מה עושים כשמפחדים?

ashkeloni

New member
מה עושים כשמפחדים? ../images/Emo4.gif

עם העיר המחורבנת הזאת, שמלאה ערסים, והעובדה שאני לבן כמו קיר, מתלבש מוזר ופשוט שונה מאנשים, זה היה מן הצפוי שבסופו של דבר זה יקרה... אתמול היה לי תאקל עם ערסים, 5 מהם...בנס יצאתי מזה בזול, פצע שטחי ביד, הם ברחו בכלל... הייתי אז עם עוד מישהי...לא יכולתי לברוח כמו שתמיד חשבתי שאני אעשה אם אני אכנס למצב כזה, לא יכולתי להשאיר אותה X: אני עכשיו מפחד, אני יודע שאני אראה אותם שוב, זה חוק כזה... כבר אתמול כשאמרתי לאותה האחת שהייתה איתי שאני כנראה אראה אותם שוב, היא אמרה שזה סתם שטויות... אבל צדקתי, ממש טיפה אחרי זה ראינו אותם שוב. למזלנו הם היו לפנינו ברחוב והלכו לאותו הכיוון שאנחנו הלכנו, אז ישר הסתובבנו והלכנו משם...לא קרה כלום... אני פשוט מפחד שאני אראה אותם שוב, כשאני לבד, בלי אף אחד שיוכל להתקשר למשטרה, בלי אף אחד שיעזור... אני לא בנאדם חלש, לא נראה לי...אבל אני לא רוצה לריב...לא אוהב את זה |: זאת לא פעם ראשונה שזה קורה... מאז שאני זוכר את עצמי הייתי סופג עלבונות והייתי נכנס לריבים בגלל שאני מי שאני...לבן, אשכנזי, פריק...שונה מה אני אמור לעשות?! הערב אני אמור לצאת לפגוש חברים, ויש לי את הפחד שבדרך אליהם אני אפגוש בחבורה של ערסים שוב...אוף
דיי!!!!!!!!!

De-Panther

New member
אשקלון אמרת?? מה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

השמות שלהם ואיפה הם גרים??

lollapalooza

New member
אתה כה משעשע...

הם יכסחו אותך לפני שתספיק למצמץ, תהיה בטוח.

De-Panther

New member
../images/Emo12.gif מי אמר שאני אלך|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אליהם או משהו כזה?? בשביל זה יש חברים

De-Panther

New member
../images/Emo6.gifאבל הם לא היו...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

החברים מהאזור של אשקלון ודווקא זה שהיה מפוצץ את הערסים במכות וגורם להם ללכת נסע כמה דקות לפני זה כדי להסיע את אחות שלו... זה היה כזה פיספוס... (בסגנון כזה של - אוף היה יכול להיות אקשן כיפי כמו שמזמן לא היה לי)

הם משיגים את המטרה שלהם

בזה שהם גורמים לך לפחד- אם אתה רואה אותם, פשוט תתעלם מהם, תלך הצידה- הם ישתעממו בסופו של דבר וילכו.

ashkeloni

New member
הבעיה היא...

שהתעלמות ממש לא עוזרת, זה רק מעצבן אותם יותר, בכוח הם רוצים לריב...

noosh

New member
הממ, אינ די מכירה פחדים שכאלה

שנים שפחדתי ללכת בחושך - אפילו לשכנה שלי שגרה כמה בניינים לידי לא הייתי מעזה ללכת לבד ותמיד דרשתי שילוו אותי. כשהיו מחזירים אותי הביתה והייתי צריכה ללכת את הדרך עד לדירה, הייתי מדברת בפלאפון עם מי שהסיע אותי, עד היום תמיד האצבע שלי על send כשאינ רצה את הדרך הביתה, או שאני עושה את עצמי מדברת. אמנם אצלי זה נבע מפחדים אחרים, פחות מבוססים, אבל זה היה שם והייתי צריכה להתמודד עם זה. איך? האמת שאין לי מושג איך. כאילו, הפתרונות שלי לא היו משהו: ליווי או שיחות טלפון, אבל זה גם משהו. לפחות בשביל תחושת הבטחון האישית שלי. וגם זה לא בדיוק עבר לי, אני עדיין מתה מפחד כשאני רואה חבורות של בנים באמצע הלילה כשאני צריכה ללכת הביתה, ואני אמנע ללכת לבד. אבל אם פעם באמת לא הייתי הולכת לבד בחושך, לא משנה מה - היום אני אעשה את זה, אם השעה לא מאוחרת מדי, ואני לא אפחד מכל צל שאני רואה. אין לי מושג למה, אבל אני מרגישה מוגנת יותר. לפעמים אני מזהירה את עצמי לא להיות אופורית, אבל זה עבר לי, איכשהו. האמת שאין לי מושג איך, זה ככה מאז שהתגייסתי. בקיצור - פשוט תנסה להמנע ממצבים של ללכת לבד כמה שיותר, ואל תהיה לחוץ. זה כמו כלב, אם לא תרוץ הוא לא ירדוף אחריך. אמנם זה קצת לא כמו כלב, כי הם כן ירדפו, אבל אם הם ממשיכים להציק לך אולי גם שווה לפנות הלאה, להורים או משהו.

ashkeloni

New member
ההליכה לבד...

היא חלק מהסדר יום שלי, אני לא רוצה להיות תלוי באנשים כדי ללכת לכל מקום... ההורים שלי יודעים על זה, דיברתי איתם על מה שקרה, דיברתי איתם על כל המצב המסריח הזה, היחס המגעיל למי ששונה...שאלתי אותם מה כבר יכולתי לעשות, שאלתי אותם מה אני אמור לעשות אם זה יקרה שוב... בסך הכל קיבלתי תשובות שדיי ידעתי. לנסות להתרחק מזה, להגן על עצמי אם אני צריך לעשות את זה, להזמין משטרה במקרה שצריך.

sh53

New member
אולי זה יותר הצקה לצ'ומי?

זה לא אותו דבר בכלל, אבל אתן לך דוגמא שאולי תוכל לעזור לך טיפה. לפעמים כשאני הולכת בעיר ואוכלת משהו, אז יש אנשים שיאמרו בתיאבון בשביל להתחיל לדבר ולא תמיד הכי מעוניינים בשיחה הזאת. אם לא אתייחס אז יכולה להגיע יותר מאוחר ברכה בסגנון "תיחנקי". אז מה שאני עושה או שאני מהנהנת בראש או אומרת תודה וממשיכה הלאה. נתתי להם "כבוד". אולי מה שאתה יכול לעשות במקרה כזה זה אולי להנהן להם בראש (אני יודעת שזה נורא לעשות את זה כאשר אומרים לך מילים מעליבות ואתה עוד צריך "לחייך" לעברם). אם אני הולכת על דרך השלילה - אז הייתי שוללת את האפשרות להתווכח איתם ולריב איתם. לא לענות להם אולי גם ירגיז אותם. אז אולי האפשרות שהצעתי זה האפשרות הכי פחות גרועה. אני מחכה לתשובה של יעל ניסן, כי באמת זה משהו שהייתי רוצה לראות מה היא תכתוב כאן. זה כמו המשפט - אם אתה לא יכול עליהם, אז הצטרף אליהם. לא שאני אומרת לך עכשיו תלך ותהיה כמוהם, אלא פשוט לתת להם את ההרגשה כאילו אתה איתם ואתה מעריך אותם, הרי אם נחשוב טוב טוב הם לא עושים את זה מתוך הערכה עצמית גבוהה, אלא להיפך או מתוך שעמום.

ashkeloni

New member
חשבתי על זה...

ותכלס, גיליתי שהתעלמות מהם זה הדבר שהכי מעצבן אותם. ואני לא רוצה לתת להם הרגשה שאני מעריך אותם, ההפך, הם אנשים מגעילים, הם לא צריכים את זה כי זה רק יעודד אותם להמשיך!

אם היית הבן שלי

ישר הייתי שולחת אותך ללמוד קרטה. לא בשביל שתתחיל להתסובב ולשבור לאשנים עצמות חלילה, אלא כדי להשיג שני דברים: חוסן וביטחון עצמי. נורא חשוב שתסתובב בעולם יודע שאתה יכול לסמוך על היכולת שלך להגן על עצמך מחד, ולהחזיר רק אם ממש ממש אין ברירה מאידך.

Dizen

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק מה שהתכוונתי להגיד. מה שתפס לי את העין היה המשפט "אני לא בן אדם חלש.. לא נראה לי..." קרטה/ג'ודו/כל ספורט הגנתי שהוא, יגרום לך להיות בטוח שאתה בן אדם חזק ויכול להגן על עצמך. וספורט זה תמיד טוב, אז בכלל... [
]

ashkeloni

New member
ספורט זה טוב, כל כך..

ואני מספיק בטוח בעצמי שאני אוכל להגן על עצמי... זאת לא הפגיעה הפיזית שמטרידה אותי בעיקר. היחס והעובדה שזה אף פעם לא יפסיק... אני לא רוצה את זה!

Dizen

New member
קרא שוב את ההודעה של יעל ../images/Emo13.gif

ברור שלא הפגיעה הפיזית מטרידה אותך. [למרות שתמיד טוב לנטרל גם את הפחד מזה] ההבדל בין קרטה לבין כל ספורט אחר [מכון כושר ודומיו] היא העובדה שחלק מהספורט זו גם הגישה. חלק ממה שמלמדים שם הוא להרגע, להיות יותר בטוח בעצמך [ולא מבחינה פיזית!] ולבוא לדברים האלה ממקום של שקט פנימי ובטחון ביכולות שלך. וזה חלק בלתי נפרד מהספורט עצמו מבחינתם.. אני באמת לא מבינה בזה יותר מדי וכל מה שאמרתי פה הוא מידע כללי, אבל באמת מציעה לך לבדוק את הנושא קצת יותר לעומק
ועוד דבר - אף אחד לא רוצה יחס שמטריד אותו. אבל אתה יכול לשנות רק את עצמך, לא אנשים אחרים.

טוב, עכשיו תסביר לי

מה כל כך *מפחיד* ביחס? אמרת שלא הקטע הפיזי מטריד אותך אלא היחס??? כאילו - מה כ'פת לך איך אחרים מתיייחסים? מה זה קשור אליך? שידברו וינפנפו בידיים עד מחרתיים! אם אתה אומר לי שאתה מרגיש בטוח ללכת ברחוב ומה שמטריד אותך זה היחס של ערסים - אניח לא קונה את זה. ככה ערסים מתייחסים. אם אתה בטוח ביכולות הגופניות שלך לעמוד מולם אין שום סיבה שיטריד אותך היחס שלהם. אתה לא רוצה יחס של ערסים? יופי! גם אני לא. מה זה קשור לפחד?

ashkeloni

New member
דברים שמעצבנים...

הם מעצבנים עוד יותר כשהם באים שוב ושוב, מאז שאתה זוכר את עצמך. אני כבר לא יודע מה אני רוצה מעצמי |:

טוב...

רק ש*פחד* זה לא אותו הדבר כמו *כעס* כעס קשור להערכה או לאמונה שחוסר צדק כלשהו קרה, או שמישהו עשה משהו לא בסדר, לא נכון או לא הוגן – כאשר אתה מאמין שהיה באפשרותו לנהוג אחרת. כעס הנו אחד מהרגשות "המניעים" ובדרך כלל הוא תגובה לכאב, תסכול או פחד. עכשיו נסה להגדיר מחדש מה קורה לך: האם אתה כועס כתגובה לפחד או לדברים אחרים? ואם זה לפחד, כמו שכתבת בהתחלה, ממה אתה פוחד אם לא מהפן הפיזי?

למעלה