אני לא מנסה ליאש או לעודד
אלא כותב את מה שאני חושב,
מיליונים רוצים לעבור לארצות הברית, כך שדעתי היא לגמרי שולית ולא חשובה,
אבל אם אתה רוצה לדעת כמה סיבות למה לא ארצה לגור בארצות הברית (או בישראל) :
1. אלימות, ארצות הברית היא מקום ראשון (בפער ענק מכל מדינה אחרת), בכמות הנשקים שיש לכולם, במקרה אלימות, פשיעה, רציחות, וכו.
אני מעדיף לגור במדינה שגם השוטרים וגם הגנבים הולכים בלי נשק
(דבר שיראה מאד מוזר גם בארצות הברית וגם בישראל).
2. מרדף אחרי חומריות, בארצות הברית (ובישראל) כולם רודפים אחרי עוד כסף, רכב יותר גדול, וכמה שיותר מוצרים שהם לא צריכים, ולכן עובדים כל היום.
אני מעדיף לגור במדינה שעובדים פחות, ורוב הציבור בוחר לקנות רכב משומש (למרות שהוא יכול להרשות לעצמו רכב חדש), כן יש מדינות שמיבאים אליהם רכבים משומשים כי זה מה שהציבור (העשיר) דורש.
וחס ושלום אין במדינה איקאה.
3. סוציאליות, אני מעדיף לגור במדינה שכולם זכאים לטיפול רפואי בחינם, לחינוך איכותי, שהמדינה נותנת לכל אזרח הלוואה בלי ריבית לכל לימודים ולמחיה שהוא רוצה, לאותם תנאים סוציאלים שמאפשרים לכולם לחיות טוב, גם לזקנים, כן יש מדינות שזקנים יכולים לחיות מקצבת זקנה, גם לעניים, שאין פער בן אנשים שונים, שאפשר לחיות טוב אם אתה מהנדס, אבל אפשר לחיות טוב גם אם אתה מורה או אחות.
בארצות הברית ובישראל אתה שווה רק אם אתה עשיר, ואתה מקבל טיפול רפואי סביר רק אם אתה עשיר.
4. מזג אוויר, אני רוצה לגור במקום שיש בו מזג אוויר טוב כל השנה וליד הים, ולא למות מחום בישראל או לקפוא בניו יורק, נכון בקליפורניה יש אחלה מזג אוויר, אבל גם סכנה ברורה ומידית למות ברעידת אדמה, (ולפני שמישהו יעלה את ניו זילנד באותו נושא, אז ברוב ניו זילנד אין שום סכנה לרעידת אדמה רק בדרום).
5. נחמדות / צביעות - כל ישראלי שעבר לארצות הברית יגיד לך שלקח לו שנים (אם בכלל) להתרגל לנימוס האמריקאי, כולם מחייכים , כולם נחמדים, אבל הם לא שמים עליך פס, אני מעדיף לגור במדינה שאנשים מחייכים אליך כי הם אנשים טובים שרוצים להיות נחמדים, וזה לא הצגה.