מה עדיף?

shirbi

New member
למה הציונים נמוכים יותר? לא יודע.

חוסר מתאם בין רמת המבחנים לרמת ההוראה אולי. ואולי סתם החלטה שהתפלגות הציונים צריכה להיות סביב מספר נמוך יותר. לדוגמה, המרצה האחראית בקורס חדו"א 2 מ', לאחר בוחן אמצע תקף, כתבה לנו אי מייל שהתוכן שלו היה בערך: "ממוצע הציונים 60 בבוחן, שלושים ושמונה אחוז מהנבנחים נכשלו ואני מרוצה - לא מתוכנן פקטור". לעומת זאת, אחותי שלומדת במכללה אחרת, לתואר אחר, הראתה לי את התפלגות הציונים בקורסים שהיא לוקחת - הממוצע היה שם 90. אני לא יודע אם ככה זה בכל המכללות (או אוניברסיטאות אחרות) ובכל התארים, אבל אם יש מוסד שמעניק לסטודנטים שלו ציונים גבוהים, אז לטעמי צריך לתת לציון הכללי של הסטודנט מהמוסד הזה, המבקש להתקבל לתואר שני, פקטור שלילי, ולהפך, במקרה שממוצע הציונים הכללי נמוך במוסד הזה.

לא קונה את המיתוס הטפשי הזה

תהיה בטוח שבפורומים של bgu.co.il תלמידי ההנדסה למיניהם בוכים לא פחות מכם.

neko

New member
מיתוס? בטכניון נדרש ממוצע 84

למצטיין, פחות מכל מקום אחר (הרוב 85, יש כאלה ש-87)

ron369

New member
ומי אמר שאחוז המצטיינים קבוע?

(לא שזה לא יכול להיות, זה בהחלט יכול להיות הגדרה של המל"ג, אבל קשה לי להאמין בכך)

neko

New member
יש גם מגבלה של אחוזים למצטיינים,

לא רק של ציונים. אבל היא בד"כ לא מיושמת (כלומר, בד"כ ממילא פחות מ-10% או כמה אחוזים שזה לא יהיו מסיימים את השנה בממוצע 84 ומעלה). זו לא החלטה של המל"ג, עובדה שיש שונות.

ron369

New member
אתה לא מבין את הנקודה.

אם באת"א מעניקים ל-2% המצטיינים, והממוצע שלהם הוא מעל 85, זה אומר שהם שוחטים במבחנים. נכון? ואם בטכניון מעניקים ל-9% המצטיינים (לא 10), עדיין, אפילו אם הממוצע שלהם הוא 84 או יותר (כלומר, פחות מאת"א), זה כנראה אומר שהציונים בטכניון גבוהים מאד. (ושאת"א קמצנים או מרוששים - ואני די בטוח שהם שניהם ביחד)

ron369

New member
אה, ועוד משהו

אם זה היה החלטה של המל"ג עדיין הייתה יכולה להיות שונות (עד שהבנתי שאתה לא מדבר על נושאי תוחלת-שונות
), פשוט כי באמת אפשר להניח שהציונים לא מתפלגים באופן אחיד בין כל המוסדות להשכלה גבוהה. כלומר, אם במוסד אחד 5% מקבלים 90 ומעלה, ובאחר 5% מקבלים 85 ומעלה, אז בסה"כ אפשר להניח (נכון?) שגם אם אותם 5% מהסטו' בכל מוסד מקבלים הצטיינות, עדיין הציונים המוסד אחד יהיו גבוהים יותר מאשר במוסד השני, בממוצע (של ה-5 העליונים). סה"כ, נראה לי שאתה פשוט מורעל

neko

New member
איזה מורעל, הייתי בטנכיון פעם אחת

ביום הפתוח, והחלטתי שרגלי לא תדרוך שם יותר. לא אהבתי את האוירה. בנוסף, לא אמרתי לרגע שזה שהציונים יותר נמוכים אומר משהו טוב על המוסד - לעיתים קרובות זה נובע דווקא מפקטורים שליליים וממבחנים לא קשורים לחומר, לא מרמה גבוהה. ותפסיק, אתה מבלבל אותי עם כל המספרים האלה...

the new L

New member
אם כך, לדבריך

ההבדל בין הטכניון לאוניברסיטאות אחרות הוא הבדל של נקודה?

neko

New member
תלוי אילו אונ', תלוי אילו מסלולים,

אני מניח שגם תלוי איזו שנה. ידוע ומקובל שלבוגרי הטכניון יש ציונים יחסית נמוכים (אפילו 2-3 נק' פחות מאונ' אחרות), ולבוגרי העברית יש ציונים יחסית גבוהים. ממוצע מעל 90 בטכניון זה סוג של עילוי...

ידוע? מיתוס

סוג של עילוי? תלוי למה אתה קורא "עילוי". מן הסתם, בן אדם עם ממוצע 90+ במדעים/הנדסה טוב בתחום אותו הוא לומד לעומת אחרים שכנראה לומדים אותו מסיבות שהן לאו דווקא התאמתם המוחלטת למקצוע.

neko

New member
מה הקשר התאמה למקצוע?

אני מכיר עשרות אנשים עם ממוצע מעל 90 במדעי המחשב מכל מיני מוסדות. נראה לי שחמישית מהמסלול שלי בבינתחומי סיים עם 90. בטכניון ממוצע 90 זה נדיר.

shirbi

New member
יתכן שזה נכון בשני המוסדות

כלומר בשניהם התפלגות הציונים נמוכה מאשר באוניברסיטאות ובמכללות אחרות.

ובת"א אתה מניח

שתלמידי ההנדסות מקבלים ציונים גבוהים? ששם לא בוכים? איכשהו, אני ממש בספק...

shirbi

New member
חבל שאין מקום שמרכז את התפלגויות

הציונים בכל המוסדות האקדמאים.

edi18

New member
בבקשה:

מדובר בטכניון, מדעי המחשב ארבע שנתי לא בטוח לגבי השנה הספציפית. החציון הוא 78

shirbi

New member
את הגרף הזה אני מכיר.

הוא לא כל כך עדכנתי. ראיתי אותו כבר לפני למעלה משנה. אגב, איך הגעת ל 78? אני רואה שהחציון למסיימי תואר ארבע שנתי הוא כ 83.

למעלה