מה עושים עם אבא שלא מתעניין בבטיחות

שירי ל

New member
מה עושים עם אבא שלא מתעניין בבטיחות

אשמח לשמוע את דעתכן: אבא של אופיר לא שם על הוראות בטיחות. זה לא שהוא לא אוהב אותה או לא דואג לה, אני חושבת שהוא פשוט לא מודע כמוני, ולא לוקח את זה ברצינות כמוני. הוא החליט, למשל, שהרבה יותר מעניין לה לראות את הנסיעה בכיוון הנסיעה ולא הפוך וקשר אותה יום אחד בכיסא הקדמי- עם כיוון הנסיעה. אני שמעתי על זה והתפלצתי אבל הוא כל הזמן אומר לי שלא צריך להגזים. אחרי שהוא נוסע איתה באוטו אני רואה שהכיסא קשור בצורה רופפת, לפעמים החגורה נתפסת במושב ובכלל לא קושרת את הכיסא. הסברתי, התחננתי, ביקשתי שיעשה את זה למעני- אבל הוא פשוט מתרשל בזה. ולכן כל פעם שהוא לוקח את אופיר (והוא נוסע בכבישים בין עירוניים, ומהר) אני ממש חרדה שלא יקרה כלום. חצי פיתרון שמצאתי הוא להשאיר את הכיסא באופן קבוע באוטו (אופיר עוד לא בת שנה אז אי אפשר לשים כיסא קבוע), לקשור אותו היטב ואז הוא רק צריך להכניס ולהוציא את אופיר. אבל גם זה לא תמיד עוזר כי כל תזוזה הכי קטנה כבר מוציאה את החגורה מהמקום. מה הייתן עושות?...

לאה_מ

New member
בנושאי בטיחות נראה לי שכדאי להגיע

להסכמה מראש (זה ממש לא נושא שאפשר "להחליק" אותו). את יכולה לקבוע שיחה בנושא עם בן זוגך, שכל אחד יכין את הנימוקים שלו (אני יודעת שזה נשמע אדיוטי להתכונן לשיחה עם בן הזוג שלך, אבל בסופו של דבר מצאתם נקודת מחלוקת שבעיניך לפחות היא חשובה מאד, וכדאי לקחת את השיחה הזו ברצינות), את יכולה להראות לו חומר מהאתר של בטרם, ובטח יש אתרים דומים נוספים. תקבעו זמן לשוחח על זה כשיש לכם זמן פנוי ושקט, נסו לעשות את זה בלי כעסים ובלי מטענים מיותרים, ופשוט להציג את כל הטיעונים שאת יודעת ומכירה. אתם יכולים לעשות רשימה של רעיונות לפתרון, להתחיל למחוק את כל מה שלא בא בחשבון מבחינת אחד מכם, ובסוף להשאר עם מה שאפשר לעשות. בהצלחה.

עירית ל

New member
ודאי שאפשר כסא קבוע

יש כסאות לרכב מגיל אפס, שאותם ניתן לקשור גם נגד וגם עם כיוון הנסיעה. הם יותר יקרים, אבל שווים את ההשקעה. לנו יש שניים: Century SmartMove ו- Chicco Suttle. יש עוד המון דגמים וסוגים.

דיאנה1

New member
זה לדעתי הפתרון. להקדים את קניית

הכסא הקבוע, לקנות כזה שאפשר לקשור בניגוד לכוון הנסיעה (אני לא חושבת שההפרש במחיר כל כך גדול, וכסא בטיחות ממילא תצטרכו לקנות בקרוב), ולקבע אותו היטב לרכב. ככה ימנעו ויכוחים וחששות. כמובן שבמקביל לדבר, להסביר וכו´ אבל לפחות תקבעי עובדות בשטח ולא תצטרכי לחשוש.

יונית ש

New member
חילוקי דעות בין בני זוג ../images/Emo10.gif

זו בעיה ענקית. כי כמו שאמרת הרי מדובר בבטיחות של אופיר. ולא סתם באיזה שולחן סלון לקנות. התיסכול שלך כל כך מובן כל כך ביקשת ואני בטוחה שניסית כל דרך אפשרית להסביר לו את הסכנה אז כנראה דיבורים לא יועילו. הייתי מנסה את מה שאמרת כלומר לגבי כיסא קבוע באוטו. יש כסאות שניתנים לשימוש גם לפני גיל שנה ומוכנסים נגד כיוון הנסיעה (אלה מן כסאות שיש להם מצב כמו סל קל, והם בפירוש נועדו להחליף את הסל קל באוטו) אחד כזה לא ישנה את מיקומו כאשר אופיר מוכנת ויוצאת ממנו. נכון. רצוי לחכות לגיל שנה על מנת להשתמש בו. אבל מול האפשרויות העומדות בפנייך אם הכסא נגד כיוון הנסיעה. זה נראה לי כרגע אופציה יותר בטוחה מזו הקיימת כרגע. דרך אגב גם הבת שלי מסיבות אחרות עברה לכסא בטיחות לפני גיל שנה. וזה נפלא. הלוואי ותהיי יותר רגועה כאשר בעלך נוסע עם אופיר. בהצלחה וחג שמח יונית

../images/Emo104.gif כסא קבוע לרכב לא שייך לגיל

התינוק אלא למשקל שלו. שגיא בן 1/2 שנה, ובחודש האחרון הוא יושב בכסא קבוע (נגד כיוון הנסיעה) ברכב. התאמה לכסא נקבעת לפי משקל הילד, וכל מוכר שיאמר לכם אחרת - טועה. הסלקל של שגיא (של גראקו) היה מתאים לתינוק במשקל רגיל עד גיל 9 חודשים לפחות. אבל מה לעשות ששגיא כבר עבר את המשקל הממוצע של תינוק בן 9 חודשים, כשהוא היה בן 5 חודשים? - לא עושים כלום, אלא קונים כסא חדש. לכסא שלנו יש 3 מצבים: מצב של ישיבה מוחלטת, מצב של טרום ישיבה, ומצב ממש כמו של סלקל. מכיוון ששגיא כבר לא צריך מצב שיותר קרוב לשכיבה, הוא ישוב לו במצב ה"טרום ישיבה". ולגבי סלע המחלוקת עם בן הזוג: אני לא חושבת שיש לוותר בנושא חשוב כ"כ. אם את יכולה להבהיר לבן-זוגך, כי כמו שאת מיישמת דברים שחשובים לו (אצלנו, למשל, חשוב לבן זוגי שאשמור מכל משמר על המערכת הקולנועית שלו), אז את רוצה שהוא יישם דברים שחשובים לך. אם הוא לא מסוגל לראות את עניין הבטיחות כחשוב, אז שימלא אחר הבקשה שלך, גם אם הוא לא מבין אותה.

שירי ל

New member
על פי המלצת בטרם-

2 תנאים צריכים להתקיים: הילד צריך לשקול לפחות 9 ק"ג ולהיות לפחות בן שנה כדי לשבת עם כיוון הנסיעה. אם אופיר היתה בת 5 חודשים הייתי קונה כסא, אבל היא בת 10 חודשים ולקנות כיסא בשביל חודשיים זה סיפור יקר מדי עבור השימוש.

../images/Emo104.gif שגיא יושב נגד כיוון הנסיעה.

התאמה לכיסא היא ע"פ משקל ולא גיל. התאמת כיוון הכיסא היא כבר יותר לפי גיל. והאמת? הרבה יותר נוח (ובטח) כשהם נגד כיוון הנסיעה. ומה לגבי כסא משומש? אולי יש למישהו כאן למכור?

אז שתסע נגד כיוון הנסיעה בכסא חדש

יש כסאות שמתאימים אפילו עד גיל 4 שניתן להתקין אותם גם נגד כיוון הנסיעה. הבעיה היחידה היא שאם מתקינים אותם נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי זה יכול ליצור מצב שהכסא קרוב מאוד (וקרוב מדי) לשמשה הקדמית. -- ליאורה

נכון...

רק שבסוף נאצלתי להפוך אותה לפני שהגיעה ל- 10 ק"ג כי החגורות לא היו מספיק ארוכות כדי להקיף את הכסא החדש. אז לא ידעתי שאפשר להחליף את החגורות. ושרצוי לבדוק את ההתקנה עוד בחנות. למדתי לקח לסיבוב הבא... -- ליאורה

../images/Emo104.gif את בטוחה שלא ניתן להשחיל את

החגורה מתחת לכסא ומעל הבסיס? יש לך את ספר ההוראות?

האוטו ישן (89) , אולי בגלל זה?

החגורה ממש קצרה וזה לא הצליח משום כיוון. או אולי מה שהתכוונת זה לעגן את הכסא רק דרך הבסיס, ולא להקיף אותו? כי אמנם ניתן להשחיל את החגורה אבל היא קצרה מדי בשביל גם להקיף את הכסא בטיחות אבל היום זה כבר לא משנה כי שחר כבר בת שנתיים + 5 ח´ והגיעה למשקל המכובד של כ- 12 ק"ג (ואני דוחה כבר המון זמן את הביקור בט"ח כי לא בא לי לשמוע ניג´וסים על המשקל שלה). --ליאורה

../images/Emo104.gif אצלנו משחילים את החגורה מתחת

לכסא ומעל הבסיס (ושניהם זו יחידה אחת, לא שתי יחידות). ולגבי המשקל: הילדה מאושרת? אז שטיפת חלב ירגעו...

דיאנה1

New member
למה לחודשיים? הכסא טוב עד 18 ק"ג,

שזה גיל 4 בערך (אצל הציפלונה שלי - עד אחרי גיל חמש... חסכונית הילדה) וכמו שכבר כתבתי, אני לא חושבת שזה מאד מייקר את הכיסא שאפשר להרכיב אותו נגד כוון הנסיעה. וכסא בטיחות ממילא תצטרכי לקנות בקרוב מאד. אז זה שווה את ההשקעה כדי לשמור על חיי הילדה, לא?

../images/Emo104.gif את הכסא שלנו ניתן למקם לשני

הכיוונים. להלן פרטי הכסא: כסא של EVENFLO דגם MEDALLION V אני מצטטת מילה במילה מחוברת ההסבר על הכסא בכל הקשור להתאמת ממדיו הפיזים של הילד לכסא:הפיזים של הילד לכסא: THIS CHILS RESTRAINT IS DESIGNED FOR USE ONLY BY CHILDREN WHO WEIGH BETWEEN 2.3 KG AND 18 KG AND WHOSE HEIGHT IS 48 TO 101 CM. IF YOUR CHILD WEIGHS BETWEEN 2.3 AND 9 KG
OR YOUR CHILD IS LESS THEN ONE YEAR OF AGE, YOU MUST USE THIS CONVERTIBLE CHILD RESTRAINT REAR FACING IF YOUR CHILD WEIGHS MORE THEN 13.6 KG
AND YOUR CHILD IS GREATER THEN ONE YEAR OF AGE, YOU MUST USE THIS CONVERTIBLE CHILD RESTRAINT FORWARD FACING IF YOUR CHILD IS GREATER THEN ONE YEAR OLD
AND WEIGHS BETWEEN 9 AND 13.6 KG, YOU MAY USE THIS CONVERTIBLE CHILD RESTRAINT EITHER FORWARD FACING OR REAR FACING. GENERALLY REAR FACING IS SAFER. HOWEVER, IF YOU CHOOSE TO USE THIS CONVERTIBLE CHILD RESTRAINT REAR FACING, THE TOP OF YOUR CHILD’S HEAD MUST BE AT LEAST 25 MM BELOW THE TOP OF THE CONVERTIBLE CHILD RESTRAINT. ההוראות הללו הן כתוצאה של דרישה של FEDERAL MOTOR VEHICLE SAFETY STANDARD 213. מקווה שזה עוזר להיות יותר ממוקדים בטווחי המשקל והגיל.
סיגל של שגיא

wolf18

New member
בטיחות

שירי, האם כשהוא נוהג הוא חוגר חגורת בטיחות בעצמו? האם יש כרית אוויר לנהג ברכב שלכם? אם התשובה לפחות לאחת מהשאלות היא כן המשמעות היא שהנהג ברכב שלכם הוא כנראה המוגן ביותר ברכב. הוא לא יהיה זה שיתעופף בתא הנוסעים במקרה של תאונה או אפילו בלימת חירום רצינית. החגורה/כרית תבלום אותו בנוסף להגה שאולי ישבור לו צלעות חו"ח. כל מי שיושב מאחור ולא יהיה קבוע טוב למקומו ימצא את עצמו מתעופף בתא הנוסעים ולפעמים אפילו לכיוון השמשה הקדמית. השאלה שאני הייתי שואל אותו היא אם נראה לו הוגן שהוא מוגן ברכב ואחרים מוגנים פחות? בכל מקרה, בנושאים האלה כדאי להגיע ליישור קו ברור. וכמובן לא לריב. בנחת. גילעד

שירי ל

New member
לא, הוא לא חוגר חגורת בטיחות ../images/Emo10.gif

וברכב אין כריות אוויר- הרי אם הוא היה מודע לבטיחות ושומר על עצמו היה עושה את אותו הדבר גם עבור אופיר! הוא פשוט לא מייחס לדברים האלה חשיבות. חשיבה של "לי זה לא יקרה" מצד אחד ומצד שני כאשר הוא שם את ההנאה של אופיר מהנסיעה (ואני בטוחה שכל זה מכוונה טובה!) אל מול הבטיחות שלה - אצלו הבטיחת נדחקת למקום השני...

wolf18

New member
אם ככה גם אני לא הייתי נוסע איתו ../images/Emo104.gif

תורידי את הכפפות ותני לו בראש חפשי.

למעלה