסתננויות של מורדים (הפרסומים היו על איזור קונייטרה), וזה ענין של זמן עד שהם היו תופסים את מוצב החרמון ואת שטחי ההפרדה. המורדים הללו- בראשם עומד איש אל קאעידה מוצהר, רבים מהם ג'יהאדיסטים קיצוניים.
אז נכון שהפרוקסי של איראן הובס לשמחתנו. כנראה גם קצת בעזרתנו, למרות האבסורד של שיתוף פעולה בינינו לבין אינטרסים תורכיים. במצב הנוכחי- המורדים אכן נתמכים ע"י התורכים, אך יותר משהם פרוקסי של התורכים הם פרוקסי של ארגוני טרור מסוכנים לישראל.
אם אפשר היה להשתלט על שטחים שמאיימים על ישראל (ולא קשה להזכר במה שקרה במלחמת יום כיפור בחרמון הישראלי) בלי יריה אחת- זה היה ניצול נכון של הזדמנות ממוזלת.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member

מה עדיף לקבל בגבול הצפוני? פרוקסי של אירנים או פרוקסי של טורקים?​

טורקים, גם זמנו של ארדואן הוא שאול בזמן ואחרי לכתו יחזרו היחסים בינינו לטורקים.
מה גם שבזכותינו, הם הפילו את אסד וידוע שהכבוד הערבי יודע להוקיר |תודה| למי שעזר לו.

boriska1

Well-known member
מה גם שבזכותינו, הם הפילו את אסד וידוע שהכבוד הערבי יודע להוקיר |תודה| למ

מה גם שבזכותינו, הם הפילו את אסד וידוע שהכבוד הערבי יודע להוקיר |תודה| למי שעזר לו.
"השד יצא מהבקבוק", הצבא היה שומר החוקה של טורקיה, אלא שהם נעשו מועמדים לאיחוד האירופי. הסעיף הזה בוטל , בדרישה של האיחוד. לזכרוני גם אדרואן ישב איזה שנתיים בכלא על עירוב דת בפוליטיקה. מחוץ לאיסטמבול האוכלוסיה איסלמיסטית. כך שבעתיד יהיו מנהיגים כארדואן.
מצב מאוד דומה בארץ. מחוץ לתל אביב ועוד כמה איים, האוכלוסיה ביביסטית. הדמוגרפיה לטובת ביביזם. לכן גם בבחירות הבאות ביבי ינצח. ובבחירות שאחרי יהיה לביביזם רוב מוחץ. זה מה יש.
בברכת היידה ביבי, היידה שרה

SupermanZW

Well-known member
פרוקסי של הטורקים. ביום שאחרי ארדואן, יחזרו היחסים בין טורקיה לישראל להיות תקינים, והיום הזה מתקרב. לאיראן, לעומת זאת, יקח לפחות עוד עשור (להערכתי) להפיל את משטר האייאטולות.

Harrington

Well-known member
מנהל
פרוקסי של ישראל. אבל את האפשרות הזאת הרסנו לצערי בבריחה הקודמת מלבנון, כך שנראה שנצטרך לעשות את העבודה לבד.

boriska1

Well-known member
השלטון שהיה מ 1974 (למעשה מ 1970) לא קיים יותר.
עם ה ISIS אין לנו שום הסכמים.
כנראה אתה יודע טוב ממני, אבל ישראל הסכימה לסגת משטחים ברמת הגולן בשנת 1974. אני רק יודע , שאחרי שנת 1974 בהרבה, עשיתי מילואים בגזרה, הייתה איזה נקודה משותפת בין הסיורים הסורים באיזור, לבין גדר המערכת. לפעמים פגשנו סיורים סורים 5 מטר מאיתנו. בירכנו אחד את השני והמשכנו. היום זה אפשרי?
ההסכם נעשה עם שלטון מפא"י, הסורים לא מחוייבים אליו?
היום יש ריבון בסוריה, פרוקסי של טורקיה.

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
כנראה אתה יודע טוב ממני, אבל ישראל הסכימה לסגת משטחים ברמת הגולן בשנת 1974. אני רק יודע , שאחרי שנת 1974 בהרבה, עשיתי מילואים בגזרה, הייתה איזה נקודה משותפת בין הסיורים הסורים באיזור, לבין גדר המערכת. לפעמים פגשנו סיורים סורים 5 מטר מאיתנו. בירכנו אחד את השני והמשכנו. היום זה אפשרי?
ההסכם נעשה עם שלטון מפא"י, הסורים לא מחוייבים אליו?
היום יש ריבון בסוריה, פרוקסי של טורקיה.

אני לא מקבל את ההשוואה שלך, ויש לי תחושה שגם אתה מבין היטב שהיא שגויה.
בישראל לא הייתה מהפכה. היו חילופי שלטון סדורים בבחירות (וזה לא היה מפא"י אלא מפלגת העבודה, אבל לא משנה).
בסוריה המצב שונה חלוטין. מדובר בדיקטטורה שנוסדה בהפיכה צבאית ב 1970 וכעת המיעוט העלווי איבד את השלטון בהפיכה נוספת. הסורים קיימו את חלקם בהוראת אותו מיעוט ששלט. המיעוט הזה לא שולט יותר. הגורמים שעלולים לתפוס אותו הם ה ISIS עם האידיאולוגיה הג'יהאדיסטית הקיצונית שלהם (רק שהפעם מדובר בג'יהאד סוני ולא שיעי). עצם העובדה שהסורים נטשו את העמדות הצבאיות היא בבחינת מעשה שגם אותו ניתן לראות כהפרה של ההסכם.

הימנעות מכיבוש החרמון היא למעשה מתן אפשרות לאותם גורמים קיצוניים להשתלט על העמדות והנשק. אז מה שאתה בעצם מציע זה לחכות ולראות אם הם יתקפו אותנו קודם ורק אז לכבוש במחיר הרבה יותר יקר?
סלח לי, אך זו נשמעת לי כמו הצעה די מטומטמת.

משתפרת1

Well-known member
בישראל לא הייתה מהפכה. היו חילופי שלטון סדורים בבחירות (וזה לא היה מפא"י אלא מפלגת העבודה, אבל לא משנה).
בסוריה המצב שונה חלוטין. מדובר בדיקטטורה שנוסדה בהפיכה צבאית ב 1970 וכעת המיעוט העלווי איבד את השלטון בהפיכה נוספת. הסורים קיימו את חלקם בהוראת אותו מיעוט ששלט. המיעוט הזה לא שולט יותר. הגורמים שעלולים לתפוס אותו הם ה ISIS עם האידיאולוגיה הג'יהאדיסטית הקיצונית שלהם (רק שהפעם מדובר בג'יהאד סוני ולא שיעי). עצם העובדה שהסורים נטשו את העמדות הצבאיות היא בבחינת מעשה שגם אותו ניתן לראות כהפרה של ההסכם.

הימנעות מכיבוש החרמון היא למעשה מתן אפשרות לאותם גורמים קיצוניים להשתלט על העמדות והנשק. אז מה שאתה בעצם מציע זה לחכות ולראות אם הם יתקפו אותנו קודם ורק אז לכבוש במחיר הרבה יותר יקר?
מסכימה עם הדברים כפי שניסחת. הגבתי באותה רוח ממש להודעה שקדמה לך לפני שקראתי את הדברים שלך.

boriska1

Well-known member

אני, ממרומי גילי, למדתי לא להחליט לאחרים מה המשטר הטוב ומה הרע, ומה השיטה הנכונה להחליף משטר. מכיר את הטופוגרפיה של האיזור, אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.לשאר השטחים לדעתי אין שום צורך להיכנס. למה ביבי מברבר? להלהיב את המנהלת שלנו (ראה הפוסט מעלה).
בין השעות שעברו מאז הפוסט שלי, אני מבין מריפרוף שטחי בחדשות, מדינות מתחילות להכיר במשטר החדש. אנחנו נצטרך ליצור איתו יחסים, בדיוק כפי שעשינו עם שני האסעדים.
לא לנו להחליט על המשטר בסוריה.
כרגיל, מטבע הפורום הזה, סטינו מהשאלה שלי: מה עדיף בגבולינו, פרוקסי של טורקיה או פרוקסי של איראן?

nothing but the truth

Well-known member
אני, ממרומי גילי, למדתי לא להחליט לאחרים מה המשטר הטוב ומה הרע, ומה השיטה הנכונה להחליף משטר. מכיר את הטופוגרפיה של האיזור, אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.לשאר השטחים לדעתי אין שום צורך להיכנס. למה ביבי מברבר? להלהיב את המנהלת שלנו (ראה הפוסט מעלה).
בין השעות שעברו מאז הפוסט שלי, אני מבין מריפרוף שטחי בחדשות, מדינות מתחילות להכיר במשטר החדש. אנחנו נצטרך ליצור איתו יחסים, בדיוק כפי שעשינו עם שני האסעדים.
לא לנו להחליט על המשטר בסוריה.
כרגיל, מטבע הפורום הזה, סטינו מהשאלה שלי: מה עדיף בגבולינו, פרוקסי של טורקיה או פרוקסי של איראן?

לא ברור לי כיצד הסקת מדברי שעלינו להחליט על המשטר בסוריה. מה שהשתמע מדברי זה שעל ישראל להחליט מה המשטר הטוב ומה הרע עבור ישראל ומה המשמעות של חילופי משטר והאופן בו זה נעשה עבור ישראל. במקרה הזה, המשמעות עלולה להיות גורם עוין שיבצע התקפה על ישראל לאחר שנים רבות של שקט מהגבול הזה, ולכן על ישראל לשקול מה הפעולה המתאימה, ומדובר בהחלטה שהיה צורך לבצע לפני שיהיה מאוחר מדי.
מדבריך בתגובה זו, נראה שגם אתה השתכנעת שהייתה הצדקה להפר את ההסכם מ 1974 וזאת בניגוד לתגובתך הקודמת בה הטלת ספק בעניין ("להפר הסכם שעובד מצויין מ1974? אולי.").
לגבי עניין ה show.... באופן כללי אני מבכר מעשים על פני דיבורים בעיקר בנושאי ביטחון. לכן כאן אני מסכים איתך שמאוד ייתכן שזה נעשה מסיבות פוליטיות כדי לצבור נקודות ב"בייס".
לגבי מה עדיף בגבולינו? אני לא מתיימר לדעת, ובמידה וזה לא נתון לבחירתנו אז השאלה ממילא איננה רלוונטית. אף אחד ממי שיהיה שם אינו חובב ציון ונצטרך להתמודד עם כולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם אך בנוגע לזה, יפה אמר אתמול מישהו באיזה ערוץ שדווקא כעת ודווקא את זה צריך להצהיר ולהכריז קבל עם ועולם בכל דרך אפשרית. ישראל מותקפת בשנה האחרונה על-ידי שלל גורמים. יידעו נא כל אויבי ישראל שאם הם מחליטים לתקוף אותנו (ובמקרה הזה, להוות סכנה מובהקת שכך יעשו תיכף ומיד בבקשתם להציב כוחות עוינים במובהק על גבול ישראל), הם מסתכנים לא רק בהפסד נחרץ בשדה הקרב אלא גם באובדן שטחים. לא יודע מי הכריז מה, אבל מעולה שעשה זאת וכך צריך להמשיך.

אי"ה כך תנהג ישראל גם בשאר המקומות מהם הותקפה, רצועת עזה ו(דרום) לבנון ובמקום לעשות זאת בשושו כשהציבור ניזון מהדלפות ורסיסי מידע, להצהיר על כך בריש גלי, תוך שהמדינה עומדת עמידת גו זקופה ויציבה בנעליה.

למעלה