מה עושה בן אדם ששונא את עצמו?

BU BP

New member
אסית - אין לי מושג מי עומד מאחורי

הכינוי שלך אבל אני בספק גדול שמדובר באשת מקצוע מתחום בריאות הנפש. אסית יקרה - אולי הכוונות שלך טובות - אבל אני ממליצה בחום למתן את הצעות הנחרצות שלך, נראה כי הן שלופות מהמותן ללא מחשבה. אני מתנצלת מראש שאני מתפרצת , אבל ביומים האחרונים הספקת להמליץ לאישה שאת לא מכירה להביא ילד כפתרון לבעיותיה ועכשו את ממליצה על טיפול תרופתי? תזכרי שאין לך מושג מי נמצא מאחורי הניק - ובמידה שזה מדובר בנפש שבירה שאולי נאחזת בכל מילה שנאמרת לה - את עלולה ליצור נזק בלתי הפיך לאותו אדם. תפנימי: א. לא כל אדם שנמצא בדיכאון מטופל ע"י תרופות. מטפל בתחום אמר לי פעם "לקופסא הקטנה הזאת שלנו יש כוח אדיר- אנחנו צריכים להזהר במה שאנו מזינים אותה, נזין חיובי- העיבוד יהיה חיובי נאמין לרע ..." ב. בתור אחת שמתנדבת במועדונית לילדים בסיכון - אני רואה באופן קבוע את הילדים ש"יוצרו" כפתרוןלנשים שלא ידעו איך להתמודד עם חייהן. ג. "החיים והמוות בידי הלשון. מילה של עידוד למשהו במצב רוח ירוד יכול לרומם את רוחו ולעזור לו "לעבור את היום". מילה הרסנית למישהו שנפלה רוחו, מסוגלת להיות מה שיכול להביא אותו למותו. היזהרו בדבריכם, דברו חיים לאלה העוברים בדרככם"

אפריקאיתת דבר ראשון אני מרגישה

חום אב אליך, חיבה גדולה והבנה רגשית. את לא מכירה אותי, ואני בטח לא מכירה אותך, אבל אני אוהבת אותך על זה שיכולת לכתוב ישר למצח בין העיניים של אנשים שאת לא מכירה - שאת שונאת אל כל מה שקשור בך. בעיני התוגה שלך, והכאב הם המימד השלישי שאת מקבלת במתנה מהחיים. קשה לי להסביר את זה, אבל אני אנסה למענך, כי את בהחלט שווה בעיני. רוב האנשים הם דו מימדיים. הם חסרים את הפועל הזה לשנוא, שאת משתמש בו כי אין לך בשפה פועל אחר שיסביר, את התהליך הזה של החקירה הבלתי נלאית, והשיפוט העצמי לחומרה. את קוראת לזה שנאה, ואולי אפילו בוז, כי לדבריך כל מה שאת עושה הוא כשלון. אבל שתינו יודעות ואת בעיקר, שזו לא האמת. את רואה את חצי הכוס הריקה בכל הקשור לך עצמך, ונמאס לך לשמוע, ודי בצדק את דברי האנשים הדו מימדיים. אני יכולה רק לומר לך, שבבקורת הבלתי נלאית שלך על עצמך, יש המון כוח. עובדה, למרות מה שאת קוראת לו שנאה עצמית, את ממשיכה, מתמודדת, ומתחשלת בתוך הכאב יש דרכים להמעיט את התחושה, תרופות אנטי דכאוניות, והן בהחלט מומלצות, כמו אספירין נגד כאב ראש. אבל את רוכשת מימד נוסף לחיים, שהוא היכולת להתחבר לעולם הרגשי שלך לעולמות רגשיים מסביב לך. אולי זו הסיבה, שהחברים הותיקים "מזייפים " ? אולי בעוד ימים לא רבים, את תוכלי להרגיש את עולמם הרגשי בעזרת המימד השלישי, ותקבלי אותם בערבון מוגבל, כמו שמתבקש בדרך כלל. מכל מקום, השיפוט העצמי המוגבר שלך, שמכלה את מעט הכוחות שלך הוא זמני. והחיבה שאני רוחשת לך, היא לא מותנית בזמן, היא שלך לתמיד.

אני רק רוצה להגיד,

שהיו לי דמעות בעינים כל הזמן שקראתי את מה שכתבת. ולאט לאט על הפנים שלי עלה חיוך, שנשאר גם עכשיו כשאני מגיבה בחזרה. כמו שאמרתי מקודם, אני ממש לא בן אדם דיכאוני.. אפילו שמח. אנשים תמיד מעירים לי על השמחת חיים שלי, אבל גם אני כמו כולם נשברת לפעמים.. וקשה לי. ואנשים כמוך, גורמים לי לחזור בחזרה לטוב שיש אצלי בחיים. אהבתי כל מילה שכתבת, ואני רק רוצה להגיד תודה!! אתה לא יודע איך המילים שלך חדרו אליי.
בחזרה

אני מאושרת שהצלחתי לשמח אותך

וזו אולי הראיה בעליל שאת אישה שמחה ממש כמו שאת כותבת על עצמך, עם רגעי חולשה מודעים. דעי לך, שרק על שמחת החיים שמקננת בך את ראויה לכל האהבה והחמלה ממך עצמך - עליך. היא קיימת וכשממש תצטרכי אותה היא תהיה שם בשבילך

תמרי 1

New member
המלצה חמה..

בוקר טוב! המלצה חמה שסייעה גם לי רבות. ריכשי את הספר "אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי. הספר הזה מיוחד כי הוא עוסק בנושא האהבה העצמית בד בבד עם כלים מעשיים . אני עשיתי עם הספר הזה עבודה משמעתית ביותר. בהצלחה.

ניאו30

New member
../images/Emo45.gif קניתי את הספר הזה שלשום!!

אני רק יקדים ויאמר שתמיד לא הבנתי את הקטע של ספרים בתור משהו שיכול לעזור לך,עד שהבנתי שאני פשוט חוסם את הנסיונות לעזור ולכן פתיחות ונכונות לקבל עזרה מדברים שלא חשבת אותם ככאלה שיכולים לעשות את זה היא חלק ממה ששינה אצלי את הדעה בקשר לספרים האלו ולכן התחלתי(בינתיים שני ספרים רק,אבל זו התחלה,ובכלל לוקח זמן לקרוא אותם...),ואני חושב שהרשמה הזו רלבנטית גם לך כי שנינו(לאפריקאית) מתמודדים עם דברים דומים נדמה לי: הספר הראשון היה "כוחה של אופטימיות" של מאיר לירז שמישהי המליצה לי עליו לפני כמה חודשים ורק לפני כמה שבועות קניתי אותו,והתחלתי לקרוא אותו...הספר השני היה אותו הספר של לואיז היי שאת המלצת... ספרים אחרים שאנשים אחרים המליצו בפורומים אחרים(או לפחות בפורום אחד שראיתי אותם,כי בטח אפשר למצוא עוד הרבה ספרים מומלצים כאלו) : ארבע ההסכמות + דרך האהבה של דון מיגל רואיס(אה,עכשיו נזכרתי שזה היה בפורום שנקרא ארבע ההסכמות...) לחיות מתוך שמחה + מפתחות לשפע של סאנאיה רומן עקרונות הריפוי העצמי של דיויד לוסון אהבה רפואה וניסים + שלווה אהבה וריפוי של ברני סיגל כשקניתי את "אתה יכול לרפא את חייך" שלשום,כשהמוכרת ראתה באיזה ספר מדובר היא ישר חייכה ואמרה לי שזה ספר מדהים וכל כך יעזור לי(היא כמובן לא מכירה אותי...) אז זה עשה לי טוב כי חשבתי שסופסופ אני מתחיל להפתח לאותם דברים שתמיד הייתי אנטי לגביהם...אבל באמת,לגביי הספר הזה שמעתי רק מילים טובות,ככה שנראה לי שהוא באמת יכול לשמש ככלי עזר חשוב מאוד

kung fu

New member
משתתפת להמלצה לגבי אלו ../images/Emo45.gif

ארבע ההסכמות + דרך האהבה של דון מיגל רואיס לחיות מתוך שמחה + מפתחות לשפע של סאנאיה רומן עקרונות הריפוי העצמי של דיויד לוסון אהבה רפואה וניסים + שלווה אהבה וריפוי של ברני סיגל

kung fu

New member
וכמובן גם לגבי אתה יכול לרפא

את חייך. קוראת אותו בימים אלו.

א ס י ת

New member
תמרי, קראתי את הספר, ואפילו

עשיתי ממנו תרגילים. הוא באמת ספר טוב. מאוד מעשיר רוחנית ונפשית.

ברגע שאדם כזה זיהה עצמו זה הרגע../images/Emo140.gif

להתחיל סדנא במודעות עצמית. או כמה שזה ישפר את חייך...
שנה טובה לכולנו מפורום מודעות פנימית תשס"ה- תהיה שנה זו סוגה בהצלחות בכל תחום בחיינו אמן

מבקשת להימנע מפרסום בפורום

הודעה מסוג זה תימחק להבא ללא התראה מוקדמת.

מיריה

New member
../images/Emo151.gifלהבין ולהתחיל................

שלום לך יקירה כל אחד מאיתנו עובר פה ושם מצבים כאלה, עליות וירידות. וביום בהיר את מתעוררת ומתחילה לשאול שאלות ??????????? מה אני עושה בעולם הזה? למה באתי לכאן ?......... ודעי יקירה, לכל דבר סיבה, והמקום שאת נמצאת בו מראה כי הינך צריכה להתעורר. ולשאול את השאלות. ובגדול יש סיבה להיותך בעולם. כולנו עוברים מצבים כאלה. ודעי כי את יצור אלוהי (נוצרנו בצלמו) ולכם את יוצרת את המציאות , קחי מכחול וצבע וצבעי את עולמך גופך צורתך בצבעים חדשים, קני את ספרה של לואיז היי "רפא את חייך" והתחילי לחיות. בהצלחה מיריה

spectacular

New member
לאפריקאיתת,

אולי האהבה העצמית היא תהליך שמתחיל בסליחה, בזמן שהיו לי המון כעסים על העולם, גם ממש שנאתי את עצמי, כשסלחתי, וכשהענקתי אהבה וחמלה, במיוחד לחלשים, לכואבים,לסובלים, נתינה בלי שום צפיה לתמורה, נתינה מהלב, אז הלב שלי נפתח גם לעצמי, וסלחתי לעצמי על הכשלונות, ואני אוהבת את עצמי יותר, ומאמינה בעצמי.

kung fu

New member
תשובה

קודם כל, מפסיק להאמין למחשבות השיפוט. מודע לכך שהוא מושלם כמו שהוא. אומר מול המראה: "אני אוהב את עצמי". אולי בהתחלה הוא ירגיש שקר. אחרי הרבה זמן זה יצור שינוי בתוכו. מטפל בחוסר ההערכה העצמית שלו. איך? יש המון דרכים...בין אם זה סדנה, קורס, טיפול, ספרים, לימודים.....כל אחד ומה שנכון לו. אם המצב ממש קשה, אז כל מה שכתבתי יהיה קשה ליישום עבור האדם. אני מאמינה ופועלת לפי: "אנחנו יוצרים את המציאות שלנו", ולא משנה מהיכן הגענו ומה עברנו. אם למישהו קשה לעשות את השינוי ולקחת ארחיות על חייו, הוא יכול להיעזר באיז מקצוע, או מדריך, או פסיכולוג או כל דבר אחר. פשוט להחליט לשנות את המצב. קודם כל להחליט שאת רוצה שינוי...
ה"איך" זה כבר משהו אחר.

kung fu

New member
תוספת

בני אדם מאמינים למחשבות שיש בתוכם. אך אלו רק מחשבות. אם אדם שיכור היה עובר ברחוב והיה צועק לעברנו: "אתם דפוקים!" האם היינו מאמינים לו באותה עוצמה כמו שאנו מאמינים למחשבות שלנו? כנראה שלא...... אז נסי לזכור שזה שהמחשבות הן בתוכך, זה לא הופך אותן ליותר אמיתיות, מאשר איזה מישהו שצועק ברחוב משהו. פשוט אל תזדהי עם מחשבות השיפוט האלו. את יכולה? נ.ב רוב בני האדם שופטים את עצמם. את לא יחידה.

למעלה