מה עושים עם אבא שלא מתעניין בבטיחות

../images/Emo104.gif תשאלי אותו אם הוא רוצה להשאיר

אותך אם שכולה ואלמנה חס-וחלילה. נכון שמילותיי נשמעות נוראיות, אבל אם הוא נוהג בשיטת ה"לי זה לא יקרה" זו הדרך. ותקשרי ביננו, אני אסביר לו מה זה להיות פצועים קל מתאונת דרכים, ועדין להזדקק למישהו שיאכיל אותך, יקלח אותך ויקח אותך לשירותיים (ויעזור לך גם שם...
) - ואני מדברת על "פצוע קל"... שלא לדבר על תפרים, פיזיותרפיה ושאר צורס...

jole

New member
בטיחות וילדים../images/Emo104.gif

שירי, אני הייתי נוהגת בקצת יותר אסרטיביות מכוון שאני לא מוכנה להתפשר על בטיחות הילדים. למרות אי הנוחות הזמנית (ואני מאמינה שהיא תהיה זמנית) אני פשוט לא הייתי נותנת לו לנסוע עם הילדים. עד שהוא יבטיח שהוא ינהג בכל אמצעי הזהירות הדרושים. בקטע של בטיחות ושמירה על חיי הילדים אני רואה אדום. אין פשרות!!!

שירי ל

New member
זה לא כל כך אפשרי... ../images/Emo10.gif

תראי, אצלינו אין דבר כזה "אני לא אתן לו". אופיר היא הבת שלו בדיוק כמו שהיא הבת שלי- ואני לא יכולה להגיד לו "אני לא מרשה לך לקחת אותה". זה לא יעבוד במקרה הזה...

לתת לו בראש....../images/Emo104.gif

לא לוותר, זה נושא חשוב מדי. מצטרפת להמלצותיה של לאה, תדברי איתו, תסבירי לו, שיבין כמה זה חשוב. אני בטוחה שכבר עשית את זה, אבל תבהירי לו עד כמה הנושא הזה חשוב. בהצלחה.

לנסות לשכנע

לדעתי אין אפשרות להתפשר על נושאי בטיחות בסיסיים. נכון שיש מצבים שצריך להתפשר (כמו האם להסיע בכלל מקדימה - היו הרבה דיונים בנושא) אבל כאן מדובר בענין עקרוני ובסיסי. אם זה אפשרי תדאגי לכך שאת תהיי זו שתסיע את אופיר או לפחות תקשרי אותה בעצמך עד שתפתרו את הענין. יש כסאות שמתאימים לשני הכוונים. אנחנו קנינו את chicco shuttle והוא מתאים לשני הכוונים ובכלל זה כסא נוח. כך שבהחלט אפשר להושיב בו את אופיר גם אם היא בת פחות משנה ועוד לא הגיעה ל 9 ק"ג (אגב שחר נסעה בכסא זה נגד הכוון עוד זמן רב נגד כיוון הנסיעה כי בגיל שנה היא היתה קרובה יותר ל-8 ק"ג). תנסי לדבר איתו כשאתם רגועים ולהבין מדוע זה נראה לו "הגזמה" להקפיד על כללי בטיחות בסיסיים. אולי הוא סתם זרק את זה ברגע של כעס ורגשות אשם? תסבירי לו למה נקבעו הכללים האלו, הם הרי לא צמחו מהאוויר וגם הוא עצמו ממוגן על ידי חגורה ו/או כרית אויר אז למה נראה לו שאופיר לא זקוקה להגנה כזו? אני בטוחה במליון אחוז שזה לא נובע מאי-אכפתיות. אולי יותר בגלל חוסר מודעות או חוסר הבנה של החשיבות של הענין או אפילו גישה של "לי זה לא יקרה". בהצלחה! ליאורה

שירי ל

New member
תודה! אני חושבת שהפתרון הכי מתאים ל

לנו שראיתי כאן, הוא פשוט לרדת איתם למטה בעצמי ולקשור את אופיר ולהתפלל שבדרך חזרה כשהוא מכניס אותה לכסא כלום לא יזוז. גם כשהוא קושר את את אופיר, הוא לא בודק/מותח/מנסה את הכיסא אלא פשוט מקליק את החגורה, וכמו שאמרתי, לפעמים היא נתפסת במושב ולא קושרת את הכסא והוא אפילו לא שם לב. הוא כזה טיפוס גם בחיים, זה לא שרק עם אופיר הוא מזלזל, וכך גם כלפי עצמו- חגורת בטיחות נראית לו מטרד והוא לא שם אותה אף פעם. קיבלנו מתנה כיסא שמתאים לגיל שנה, וחבל לי בשביל חודשיים לרכוש כסא חדש, זו הוצאה כבדה של כמה מאות שקלים. בעיה נוספת היא שיש לנו אוטו מהחברה, ומחליפים לנו מכוניות בהתאם לצורך כל הזמן, כך שאני לא יודעת עוד מה נעשה עם ההתקנה הקבועה של הכסא. תודה על העצות!

עירית ל

New member
אני לא חושבת שזה בזבוז

גם לי היו התלבטויות, אבל לרכוש כיסא שמשמש גם נגד הכיוון זה לא בזבוז משלוש סיבות: 1. אם הכסא טוב עד משקל גבוה נגד הכיוון (כמו ה Century שטוב עד 13.5 ק"ג) הרי אפשר להמשיך להסיע נגד הכיוון גם הרבה אחרי גיל שנה. וכמה שיותר - יותר טוב. 2. אם יש שתי מכוניות, אז כיסא נוסף זו רק נוחיות נוספת. 3. אם יהיה עוד ילד בטווח של פחות מחמש-שש שנים, אז אופיר תמשיך לנסוע בכסא הזה (הוא טוב מגיל אפס עד ארבע) והילד הבא ינצל את הסלקל. אל תתפשרי על בטיחות!

מה הייתי עושה? - אז ככה:../images/Emo22.gif

הייתי שולחת אותו לשיחה צפופה עם הבעל שלי , שמתוקף תפקידו כמנהל מכירות ב"שילב" מתעסק המון בנושא הבטיחות , מעביר על כך הרצאות וכו´. הוא מקפיד על העניין כמו "ייקה" אמיתי ואת יודעת למה? - משום שהוא , מתוקף כך שבתחום הנ"ל תפקידו "להכנס לעובי הקורה" - הוא מכיר את כל הסיפורים והנתונים המזעזעים על אנשים שלא שמרו על נושא הבטיחות ושילמו במחיר חיי ילדיהם. אחרי שיפתח נולד (והיה בן שבועיים או משהו כזה), נדמה היה לי בוקר אחד שעלה לו החום , ו"טסתי" איתו לטיפת חלב שנמצאת ברחוב הסמוך לי (אני גרה במושבה , אין כבישים סואנים וכיו"ב והכל שקט מבחינת התנועה ברחובות הקרובים אלי) כשהוא לא קשור כהלכה בסל-קל ברכב (עוד לא ידעתי איך עושים זאת דאז) כשאמא שלי יושבת איתו מאחור ומחזיקה את הסל-קל הקשור חלקית. "מנה" כמו שאני קיבלתי מרפי אחרי כן אין גם בדוכן הפלאפאל הכי נדיב שקיים , ואת יודעת מה? הוא צודק במיליון אחוז , כי ברגע שהוא הסביר לי שכל התנגשות קלה של מישהו בנו מאחור משולה לזעזוע עז (הוא הסביר לי אפילו איך זה פועל לפי חוקי הפיזיקה , אבל תעשי טובה ואל תבקשי ממני לשחזר את הדבר ההוא...אני פשוט לא טובה בזה)וברגע שהבנתי שמהתנגשות כזו יכול ראשו של התינוק "פשוט" להינתק ממנו ולעוף - גמרתי עם ה"נצנוצים" והקטנת הראש ואני מקפידה קלה כחמורה על הוראות הבטיחות (או לפחות משתדלת...). זו תשובתי , ומקווה שתראי אותה לבעלך או לפחות תצטטי לו "קטעים נבחרים" ממנה. באמת שרק לטובת הילדונת צריך לשמור על כללי הבטיחות (ורגע , גם לטובתכם , כי הרי אתם תמיד רוצים אותה בריאה ומאושרת , לא ככה?...). ענת.

../images/Emo104.gif וכרגיל, ענת כותבת בדרך הכי

מוצלחת שאפשר. גם מבחינתי, כמו שכתבה ז´אנה, בטיחות היא עניין שלא עובר חלק, אלא עם הרבה הקפדה. הנה, עכשיו חזרתי מאמא שלי והתחיל לטפטף. מה אומרת לי הגברת הנכבדת שלי? "מקסימום, אני אזמין לך מונית שתקפיץ אותך הביתה..." (מדובר על מרחק של 250 מ´). עניתי לה, שגם אם יהיה גשם סוחף, אני אלך עם שגיא ברגל (הוא מכוסה ועטוף בעגלה, ועליה עוד יש לי כיסוי נילון) ואחזיק מטריה ולא אסע ברכב ללא כסא בטיחות
בטיחות, ובמיוחד ברכב זה לא משהו שאני מרשה לעצמי לוותר לעצמי...

את יכולה להתחיל לעבור על כל האתרים../images/Emo104.gif

ברשת להורים, מקום טוב להתחיל בו הוא מהקישורים אצלנו בפורום, בכל אתר יש המון חומר על נושא בטיחות אני מצרפת לינק ראחד לדוגמא אני הייתי מדפיסה לבעלי את כל הדפים ומכריחה אותו לקרוא דבר נוסף- אם לבעלך לא אכפת מהבטיחות שלו והוא לא חוגר חגורת בטיחות זו בעיה שלו אלה החיים שלו אבל אסור לו לקחת אחריות כזאת על החיים של הילדה שלו ואת זה את חייבת להבהיר לו, פשוט אסור לו!!!! אני לא הייתי נותנת לו להמשיך ליסוע עם הילדה באוטו, אפילו שזה היה פוגע בי באיזשהו מקום אני הייתי לוקחת את הנטל הזה על עצמי אני מקווה שתצליחי להבהיר לו את העניין הזה

לנסות לשכנע זה יפה, אבל ../images/Emo104.gif

לא נראה לי שזה ילך, מהתיאור שלך. יש לי חברים בדיוק כמו אבא של אופיר - הילדה נסעה על הידיים של האמא במושב הקדמי מגיל שנה, עד אז בכסא בטיחות לא קשור מאחורה, וכיום היא ממשיכה ליסוע לא קשורה על הידיים של אמא מקדימה בג´יפ פתוח ורעוע משהו. וכשהיא נרדמת - היא מועברת אחר כבוד למושב האחורי, משם היא יכולה להתעופף בכל רגע. אנחנו העברנו את מיכל, ובזמנו את יובל, לכסא קבוע, עם הפנים לכיוון הנסיעה, כבר במשקל 9 ק"ג, מה שהיה בערך בגיל 9 חודשים. שמנו את הכסא בזוית של קצת שכיבה ככה שיש תמיכה רבה יותר לראש במקרה של בלימה רצינית או חו"ח
תאונה וזהו. עם יובל אלה היו ההוראות וככה המשכנו גם עם מיכל, אפילו בלי לדעת שאסור
. נראה לי שבנסיבות העניין עדיף לך להעביר אותה לכסא הקבוע שיש לך ולא להסתכן בנסיעה כשהיא לא קשורה.

שירי ל

New member
תודה לכולכן- הלחצתן אותי טוב טוב

ואראה מה אני יכולה לעשות בן התקנת כיסא בטיחות קבוע לבין קשירה בעצמי של אופיר, שיחות עם אבא של אופיר לא יהיו יעילות כי גם אם הוא יסכים איתי- הוא עדיין יקשור אותה ברישול מחוסר תשומת לב. כזה הוא... מה לעשות- יש דברים בבן זוג שלא תמיד אפשר לשנות

wolf18

New member
מכות בכיס../images/Emo104.gif

אפשר לסדר לו מארב משטרתי יזום עם מודיעין ממך לגבי לאן הוא נוסע ולתת לו כזה שיעור שיזכור הרבה זמן.

שירי ל

New member
אחלה רעיון!!!

אני יכולה גם לסדר באותה הזדמנות ביקורת של מס הכנסה, צו מילואים, ולספר לאמא שלו שהוא לא שומר שבת. זה בטוח יפיל אותו לקרשים... חחח.. הצחקת אותי כהוגן מתוקה!!

jole

New member
אמנם בזכר אבל הוא בהחלט מתוק../images/Emo104.gif

ודרך אגב שירי, הוא לא צחק ...יש ביכולתו לארגן מפגש כזה
אם זו הדרך היחידה להכריח אותו לשמור על הבטיחות.

ניסיתי כמה פעמים לחשוב על איך

להגביר את המודעות לבטיחות בהקשרי נהיגה מסתבר שכל השיטות שניסו לא עובדות למעט אולי החוויה האישית אבל אני לא חושב שמישהו ירצה להוכיח בשיטת החוויה האישית (והיתה בזמנו פרסומת שההורים מענישים את הילד שלא חגר בזה שדופקים לו ברקס והוא עף ונחבל) מה שכן, הייתי מנסה להראות לעצמכם שנושא הבטיחות כן חשוב ולכן יש מקום לישמו בעוד מקומות הרי אף אחד לא היה עולה על רכבת הרים שאין בה רתימה ומכוניות לצערי הפכו לכשכאלה לאחרונה כיוון אפשרי ללכת למחלקה אורטופדית של בית חולים לראות מקרוב תוצאות המשפחה של חנה רתומה לנושא במסגרת עבודה שני אחים נהגי אמבולנס שיכולים לספר על כל מה שראו במכוניות מעוכות על דברים שאנחנו עושים בלי משים למשל, הנוסע שליד הנהג שמתפתה לשים רגליים על הדש-בורד כך שכפות הרגליים נשענות על השמשה הקדמית תאונה קטנה והלכ והלכו האגן, הצלעות ועמוד השדרה. סיפור אמיתי ולא יחיד אנחנו היינו בבית חולים וראינו זוג אחרי תאונה זוג שזו היתה יציאה ראשונה שלהם, אולי אפילו לא תכננו להיות בקשר והיא אבדה את שיניה כי לא היתה חגורה ואז הגענו לקחת את מכוניתנו ובמקרה גם בני המשפחה שלהם באו לפרק ציוד מהמכונית שלהם (טוטאל לוס) והבעלים של המגרש נתן להם את השינים של הבחורה שהיו על רצפת המכונית אז אולי יצא לי מכתב מזעזע עם התיאורים אולי שיטת הזעזוע עובדת, אולי לא אבל שכל אחד ייזכר איזה שחור בעינים יש לו כשהילד עולה לבד במדרגות ועלול ליפול ואז שיחשוב בדיוק מה התוצאה של תאונה זהו מקווה שתרמתי ובניגוד לסוף העונה ב"משחק" הזה של כביש אין הנחות ואין פרוטקציות ליאור

נירית1

New member
מכיוון שגם בעיני אין הנחות בכביש אז

כמו ליאור אני מצרפת דוגמא מחרידה של תאונה אבא ואמא ישבו מקדימה ,אמא עם תינוק בן חודש שהיא רק רצתה להניק! וילד בן שלוש מאחור באוטו לא חגור! היתה תאונה חזיתית - באשמת האב! התינוק עף מהידיים של האמא ודרך החלון ונהרג במקום, בן השלוש נכבל בצורה רצינית. לאבא ולאמא לא קרה כלום! אבל בעצם קרה להם המון! צר לי עם זיעזעתי אבל תמיד מרגיז מכעיס ועצוב לי ליסוע ולראות ילדים שנוסעים לא חגורים! שירי אני חושבת שלבעלך דרושה שיחת ניעור רצינית הוא עכשיו אבא ויש לו הרבה אחריות כלפי בתו! ועכשיו זה בטיחות בכביש מה לגבי בטיחות בבית?

למעלה