שישראל תסמוך רק על עצמה, ואולי על אחותה הגדולה.
אחותינו הגדולה, היא הגדולה בזונות.שישראל תסמוך רק על עצמה, ואולי על אחותה הגדולה.
אז?!אחותינו הגדולה, היא הגדולה בזונות.
לתמרן, כפי שעשינו הרבה שנים. אבל ביבי לא יכול, לא מסוגל וגם לא רוצה. אתמול כבשנו את הפסגה הגבוה בחרמון. כנראה בלי יריה אחת. למה לדבר על זה? בשביל מה היה צורך להיכנס לעומק סוריה? להפר הסכם משנת 1974? אני אענה לך על שתי השאלות: כל זה בשבילך, שתצביעי ביבי בבחירות הקרובותאז?!
נורא פשוט:לתמרן, כפי שעשינו הרבה שנים. אבל ביבי לא יכול, לא מסוגל וגם לא רוצה. אתמול כבשנו את הפסגה הגבוה בחרמון. כנראה בלי יריה אחת. למה לדבר על זה? בשביל מה היה צורך להיכנס לעומק סוריה? להפר הסכם משנת 1974? אני אענה לך על שתי השאלות: כל זה בשבילך, שתצביעי ביבי בבחירות הקרובות
טורקים, גם זמנו של ארדואן הוא שאול בזמן ואחרי לכתו יחזרו היחסים בינינו לטורקים.מה עדיף לקבל בגבול הצפוני? פרוקסי של אירנים או פרוקסי של טורקים?
טורקים, גם זמנו של ארדואן הוא שאול בזמן ואחרי לכתו יחזרו היחסים בינינו לטורקים.
מה גם שבזכותינו, הם הפילו את אסד וידוע שהכבוד הערבי יודע להוקירלמ
"השד יצא מהבקבוק", הצבא היה שומר החוקה של טורקיה, אלא שהם נעשו מועמדים לאיחוד האירופי. הסעיף הזה בוטל , בדרישה של האיחוד. לזכרוני גם אדרואן ישב איזה שנתיים בכלא על עירוב דת בפוליטיקה. מחוץ לאיסטמבול האוכלוסיה איסלמיסטית. כך שבעתיד יהיו מנהיגים כארדואן.טורקים, גם זמנו של ארדואן הוא שאול בזמן ואחרי לכתו יחזרו היחסים בינינו לטורקים.
מה גם שבזכותינו, הם הפילו את אסד וידוע שהכבוד הערבי יודע להוקירלמי שעזר לו.
פרוקסי של הטורקים. ביום שאחרי ארדואן, יחזרו היחסים בין טורקיה לישראל להיות תקינים, והיום הזה מתקרב. לאיראן, לעומת זאת, יקח לפחות עוד עשור (להערכתי) להפיל את משטר האייאטולות.
איזה עבודה?פרוקסי של ישראל. אבל את האפשרות הזאת הרסנו לצערי בבריחה הקודמת מלבנון, כך שנראה שנצטרך לעשות את העבודה לבד.
עבודת הבטחון השו הנדרשת להגנו על גבולות ישראל.איזה עבודה?
מה העבודה הנדרשת? להפר הסכם שעובד מצויין מ1974? אולי. אבל לעשות מזה קירקס?עבודת הבטחון השו הנדרשת להגנו על גבולות ישראל.
השלטון שהיה מ 1974 (למעשה מ 1970) לא קיים יותר.מה העבודה הנדרשת? להפר הסכם שעובד מצויין מ1974? אולי. אבל לעשות מזה קירקס?
כנראה אתה יודע טוב ממני, אבל ישראל הסכימה לסגת משטחים ברמת הגולן בשנת 1974. אני רק יודע , שאחרי שנת 1974 בהרבה, עשיתי מילואים בגזרה, הייתה איזה נקודה משותפת בין הסיורים הסורים באיזור, לבין גדר המערכת. לפעמים פגשנו סיורים סורים 5 מטר מאיתנו. בירכנו אחד את השני והמשכנו. היום זה אפשרי?השלטון שהיה מ 1974 (למעשה מ 1970) לא קיים יותר.
עם ה ISIS אין לנו שום הסכמים.
כנראה אתה יודע טוב ממני, אבל ישראל הסכימה לסגת משטחים ברמת הגולן בשנת 1974. אני רק יודע , שאחרי שנת 1974 בהרבה, עשיתי מילואים בגזרה, הייתה איזה נקודה משותפת בין הסיורים הסורים באיזור, לבין גדר המערכת. לפעמים פגשנו סיורים סורים 5 מטר מאיתנו. בירכנו אחד את השני והמשכנו. היום זה אפשרי?
ההסכם נעשה עם שלטון מפא"י, הסורים לא מחוייבים אליו?
היום יש ריבון בסוריה, פרוקסי של טורקיה.
מסכימה עם הדברים כפי שניסחת. הגבתי באותה רוח ממש להודעה שקדמה לך לפני שקראתי את הדברים שלך.אני לא מקבל את ההשוואה שלך, ויש לי תחושה שגם אתה מבין היטב שהיא שגויה.
בישראל לא הייתה מהפכה. היו חילופי שלטון סדורים בבחירות (וזה לא היה מפא"י אלא מפלגת העבודה, אבל לא משנה).
בסוריה המצב שונה חלוטין. מדובר בדיקטטורה שנוסדה בהפיכה צבאית ב 1970 וכעת המיעוט העלווי איבד את השלטון בהפיכה נוספת. הסורים קיימו את חלקם בהוראת אותו מיעוט ששלט. המיעוט הזה לא שולט יותר. הגורמים שעלולים לתפוס אותו הם ה ISIS עם האידיאולוגיה הג'יהאדיסטית הקיצונית שלהם (רק שהפעם מדובר בג'יהאד סוני ולא שיעי). עצם העובדה שהסורים נטשו את העמדות הצבאיות היא בבחינת מעשה שגם אותו ניתן לראות כהפרה של ההסכם.
הימנעות מכיבוש החרמון היא למעשה מתן אפשרות לאותם גורמים קיצוניים להשתלט על העמדות והנשק. אז מה שאתה בעצם מציע זה לחכות ולראות אם הם יתקפו אותנו קודם ורק אז לכבוש במחיר הרבה יותר יקר?
סלח לי, אך זו נשמעת לי כמו הצעה די מטומטמת.
אני, ממרומי גילי, למדתי לא להחליט לאחרים מה המשטר הטוב ומה הרע, ומה השיטה הנכונה להחליף משטר. מכיר את הטופוגרפיה של האיזור, אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.לשאר השטחים לדעתי אין שום צורך להיכנס. למה ביבי מברבר? להלהיב את המנהלת שלנו (ראה הפוסט מעלה).אני לא מקבל את ההשוואה שלך, ויש לי תחושה שגם אתה מבין היטב שהיא שגויה.
בישראל לא הייתה מהפכה. היו חילופי שלטון סדורים בבחירות (וזה לא היה מפא"י אלא מפלגת העבודה, אבל לא משנה).
בסוריה המצב שונה חלוטין. מדובר בדיקטטורה שנוסדה בהפיכה צבאית ב 1970 וכעת המיעוט העלווי איבד את השלטון בהפיכה נוספת. הסורים קיימו את חלקם בהוראת אותו מיעוט ששלט. המיעוט הזה לא שולט יותר. הגורמים שעלולים לתפוס אותו הם ה ISIS עם האידיאולוגיה הג'יהאדיסטית הקיצונית שלהם (רק שהפעם מדובר בג'יהאד סוני ולא שיעי). עצם העובדה שהסורים נטשו את העמדות הצבאיות היא בבחינת מעשה שגם אותו ניתן לראות כהפרה של ההסכם.
הימנעות מכיבוש החרמון היא למעשה מתן אפשרות לאותם גורמים קיצוניים להשתלט על העמדות והנשק. אז מה שאתה בעצם מציע זה לחכות ולראות אם הם יתקפו אותנו קודם ורק אז לכבוש במחיר הרבה יותר יקר?
סלח לי, אך זו נשמעת לי כמו הצעה די מטומטמת.
אני, ממרומי גילי, למדתי לא להחליט לאחרים מה המשטר הטוב ומה הרע, ומה השיטה הנכונה להחליף משטר. מכיר את הטופוגרפיה של האיזור, אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.לשאר השטחים לדעתי אין שום צורך להיכנס. למה ביבי מברבר? להלהיב את המנהלת שלנו (ראה הפוסט מעלה).
בין השעות שעברו מאז הפוסט שלי, אני מבין מריפרוף שטחי בחדשות, מדינות מתחילות להכיר במשטר החדש. אנחנו נצטרך ליצור איתו יחסים, בדיוק כפי שעשינו עם שני האסעדים.
לא לנו להחליט על המשטר בסוריה.
כרגיל, מטבע הפורום הזה, סטינו מהשאלה שלי: מה עדיף בגבולינו, פרוקסי של טורקיה או פרוקסי של איראן?
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם אך בנוגע לזה, יפה אמר אתמול מישהו באיזה ערוץ שדווקא כעת ודווקא את זה צריך להצהיר ולהכריז קבל עם ועולם בכל דרך אפשרית. ישראל מותקפת בשנה האחרונה על-ידי שלל גורמים. יידעו נא כל אויבי ישראל שאם הם מחליטים לתקוף אותנו (ובמקרה הזה, להוות סכנה מובהקת שכך יעשו תיכף ומיד בבקשתם להציב כוחות עוינים במובהק על גבול ישראל), הם מסתכנים לא רק בהפסד נחרץ בשדה הקרב אלא גם באובדן שטחים. לא יודע מי הכריז מה, אבל מעולה שעשה זאת וכך צריך להמשיך.אכן היה צריך לכבוש את החרמון הסורי. להיכנס ולשתוק, לא תופים ולא חצוצרות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.