תגובה לתגובה...
בקשר ל"משהו הממשי",אני קצת לא מתחבר לקטע הזה של מישהו שיתמוך בי,ודי שיניתי את דעתי רק בזמן האחרון כי דווקא כן האמנתי כל הזמן שמה שאני זקוק לו יותר מהכל זה ידידים כאלו שיתמכו בך,אבל מכל מיני סיבות,אולי גם בגלל שלא מצאתי את האנשים האלו הבנתי שמדובר במשהו שאני צריך לעבור בעצמי,משהו שלי יש את הכוח לשנות אותו אצלי ולא לאף אחד אחר. אמרתי "ממשי" גם מכיוון שהדעות שלנו לגביי עצמנו נובעות הרבה פעמים,ככה זה אצלי לפחות,מדברים וחוויות או טראומות שעברנו בעבר,ולכן אנו זקוקים ל"חוויות" מתקנות...דיבורים עם אנשים לא נראים לי כמספקים,צריך משהו הרבה יותר...ממשי...משהו שאתה מרגיש אותו,משהו ש"יגיד" לך שאתה לא כל מה שתמיד חשבת על עצמך.מה זה אותו המשהו הזה,ואיך מגיעים אליו,זאת השאלה הגדולה,ואת זה צריך לגלות לבד כנראה.לא נראה לי שיש כאן קיצורי דרך,אלו החיים וככה צריך להתמודד איתם-במקום לתת לפחד שלנו לנצח צריך לעמוד מולו,להסתכל לו עמוק ב"עיניים",ואיך שהוא לגרום לו לברוח ממך.הכי חשוב לדעתי הוא לדעת לא לברוח מהבעיות שלנו,אלא להתמודד איתם,גם כשזה קשה. אז אם את לא אוהבת אותך(קשה לי עם המילה "שונאת" אף שגם אצלי זה ככה...),את צריכה לחשוב את עצמך למה זה קורה?ואיך את יכולה לשפר את המצב הזה?איך את יכולה לנסות לשנות או להיטיב לפחות עם המצב הזה?... את זה עושים לבד,ככה שאולי תחשבי על זה שאת בדרך הנכונה(כי הבנת את זה ואמרת בעצמך).ככה זה נראה לי ממבט ראשון,ואולי זה טוב שאת רוצה להתרחק קצת מהחברות שלך,להיות עם עצמך,לעשות חשבון נפש פנימי ולהתקדם משם הלאה.וזה שאת לא מפסיקה לנסות מיצר ההשרדות שלך זה כבר בטוח טוב וצריך לעודד אותך,כי מאוד קל לאבד תקווה אל תהום הדכאון ואף מעבר לזה,אם את מבינה את כוונתי,וגם את זה אני אומר מנסיון אישי,אבל לא יותר מזה...כי מזמן כבר הבנתי שכל בן אדם הוא מיוחד בבעיותיו ולכן מה שניתן לעזור זה לכל היותר באמירת הנסיון של כל אחד,אבל ליותר מזה זה יהיה גם לא חכם וגם יומרני מצידי לעשות למישהו שאני לא מכיר...בעצם,גם למישהו שאני כן מכיר,כי הרבה פעמים לא ממש מכירים,ויש הרבה דברים שחבויים מהעין ואפילו אם יודעים דברים מסוימים על מישהו לא תמיד מבינים מאין זה בא? ככה שבסופו של דבר,מה שהתכוונתי להגיד אחרי כל ההתפלספות הזו,שאנחנו הוא האדם שהכי מכיר את עצמנו,יותר מכולם,ולכן הוא "החבר" הכי טוב שיכול לך שאת יכולה להעזר בו כדי לצאת מהמצוקה בה את נתונה. מקווה שתהיה לך שבת שלום,שבת רגועה עם הרבה מנוחה ושלוה.