מה עושים?חוגגים ביחד או לחוד?

blonda3

New member
מה עושים?חוגגים ביחד או לחוד?../images/Emo4.gif

זוכרים את ההתלבטויות שלי לגבי הבר מצווה של הבן שלי? אז התחלתי לחפש מקום, נסעתי לראות אי אילו מקומות, כאלו שחוגגים בשבת בצהריים. אפילו שיתפתי את הבן ואת הגרוש שלי. היום התקשרתי לבן לאמר שנלך לראות מקום ביחד, ואז הוא הודיע לי שיש שינוי בתכניות. שהחגיגה לא תהיה בשת בגלל ההורים שלה-של האשה המורכבת של אבא, כי הם שומרי שבת... התקשרתי לגרוש...לברר....הוא אישר, שכח שאמר לי בזמנו-שהם יחגגו בלעדיהם, בהרכב מצוצם, אצלהם בבית וכו'....ודווקא אני הרמתי גבה וחשבתי שחשוב שהם יבואו....ואז הוא אמר שיש כמה אופציות-שהם יחגגו לחוד,ביום חמישי, לפני העליה לתורה,כ-25 אנשים, מהצד שלו, ושאני עם המשפחה שלי נחגוג מתי שנוח לי. הבעייה שהבן רצה לחגוג ארוע פרטי, במסעדה, אבל מסעדות לא נוהגות לסגור מקום, בטח שלא לכמות מצוצמת של אנשים. אני יודעת שהבן שלי רצה שנחגוג ביחד....אז הרמתי לגרוש טלפון נוסף-אבל הוא היה עסוק. התקשרתי שוב לבן-הוא רוצה שנחגוג ביחד. אני רוצה לחגוג איך שהוא רוצה. לא יודעת מה הגרוש שלי רוצה/מעדיף ולא יודעת מה אשתו מעדיפה. עכשיו אני בדילמה-כי אולי הם לא רוצים לחגוג איתי ועם משפחתי....? הגרוש אמר לי שיסביר לילד שהוא ירויח שתי מסיבות וכו'-אבל אני יודעת שזה לא מה שהבן שלי רוצה. הגרוש הודיע לי שהוא יודיע לי בהמשך-סוף השבוע-אבל מבחינתי זה מאוחר. אף פעם לא היתה בינינו תקשורת טובה, בטח שלא במצבים כאלו. אני חוששת שהוא יקבע עובדות בשטח-יזמין מקום רק להם, ויתעלם מבקשת הבן. ואני חוששת שמי שבסוף יפגע זה הבן שלי-וזה כבר עושה לי עצוב. שלא לדבר על העובדה שאמא שלי הרי לא רצתה לחגוג לבן שלי בכלל-אלא רק לי, להם ולאחי ומשפחתו...שבעייני-זאת לא חגיגה בכלל. (ואני מאד מקווה שהיא לא דיברה איתו ולא העבירה לו את המסר הזה.... כי היא אלופה בלהרוס לי .....) מה עושים עכשיו?

blonda3

New member
../images/Emo4.gifכתבתי מהר

וכשקראתי ראיתי שלא כתבתי הכי ברור... אז אם משהו לא ברור-תשאלו... מקוה שתהיינה לכם עצות מועילות.... תודה

yaeli4

New member
בלונדה, עשית לי סמתוחה בראש...

אם הבנתי נכון, אז ככה: אני יכולה רק לייעץ לך מניסיון שלנו. המופנם העצוב הצעיר, היה בר מצווה לפני שלוש שנים. היחסים של בעלי ואקסתו גרועים ביותר ומדברים רק לדברים שחייבים. הם עשו עלייה לתורה בכותל בלבד, ביום שני או חמישי. אני לא הייתי נוכחת שם. הם עלו לתורה המשפחה שלה ושל בעלי וזהו. אחר כך, לגבי המסיבה. האמא לא רצתה להשתתף איתנו ולבוא אז עשינו לו במסעדת "ניו-יורק ניו-יורק" שברמת גן, מול הבורסה, בקומה הראשונה של בית עוז נדמה לי, עד כמה שאני זוכרת. זה היה נורא יפה. בשבת בצהריים. היו אורחים שלנו, המשפחות שלנו וכל ילדי הכיתה של הילד. היו ברכות והיה יופי. הילד היה מאושר. האמא, עשתה לו מסיבה למשפחה שלה וכמה חברים שלה, בבית הוריה שגרים ביישוב בשרון, על הדשא. הילד הבין את הבעיה ולא התבאס. היה מבסוט שאף אחד לא במתח משום דבר. האם זה פותר לך איזושהי בעיה?

היי בלונד../images/Emo68.gifהוסיפו לך עלה ירוק

את תקועה במצב קשה ונראה שאיך שלא תתארגני מישהו יחמיץ פרצוף.. את גם לא יכולה לאלץ את האקס שלך לחגוג ביחד כשהוא בפרוש אומר שזה לא מתאים לו. תעשי עוד שיחת טלפון אחת אליו ותשאלי באופן חד משמעי מה הוא רוצה ? וזה סופי. לאחר שיהיה לך בעצם ברור שהוא רוצה לעשות ארוע לבד לא יהיה מנוס מלהסביר לבן היקר ,ולחגוג במסעדה טעימה רק עם היקרים לך. אל תשכחי שמצב שבו תעשו ארוע יחד וחצי מהמוזמנים לא ידברו עם החצי השני או סתם יסתובבו עם פרצוף מוחמץ ,ישאיר טעם רע לבנך היקר ובעצם לכולם. שורה תחתונה אני בעד מסעדה לבד. מקווה שעזרתי מעט.

blonda3

New member
יונתי...../images/Emo128.gif

האקס עדיין לא אמר לי מפורשות שזה לא מתאים לו לחגוג ביחד, אני מסיקה מסקנות לבד ואולי אני טועה.ומה שהוא אמר שיסביר לבן זה רק במידה ואני כביכול לא ארצה לחגוג איתם ביחד.... לדבריו. לגבי החמצת הפרצופים וכו'-אין כזה מצב. בעבר חגגנו ביחד את הבת מצוה לבת ולא החמיצו פרצופים. נכון-היו גירושים מכוערים-אבל זה כבר מאחורינו,ועברו מספיק שנים לדעתי. אילו חשבתי שיחמיצו פרצופים-לא היה עולה על דעתי לחגוג ביחד. הגרוש שלי בד"כ אדם נחמד וסימפאטי, בעבר רוב משפחתי מאד חיבבו אותו,ואם הוא פוגש היום מישהו מבני משפחתי הוא מדבר איתם. וזה בלי קשר למה שקרה ביני לבינו בגירושין.

blonda3

New member
אצלינו המצב

שלי אין בעייה לחגוג איתם ביחד, אבל אולי להם יש בעייה לחגוג איתי, השאלה אם הם יהיו כנים איתי.... ואת זה אדע רק אחרי שאדבר שוב עם הגרוש שלי. אני אנסה לבדוק איתו באמת את נושא המתח של המשפחות, ואם יש איזו בעייה מהצד שלו, בעבר חגגנו ביחד בת מצווה לבת ולדעתי-היה בסדר גמור, עבר בשלום. העליה לתורה היא בבית הכנסת ליד הבית. תודה בכל אופן גם על ההמלצה.

maof

New member
נישאר לי רק דבר אחד לומר לך../images/Emo140.gif

איך את מבלבלת אותי.....את מבלבלת
שניה אני מנסה לעשות סדר בבלאגן
מעוף

michaly44

New member
בלונדה...במיקרה כזה...

ישיבת שיחה עם הבן , האב, ואת- ואולי אשתו. פעם אחת לשבת יחד ולעשות מה שהבן רוצה. מה זה עסוק? אפשר לשוחח בנימה מתונה ולהגיע להסכם של פגישה משותפת. אם תגיעי לזה..משם הדרך די קצרה שהילד לא יפחד לומר את רצונו. לא חושבת שברגע שזה יקרה..האב יגיד לא. כל השאר: הורים שלו, שלך,שלה..לא קובעים. זו מסיבה לילד. לא להורים שלכם. מי שמוזמן..צריך לבוא להנות ולומר תודה. אם לא ילך לפגוש את האב ואת הילד..ולהגיע למסקנה משותפת.... שימי את את רצונותייך מול האב. את עדיין האמא. תעשו משא ומתן. הוא לא יכול להעמיד עובדה בשטח. את לא תתני לו. נקודה.

העין ה 3

New member
הדבר היחיד שלא הבנתי

זה מתי הבר מצוה? זה כבר כל כך קרוב שזה מאוחר מדי לתשובות? גם אני חושבת שצריך קודם כל לשאול את הילד מה הוא רוצה ולהגיד לו שכנראה שלאבא שלו זה לא מתאים. אחר כך, לפי התגובה שלו על האפשרות לחגוג בנפרד, תפני לאבא שלו. אם הילד יגיד שזה לא נורא לחגוג בנפרד - מה טוב! ואם תרגישי שהוא ממש מתאכזב, תסבירי לגרוש שלך ותתגמשי בכך שתחגגו כולכם ביום חמישי. ויש מסעדות שכן מוכנות לסגור חדר לארועים, רק שעדיין לא קיבלתי בחזרה את הספר של המסעדות... אני אנסה להשיג אותו מחר ולבדוק לך.

blonda3

New member
../images/Emo140.gifעין שלישית...

הילד רוצה שנחגוג ביחד. גם אני בעד. אני רק מקווה שלאבא או לאשתו או למישהו ממשפחתו של האבא אין התנגדות שנחגוג ביחד, ושהוא לא מצא מקום שאפשר לסגור בו רק ל-25 אנשים-ודווקא אני-נתתי לו שמות של כאלו מקומות שאני בדקתי-ופסלתי..... טוב-נראה-אני אעדכן אתכם בהמשך. תודה לכולכם.

את לא יכולה

להכריח את הגרוש שלך לעשות מה שבנך רוצה. אני חושבת שחשוב שתשוחחי עם הגרוש תסבירי לו שזה לא מה שהילד רוצה שזה מאוד פוגע בו והכול נמצא בידיים שלו. תסבירי לו שאת משתדלת ללכת לקראתו כמה שאת רק יכולה אך אין שום שיתוף פעולה מצידו והוא עוד מקשה עליך. אם בסופו של דבר זה לא יצא כמו שצריך הסבירי לבנך כי אביו חשב שכך הוא יהנה יותר ויתכן כי הוא לא היה מודע לרצונו עד הסוף. השתדלי שלא ללכלך על האב מולו מפני שזה לא יתרום ורק יכאיב.

blonda3

New member
יששששששששששש../images/Emo45.gif

שוחחנו וסיכמנו שנעשה ביחד. עכשיו יש התלבטות מתי-האם לפני העלייה לתורה או אחרי, יש אמונה שאם עושים לפני-זה לא טוב-נגד עין הרע,
ואז אם אחרי-אז באיזה יום מימות שבוע? זה יהיה כנראה בערב.... מה דעתכם? ראשון, שני או חמישי בערב? ועכשיו המסעדה כן צריכה להיות כשרה. מבלבלת אמרתם? צדקתם!

../images/Emo24.gif

אני שמחה שזה הסתדר! אני הייתי הולכת על יום חמישי כי לאחר מכן לרוב האנשים יש חופש כך אפשר להשאר עד מאוחר. נראה לי שזה יותר נוח.

maof

New member
את רואה בלונדה...../images/Emo13.gif

סוף טוב הכל טוב......... רציתי לכתוב לך ....אחרי שעשיתי סדר בבלאגן אבל אם הדברים היסתדרו ויש הסכמה..... שזה מה שרציתי לומר לך תישתדלי שלא תיהייה הפרדה מעוף

*יערית

New member
בלונדוש...

קראתי את תחילת השירשור,ועכשיו את ההודעה שחוגגים יחד,את האמת שרציתי לכתוב לך בהתחלה שאם אין ברירה אז תארגני משהו פרטי לך לילדים ולמשחתך{כמובן בלי הורסי מסיבות וכאלה} אבל כאשר הושגה פשרה בינכם...וזה ניפלא בעיניי כך הילד לא צריך להיקרע יותר ממה שהוא כבר..... יש כ"כ הרבה מסעדות כשרות ,דפי זהב ינחו אתכם, האינטרנט ,ושוב אמרתי לך שאני אישית חגגתי בפ"ת באלגאוצ'ו,במחיר סביר,ואוכל חבל"ז...אז תשיגי המיספר ותראי אם זה מתאים לכם. הכי הכי הכי הכי חשוב....זה היום שלו.. תנו לו להרגיש כך
בהצלחה

עלמה 3

New member
בלונדה, שבוע טוב...../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה שווה שיחה, שיחה שאת הבן והאקס יושבים בנחת ןמיישבים את העניין חד וחלק.. מחלטים ופועלים ע"פ רצון הילד.. בר מיצווה יש פעם אחת בחיים , לא כל יום ! ואני כאשיתו של מורכב , אף לא דחפתי את חוטמי (היפה) בעיניינים מהסוג הזה... כשהיתה בר מיצווה למשקיף הלכתי כאורחת וכאישתו של מורכב, ולא העזתי להתערב. איפה הבר מיצווה של בנך , מתקשרת למשפחה של המורכבת ?????????????? בלונדה, קחי אותו לשיחה ותסברי ותבהרי בדרכי נועם, את מה שאת חושבת על מנת לא לגרום לילד מפח נפש. בהמלצה והצלחה עלמה

עלמה 3

New member
אופסססססססססס שלחנו כמעט יחד

אך נראה שיש התקדמות ... אני שמחה בשבילך כן, את מבלבלת... בלונדה , בדקת בקפולסקי ... הוד השרון

blonda3

New member
עלמה...

שאלת איך משפחתה של המורכבת קשורה לארוע? ובכן-הילדים שלי מתארחים המון בביתם של הוריה היות והם שומרי שבת אז הילדים שלי נוסעים לשם יחסית הרבה, הבן שלי אוהבת את האוכל ש"הסבתא" שם מבשלת, מהבת שלי שמעתי עליה רק סיפורים טובים היא כנראה אשה מאד חמה ומיוחדת....ומכניסת אורחים, לא פעם שמעתי שגם נתנה לילדים שלי כסף במתנה.... אפילו פעם שלחה לי צלחת עם מאכל שהיא עשתה. הבן שלי הודיע שהוא לא מוותר על נוכחותם ואני יודעת שכשהוא אומר-הוא יודע מה הוא רוצה... הילדים שלי מכירים את כל המשפחה הגדולה ולדעתי מהבחינה הזאת זה סיפור מאד יפה ומוצלח. הזוג המורכב כבר די הרבה שנים ביחד כך שהילדים שלי מאד מחוברים למשפחה שלה זה מראה שהם משפחה חמה ואוהבת. זה מאד מוצא חן בעייני..... אני אשמח סוף סוף להכיר אותם.

עלמה 3

New member
אם זה כך ../images/Emo57.gif

אז אכן יש מקום להתחשבות... העיקר שיהיה ביחד כולם, הזדמנות להכיר ולקירוב לבבות
עלמה

blonda3

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif../images/Emo24.gifאמן ../images/Emo70.gif

למעלה