היי, היום עשיתי סדר במזווה ומתברר שיש לי 3 צנצנות של ריבת תות..ריבה טעימה מאוד אבל חשבתי לנצל אותה לטובת מתכונים אחרים...עוד מעט חנוכה ובאחת אשתמש למילוי סופגניות ..אבל יש עוד 3 צנצנות!!!אשמח לקבל רעיונות / מתכונים מה אפשר לעשות עם הכמות האדירה הזו...תודה!!!
הצנצנות היו במקום כל כך בלתי נראה לעין שכנראה לא ידעתי שהן קיימות וקניתי אחרות בכל פעם ובעקבות הסדר מצאתי אותן בפינה חבויה במזווה.לכן התאריך תקף לחודש חודשיים הקרובים.
אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.
להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.
לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת לתבנית אינגליש קייק.
להכניס לתנור 180 מעלות ל20 דקות
להוציא,
למרוח ריבה על פני העוגה.
מעל לפזר את הפירורים.
להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.
הערות:
ע"פ מתכון של רובנס.
* אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.
*אפשר להמיר את האשל במעדן סויה בטעם וניל
עוגה מערבולת
רכיבים:
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים
1 כוס סוכר
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
6 כפות שמן (השתמשתי בקנולה)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס פירות יער שעברו בישול קצר עם סוכר ולאחר מכן סוננו מעודף נוזלים
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק (יותר רחבה מזו הרגילה הח"פ).
מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפיה ומלח.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל.
יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג (העיסה תהיה סמיכה).
בקערה נפרדת שמים את הפירות. מודדים 2/3 כוס מעיסת העוגה ומוסיפים. מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית 1/2 כמות מעיסת העוגה (העיסה ה"פשוטה") ומשטחים.
יוצקים מעל את עיסת הפירות ומשטחים.
יוצקים על שכבת הפירות "גבעות" מעיסת העוגה שנשארה באמצעות כף.
יוצרים דוגמת שיש באמצעות סכין.
אופים כ-50 דקות או עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם מעט פירורים).