מה עדיף לקבל בגבול הצפוני? פרוקסי של אירנים או פרוקסי של טורקים?

boriska1

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם אך בנוגע לזה, יפה אמר אתמול מישהו באיזה ערוץ שדווקא כעת ודווקא את זה צריך להצהיר ולהכריז קבל עם ועולם בכל דרך אפשרית. ישראל מותקפת בשנה האחרונה על-ידי שלל גורמים. יידעו נא כל אויבי ישראל שאם הם מחליטים לתקוף אותנו (ובמקרה הזה, להוות סכנה מובהקת שכך יעשו תיכף ומיד בבקשתם להציב כוחות עוינים במובהק על גבול ישראל), הם מסתכנים לא רק בהפסד נחרץ בשדה הקרב אלא גם באובדן שטחים. לא יודע מי הכריז מה, אבל מעולה שעשה זאת וכך צריך להמשיך.

אי"ה כך תנהג ישראל גם בשאר המקומות מהם הותקפה, רצועת עזה ו(דרום) לבנון ובמקום לעשות זאת בשושו כשהציבור ניזון מהדלפות ורסיסי מידע, להצהיר על כך בריש גלי, תוך שהמדינה עומדת עמידת גו זקופה ויציבה בנעליה.
אכן. העם צריך לחם ושעשועים.

boriska1

Well-known member
אני מבקשת לחזור ולהתיחס לשאלת הפרקסי האיראני והפרוקסי הטורקי ואומר שמי שטוען שהכי בריא לנו זה שלא יהחה פרוקסי כלל צודק אבל מטעה... כי המזרח (ולא רק התיכון) בנוי על משטרים משפחתיים חמולתיים... ומאחר וחמולה לא יכולה לישרוד לבדה במרחב כ"כ עוין, הם זקוקים לחיבורים... חבורים מספיק חזקים כדי להסוות את חולשתם..., לכן מדינות גדולות עם פרוקסי זו עובדה. לשאלה איזה פרוקסי... ודאי שטוב לנו באיראן +

התשובה לכך היא זריקת טטנוס. זה למיטב ידיעתי הקשר היחיד בין מחט לת_ת. בכל אופן בעבר הרחוק יחסית כמובן.
לא כביקורת, אלא שאני עדיין לא מורגל לראות הכל דרך הפריזמה של תקשורת. אני צריך להתרגל. לא תהיה לי ברירה. בעתיד הנראה לעין, הרבה שעשועים, פחות לחם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא כביקורת, אלא שאני עדיין לא מורגל לראות הכל דרך הפריזמה של תקשורת. אני צריך להתרגל. לא תהיה לי ברירה. בעתיד הנראה לעין, הרבה שעשועים, פחות לחם.
חלילה ביקורת. פשוט כתבת משהו חסר כל קשר לדברי, אז הגבתי בהתאם.
תקשורת? מי דיבר על תקשורת? המטרה היא להגיע אל אויבי ישראל כאמור, שאלה יורתעו ויבינו שתקיפתנו בעת הזאת עלולה לגרום לנטילת נכסים (שטח בלע"ז). התקשורת הוא רק הכלי בו נשתמש כדי להעביר את המסר. היא לא המטרה והיא לא הפריזמה.
לגבי הסיפא, עדיין זריקת טטנוס.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה העבודה הנדרשת? להפר הסכם שעובד מצויין מ1974? אולי. אבל לעשות מזה קירקס?
אשרינו שקברניטי המדינה החליטו שלא לסמוך על הנס ולפעול כדי למנוע שנגלה מאוחר יותר ומאוחר מדי, שמישהו אחר פעל במקומינו.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה העבודה הנדרשת? להפר הסכם שעובד מצויין מ1974? אולי. אבל לעשות מזה קירקס?
ברגע שכבשנו את החרמון הסורי כבר הפרנו את ההסכם, ללא קשר אם ניכנס יותר או לא, אך הפרנו אותו מול השלטון שנפל וכלל לא בטוח שהמורדים יאמצו את ההסכם.
אני מניח שברגע שהמצב יתיצב בסוריה, המורדים יישבו איתנו ויידרשו אותו בחזרה וכשזה יעשה יחתם הסכם ואם לא היינו כובשים אותו, הם היו משתלטים עליו ללא כל התחייבות מצידם.

boriska1

Well-known member
ברגע שכבשנו את החרמון הסורי כבר הפרנו את ההסכם, ללא קשר אם ניכנס יותר או לא, אך הפרנו אותו מול השלטון שנפל וכלל לא בטוח שהמורדים יאמצו את ההסכם.
אני מניח שברגע שהמצב יתיצב בסוריה, המורדים יישבו איתנו ויידרשו אותו בחזרה וכשזה יעשה יחתם הסכם ואם לא היינו כובשים אותו, הם היו משתלטים עליו ללא כל התחייבות מצידם.
מהיכרןת הטופוגרפיה , אכן היינו צריכים לכבוש את הפסגה הסורית בחרמון. להיכנס ולסתום את הפה. לא היה שום צורך לכבוש שטחים נוספים. שום צורך צבאי. למה ביבי מברבר? בשביל שיצביעו בשבילו.

ריקי זו אני

Well-known member
אני מבקשת לחזור ולהתיחס לשאלת הפרקסי האיראני והפרוקסי הטורקי ואומר שמי שטוען שהכי בריא לנו זה שלא יהחה פרוקסי כלל צודק אבל מטעה... כי המזרח (ולא רק התיכון) בנוי על משטרים משפחתיים חמולתיים... ומאחר וחמולה לא יכולה לישרוד לבדה במרחב כ"כ עוין, הם זקוקים לחיבורים... חבורים מספיק חזקים כדי להסוות את חולשתם..., לכן מדינות גדולות עם פרוקסי זו עובדה. לשאלה איזה פרוקסי... ודאי שטוב לנו באיראן + שיעים...

SupermanZW

Well-known member
אני מבקשת לחזור ולהתיחס לשאלת הפרקסי האיראני והפרוקסי הטורקי ואומר שמי שטוען שהכי בריא לנו זה שלא יהחה פרוקסי כלל צודק אבל מטעה... כי המזרח (ולא רק התיכון) בנוי על משטרים משפחתיים חמולתיים... ומאחר וחמולה לא יכולה לישרוד לבדה במרחב כ"כ עוין, הם זקוקים לחיבורים... חבורים מספיק חזקים כדי להסוות את חולשתם..., לכן מדינות גדולות עם פרוקסי זו עובדה. לשאלה איזה פרוקסי... ודאי שטוב לנו באיראן + שיעים...
למה את מעדיפה פרוקסי של איראנים על פני פרוקסי של טורקים?

למעלה