מה עושים כשמתאהבים בידידה?

מה עושים כשמתאהבים בידידה?../images/Emo10.gif

שבת שלום לכולם, אני חדש פה, וזה הסיפור שלי : לפני כחודשיים הכרתי מישהי במקום העבודה. התחלנו לדבר ולקשקש על הא ועל דא ולפני שהבנתי מה קורה הזמנתי אותה לצאת. היא נענתה, יצאנו , נהנינו והכל היה סבבה. מכאן התחילה להפתח מערכת יחסים מדהימה שנראתה בהתחלה כמו תחילתה של מערכת יחסים רומנטית. זה התבטא בהתחלה בעשרות טלפונים במשך היום בסגנון של "איפה אתה /את?" "אתה בא אלי?" "מה עושים היום?" וכו', נמשך במרתון שיחות (בהתחלה טלפוניות ואח"כ אצלה בבית) אל תוך הלילה, שיחות שפשוט לא נגמרו (ולא נגמרות עד היום) והגיע למצב בו בילנו יחד חלק נכבד מן היום שלנו כאשר אף אחד מאיתנו לא רוצה ללכת. לאט לאט , כמו שכבר קרה לי בעבר , נפלתי שדוד לרגליה. היא כל כך מדהימה, ומקסימה, וכל כך מתאימה לי (למרות שהיא לא חושבת ככה). החיוך שלה והצחוק שלה מפילים אותי כל פעם מחדש. בקיצור חברים - התאהבתי HEAD OVER HEALS . ההתרשמות הראשונית שלי היתה שלא יכול להיות שקשר כזה לא מוביל לשום התפתחות רומנטית , אבל החיים כנראה מוזרים מכל דמיון , והבחורה - מה לעשות - לא רוצה. היא שיבצה אותי על תקן "הידיד" , אני רוצה הרבה יותר. ניסיתי כמה פעמים לחתוך את הקשר. להתנתק ולנסות לשכוח אותה. אבל היא לא נותנת לי ללכת. רוצה שנשאר ידידים, מספרת לי שאני הידיד הכי טוב שהיה לה ושהיא לא רוצה שנפרד. האמת היא שהייתי יכול להמשיך במצב הזה עוד זמן מה ולנסות את מזלי. אבל, לרוע המזל, לאחרונה היא החתילה לצאת עם מישהו וזה צמצם מאוד את מרחב ההזדמנויות שלי. אני לא יכול לשמוע אותה מדברת עליו , לא יכול לתפקד בזמן שאני יודע שהיא יוצאת איתו, כואב לי ורע לי לחשוב עליהם יחד ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני במצב של "לא לבלוע ולא להקיא". לא יכול להתקרה יותר ממה שאני כבר קרוב וגם לא יכול להתרחק יותר מדי (גם בגלל שהיא לא נותנת לי וגם בגלל שמה לעשות אבל אני מכור אליה, היא אחד האנשים שהכרתי בחיי בלי קשר לרגשות שיש לי אליה). אני מרגיש שאני טובע . הראש שלי מתפוצץ ממחשבות ואני לא מצליח להגיע לשום מסקנה ברורה ובטח לא להחלטה. מה עושים? איך יוצאים מהברוך הזה?

Cobe Anan

New member
תגיד לה את זה.

גם אם זה לא יגרום לה לרוץ אליך בזרועות פרושות (ותאמין לי, זה לא יקרה..), היא לפחות תבין את המצוקה שלך ותיתן לך ללכת. ואם לא, זה יראה לך משהו שיגרום לך להעריך מחדש את מערכת היחסים שלכם..

היא יודעת תאמין לי שהיא יודעת

אני לא אחד שמיטיב להסתיר את הרגשות שלו. אני הבן אדם הכי פתוח והכי כנה בעולם עם אנשים שאני אוהב. אנחנו טוחנים את הנושא הזה שעות בשיחות ליליות ולא מצליחים להגיע לפתרון. לזכותה ייאמר שהיא באמת סבבה בקטע הזה, היא מנסה להבין אותי ומגלה המון רגישות ולא דורכת לי על היבלות בכוונה. אבל בכל זאת.... אני משתגע. לא יודע מה לעשות. בפעם האחרונה שדבר כזה קרה לי נלחמתי על הבחורה שנתיים (כן , כן זו לא טעות הקלדה!!) וניצחתי בסוף. אבל זה היה לפני 8 שמונה שנים וזה היה מתיש מאוד. היום אני כבר לא בנוי למלחמות האלה , גם אם אני יודע שאוכל לנצח בסוף הדרך הארוכה.

Cobe Anan

New member
זאת לא מלחמה על ניצחון.

אם אתה אוהב אותה, אתה רוצה שהיא תהיה מאושרת, נכון? ואם אתה חשוב לה, היא תרצה שתהיה מאושר, נכון? אז אתה צריך לפנות לה את הדרך ליחסים עם החבר שלה, והיא צריכה לשחרר אותך מהידידות המכאיבה הזאת. אני יודע שגם הפרידה לא תהיה לך קלה, אבל אם אתה מספיק חשוב לה, היא תהיה חייבת לוותר עליך, ואם לא, זה יראה לך כמה אכפת לה מהרגשות שלך... אהבה זה יותר מאשר לרצות להיות עם מישהו. זה להיות מוכן לקרוע לעצמך את הלב כדי שאותו אדם יוכל להמשיך להיות מאושר.

זה נשמע ממש חמוד../images/Emo13.gif

איך שאתה מתאר את הרגשות שלך אליה.. לדעתי עכשיו תכבד את רצונה, תתן לה להיות עם המישהו החדש... תתרחק, תתנתק קצת, לא בכוונה או משהו בקטע של לסנן אותה, אלא פשוט מן הסתם היא תהיה איתו, ואולי גם אתה תנסה לצאת עם אחרות. תמשיכו קצת הלאה.. מה שיכול להיות, שהמרחק בין שניכם ואיתו הגעגוע, יראה *לה* שאכפת לה ממך יותר ממה שהיא החשיבה כידיד והיא כן רוצה אותך.. בהצלחה..

חשבתי על זה

ואפילו החלטתי כמה פעמים שזהו , אני לא מתקשר אליה יותר. אם היא רוצה היא תתקשר. אבל החלטות לחוד ומציאות לחוד. איך שאני קם בבוקר היד נשלחת אוטומטית לכיוון הפלאפון ששוכב לידי על המיטה והפסר שנמצא בראש הרשימה (המספר שלה כמובן - הרי דיברנו אתמול עד אור הבוקר כמעט) מחוייג כמעט מעצמו בלי שאני ארגיש. איך אני יכול שלא לשמוע את הקול שלה על הבוקר? איך? הצילו....!!!

מתרגלים.

הייתי במצב דומה, לא יכולתי שלא לשמוע את הקול שלו לפחות פעם ביום אבל הייתי חייבת לעצמי את זה. ידעתי שאני והוא לעולם לא נהיה יותר ממה שאנחנו, ומה לעשות אני לא מזוכיסטית אז פשוט לא התקשרתי. וכשהוא התחיל לחקור, אמרתי לו שאני צריכה את הספייס שלי לא פירטתי למה, וזה גם לא משנה נראה לי [אני כבר לא זוכרת D:] שהוא כיבד את זה אם היא כל כך אוהבת אותך בתור ידיד, את תבין את הצורך שלך בפרידום מעט, ותשחרר אותך. אם לא, והיא עדיין אוחזת בך למרות הרצון שלך להתרחק, אז בוא נגיד שהיא חושבת רק על עצמה, או משהו. בכ"א, אתה יכול. אתה פשוט לא רוצה.

Dark Muse

New member
הייתי באותו מצב

זה עובר בן אדם, תהיה חזק. תנסה להכניס לך לראש שאם היא לא רוצה, זה הפסד שלה, הרי עם כל הכבוד לידידה שלך, היא יודעת שאתה בן אדם מקסים והיא אוהבת אותך מאוד בתור ידיד, אבל לא טוב לה להיות חברה שלך, סביר להניח מהסיבה שהיא חושבת שאתם לא מתאימים, ואם היא חושבת ככה זה הפסד שלה! אל תתנתק, זה הפתרון הקל, ואתה גם תפסיד ידידת אמת בדרך. שהיא תספר לך סיפורים על חבר שלה זה אולי יגרום לך לקנאה אבל לאט לאט אתה תרצה שהם יהיו מאושרים ואתה תעזור לה שיהיו לה בעיות איתו. תן לזמן להעביר לך את ההרגשה הזאת, זה עובר... כשזה יעבור אתה תראה דברים אחרת.

לדעתי זה לא נכון,

כי אם יש שני אנשים שהם ידידים טובים סימן שכן יש הרבה דברים שהם מתאימים ומסתדרים בהם.. אם כבר אני רואה את זה ש אולי פשוט הידידה : - לא רוצה שתהיו זוג כדי לא לקלקל את הקשר הטוב שביניכם, - לא נמשכת אליכם..

Dark Muse

New member
יש הבדל בין התאמה של חברים

להתאמה של ידידים... להגיד "אני לא רוצה לקלקל את הקשר" זה פחדנות וזה מעליב. עניין של טעם זה גם אופציה.

אני עדיין לא מסכימה!

אני חושבת עליי, יש אצלי מישהו בצבא שאני באמת אוהבת ואנחנו משרדים על אותו גל בהמון דברים ואנחנו מדברים על החיים בצורה הכי פתוחה (תהיות לגבי טיול עבודה פסיכומטרי וכו') אבל אני ממש לא רואה אותי *איתו* אפשר ממש להתאים אבל שזה לא יהיה זה. ופחדנות? לא חושבת. מעליב? גם לא תחשוב שאם באמת תהיו זוג מתישו לכמה זמן ונגיד (|טפו טפו,
)זה לא ילך, בלב שלם אתה יכול להגיד שתחזרו להיות ידידים כמו פעם? כאילו כלום?

Dark Muse

New member
זאת פחדנות

קודם כל, אם ידיד שלך באמת מוצא חן בעינך ומושך אותך גם מבחינה מינית (!) אני לא רואה מצב שלא תהיי איתו. במידה והוא לא מושך, אז כמובן שזה יהיה לך כיף שהוא יהיה ידיד וזהו (וזה עניין של טעם). אם הוא מושך אותך מכל הבחינות ואתם מתאימים ואת פשוט לא רוצה לאבד את הידידות, זה כאילו לוותר על משהו שהוא הכי טוב לך, מה עשית פה בעצם? ידידות לא נהרסת רק בגלל שידידים הופכים להיות חברים. ידידות יכולה גם להרס בלי שום קשר, צריך אבל אומץ לא? אז תלכי תהיי עם מישהו שתאהבי אבל לא יהיה לך לעולם קשר כמו עם הידיד שלך שאת כל כך אוהבת ורוצה, רק בגלל לא להרוס את זה? אני מניח שברוב המקרים, בנות שרואות בידיד שלהן ידיד, זה בגלל שהוא לא בטעם שלהן מבחינה חיצונית וזהו.

אני לא יודעת לענות לך, כי בכנות

לא קרה לי שהתאהבתי בידיד, כך שאני יכולה לנסות לתת תשובות- אבל לא באמת עברתי את זה אז זה לא משנה כי זה לא "עובדתי" שכזה.. היה לי מישהו שעברנו קורס יחד והוא רצה שנהיה יחד, ויצאנו, והיה נחמד, אבל לא הרגשתי כלום אליו, וממש לא נמשכתי אליו, ואמרתי לו שאני רוצה שנהיה ידידים (כי באמת זה מה שרציתי) והוא ממש ניסה לשכנע אותי שלא וכו' וכו' אבל לא יכלתי להגיד לו מה הסיבה שאני לא יכולה להמשיך לצאת איתו. ותכלס? היום אנחנו כבר בכלל לא בקשר :\ והשאלה היא האם זה לא הפסד שלו? האם לא עדיף לקבל מישהי כידידה מאשר לאבד אותה לגמרי? אני חושבת שאני הייתי נשארת ידידה של מישהו שלא רצה אותי כחברה..

איזה תיאור...כמו שאמרתי, לא הייתי

שם, אני לא יודעת מה היה כואב יותר- לא לראות אותו בחיים, או: כן לראות אותו אבל לדעת שאנחנו לא יחד. פשוט נראה לי שאם הוא כזה מקסים, לא הייתי רוצה לוותר והייתי רוצה שהוא יהיה חלק מהחיים שלי.

Dark Muse

New member
זה גם מה שאני אומר...

הידידות שווה, לכן אסור להתרחק מאנשים מסויימים, אפילו שמתאהבים בהם וזה כואב, ופשוט נותנים לזה לעבור (וזה עובר).

למעלה