מה עושים עם אטימות של הביטוח??

פרויז1

New member

נהגת צעירה הסיעה 4 במקום 2 ונתפשה. קיבלה : 30 יום פסילה מינהלית+ 59 יום פסילה שיפוטית. סה"כ 89 יום על אותה עבירה.

חברת הביטוח לא מוכנה לבטח אותה בטענה שהיא קיבלה פעמיים פסילה.
ההסברים שמדובר על עבירה אחת באותו תאריך/יום ושעה - לא הועילו.

תודה !

פרויז1

New member
creth11 !

הבעיה האפשרית בשיטה הזו : הבעיה תצוף כשיגיע מועד תביעה.
אז, את כל מה שצריך לעשות עכשיו - נצטרך לעשות אז.
יחד עם זה, הפרמיה יכולה להיות גבוהה באופן סמוי.

לא טוב,
אבל : תודה !

creth11

New member
הבנת הניקרא אצלכם לא איי איייי (נוסח חסידי)

חברת הביטוח לא טוענת הרשעות !
חברת הביטוח טוענת פסילות והחשבון שלי אומר שהם צודקים ( פסילת קצין + פסילת בימ"ש יצא לי 2 )
חברת הביטוח היא גוף פרטי למטרות רווח אשר זכותו החוקית והעיסקית לדחות את מי שלדעתה מהווה סיכון ביטוחי חריג כמו גם רוכבי דו גלגלי עם אפס תביעות.
לשם כך החוק הקים את הפול שתפקידו לבטח את כל מי שסורב ע"י חברות הביטוח הפרטיות מאחר והחוק מחייב ביטוח ונותן פיתרון לבעיה,
נכון הפול מבטח במחיר גבוה הרבה יותר ראהביטוח חובה לדו"ג כ 5000 ש"ח לשנה.
זה אשר היצעתי לשואל והוא משום מה לא הבין או לא רצה להבין:
עומדות בפניו 2 אפשרויות חוקיות -
1- למצו חברת ביטוח אחרת המוכנה תמורת הסכום המתאים לה לבטח את הנהגת
2- היה ולא מצא, לגשת למישרדי הפול ולבטחה שם במחיר הנידרש על ידם ( הוא גבוה) למשך שנתיים שלוש ואז לקחת אישור אי תביעות מהם ולחזור לחברות הפרטיות.
אני מוכן לרמוז גם, שאין אפשרות לחייב חברה פרטית למטרות רווח לבצע עיסקאות הפסדיות (לדעת החברה) גם לא מישפטית וגם לא בשום דרך אחרת.

לאדון השואל - קח את התשובות בפורום ברוח טובה, אף אחד לא מכיר אותך ולא מתנכל לך סה"כ העונים מבזבזים את זמנם הפרטי כדי להבהיר לך את השאלה על סמך נסיונם וידיעתם הפרטית, לא מתאימה לך תשובה כל שהיא? תגיד תודה ותמשיך הלאה.

wil

New member
חברות הביטוח דווקא סופרות הרשעות

http://car.mof.gov.il/Reports/Index?next_page=5&curr_page=1&playAnimation=true&fontSize=12

"מספר הרשעות שהובילו לשלילת רשיון..."

ולכן יש לפנות ל-ISO לתיקון הרישום אצלהם כך שיהיה רשום שקיימת הרשעה אחת.

עם הרשעה אחת אני די משוכנע שכל/רוב חברות הביטוח הרגילות יבטחו את הרכב בלי בעיה, ויכול להיות שאפילו בתעריף קרוב או זהה לתעריף של 0 הרשעות.

לגבי הרמז שלך - אתה צודק לחלוטין,
קיימות חברות (איי.די.איי ו-AIG) שלא רוצות לבטח את הרכב שלי למשל רק בגלל שמדובר ברכב ספורט.
גם לא בביטוח חובה.
למרות 0 הרשעות ו-0 תביעות.
וכשפניתי למפקח על הביטוח קיבלתי תשובה שזכותה של חברה פרטית לסרב לקבל לקוח מכל סיבה שהיא ובלי סיבה בכלל.

wil

New member
ייתכן שצריך לפנות למאגר המידע של חברות הביטוח

ולדרוש מהם שיעדכנו אצלם את מספר ההרשעות ל-1 בלבד.

המאגר הוא משותף לכל החברות וכנראה בכולן יופיע המספר השגוי ותקבל סירוב (אם בעל הפוליסה יהיה הנהגת הנ"ל)

הפול חייבים לבטח כל אחד אבל הפרמיה תהיה יקרה מאוד, חבל על הכסף.

פרויז1

New member
wil !

ברשותך :
איך פונים לאותו מאגר המידע של חברות הביטוח.
מספר טלפון/מייל ?

פרויז1

New member
תודה לארבל, קריט11 ולוווייל.

ריכזתי והעברתי לבתי לטיפולה.
בוקר טוב ושבת שלום !

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ועצה לעתיד

במקרה כזה, כשהשופט פוסק מה שפוסק, ניתן לבקש ממנו שבמקום חדשיים פסילה יפסוק 3 שמתוכם ינוכה החודש המנהלתי
והערה
לא רצוי לקבל עצה זו באופן אוטומטי כי במקרים מסוימים, למשל שמדובר על שנה פסילה, עדיף שיהיו שתי פסילות "חלקיות" מאשר פסילה אחת ארוכה

למעלה