מה עושים עם הפנסייה שהשארתי בארץ?

Ani15

New member
גם אני העברתי כספי פנסיה בין קרנות

בתוך יום ובלי סוכן. בפרט מאז שהם הוכרחו לפתוח אתרים אישיים לכל חוסך, זה באמת די פשוט. האם הדוגמא הפרטית שלי ושלך מעידות על משהו? אני חוששת שלא.
כדוגמא פרטית אחרת ולא מייצגת, אני אביא את חשבון הבנק שהשארנו בBOA כשחזרנו לישראל, עם 2000 דולר שמזמן התאדו. הם לא מסכימים לתת לנו פרטים בשום שיטה אלקטרונית, וכשטרחתי והגעתי לשם פיסית כדי לסגור אותו הודיעו לי שמכיוון שלא באתי עם העזר שכנגדי, ולמרות שהבאתי ייפוח כח נוטריוני ממנו, אני לא יכולה לעשות כלום. האם זה מייצג את כל המוסדות הפיננסים בארה"ב? קרוב לוודאי שלא. האם זה התעמרות בלקוח בחסות השלטונות בלה בלה בלה? המממ, ברור שלא, זה אמריקה, זה לא יתכן...
תשלחי לי מייל אם את רוצה מידע על השקעות הכספים שלי, זה לא לתפוז הפרוץ לכל עבר. בכל מקרה, עם כל הקרנות אפשר לתקשר ישירות ואלקטרונית (אני מעדיפה סוכן אבל זה לא הכרחי, בוודאות ומתוך נסיון אשי).

Midriff

New member
קרנות מחדל

תוכלי לתת עוד פרטים לגבי קרנות
אני רק אחלוק שאחרי שההורים שלי נפטרו בארץ לקח לנו הרבה מאוד שנים עד שהצלחנו להוציא את רוב הכספים שלהם. ועדיין (12 שנה אחרי) אנחנו נאבקים בעוד שני מקומות שעדיין מחזיקים את הכספים שלהם/שלנו. הקשיים שחלקם מערימים הם לא הגיוניים

debby12

New member
מנהל
מה שאת מתארת תואם את התחושה שלי

שלהחזיק חשבון פנסיה בישראל בלי להיות תושב בה כולל סיכון משמעותי לכך שלא תראי את כספך בחזרה אף פעם - גם לא בגיל 100, ונראה מהסיפור שלך שגם היורשים מתמודדים עם אותה התופעה.
זה אשקרה גזילה מה שקורה בשוק הזה.

Midriff

New member
מה שמוזר בכל העניין

הוא שזה כמו נס פח השמן. היו קרנות שידענו עליהם ובגלל שהכסף לא היה גדול והתהליך מסובך דחינו. אבל לאחרונה גילינו שבחשבון הבנק שלהם (שמין הסתם היה המקום הראשון ממנו הוצאנו כסף) פתאום צמחו כספים חדשים - אין לנו מושג מאיפה.
הצד השני של זה שעכשיו הם דורשים שכולנו ביחד נגיע פיזית לסניף הבנק בו ההורים שלי ניהלו את החשבון - אנחנו עובדים על לשכנע את בנק הפועלים שבימינו אנו אין שום סיבה בעולם שנגיע פיזית לסניף ספציפי (או פיזית בכלל אבל זה סיפור אחר)

Ani15

New member
מוכר

אנחנו לא הצלחנו להימנע מהמפגש הכפוי הזה בסניף הבנק. מציעה שתתאמו את זה מראש לאחד הביקורים שלכם.

placid1

New member
מה טוב בכך שיש קשיים טכניים בגביית

כספים שמגיעים לך? הגיוני שתיבדק זהות המושך, אבל איך אפשר להצדיק סתם העמדת מכשולים והתעמרות בלקוחות, מהסוג שדבי תיארה? נשמע כמו תסמונת שטוקהולם....

Ani15

New member
הקשיים גורמים לכך

שמי שאינו אמור להגיע לכסף, יתקשה להגיע אליו. ברור שיש דברים מוגזמים לפעמים, אבל זה לא "סתם" אלא יש לזה סיבה טובה מאוד (בעיקר כשמדובר בסכסוכי ירושות וכדומה).

placid1

New member
אני לא מדברת על סכסוכי ירושה. לא יודעת אם יצא לך

להגיע פיזית לבנק בארץ בשנים האחרונות, לגלות שהחשבון שלך הועבר לסניף אחר שמטפל בתושבי חוץ, מבלי לעדכן אותך, וכשאת כבר מגיעה לפקיד ושואלת בנימוס אם הוא פנוי, הוא אומר לך מבלי להעיף מבט ״יש לי ברירה?״ ואז מול הפרצוף שלך מנהל שיחות טלפון פרטיות בסלולרי שלו במשך דקות ארוכות.....

placid1

New member
אני לא הייתי נוגעת בכספים האלה בשלב הזה

של בערך שנה בחו״ל וגיל יחסית צעיר. כן הייתי מוודאת שהכסף מושקע היטב ולא סתם יושב ולא עושה כלום, אבל הכסף הזה, לדעתי, נועד לשמש אותך כשלא תוכל לעבוד בגיל זקנה ועדיף שלא לגעת בו. בנוסף חבל שתשלם מעל שליש ממנו לשלטונות מס הכנסה.
אנחנו השארנו קופות גמל וקרנות פנסיה בארץ, בינתיים אנחנו עובדים ומפרישים גם פה לחסכון והכסף שבארץ הוא בונוס/סוג של בקאפ שבבוא הזמן נגיע אליו.

BigMatilda

New member
את מה שהיה אפשר לשחרר בחינם הוצאתי

והעברתי לפה. את מה שלא, שזה חשבון פנסיוני אחד, השארתי, וכל חצי שנה אני מקבלת מהם עידכון מצב תיק, וכדומה. די משעשע, אבל בינתיים בהחלט שווה לי להשאיר ושהכסף ייזדקן ויתנפח בשקט, ,בעיקר שעד לפני כמה שנים הייתי במצב תעסוקתי רעוע של סטודנטית/פוסטדוק בלי הפרשות מעסיק ובלי זכויות חסכון משמעותיות אז היה עדיף ככה. עכשיו, לא יודעת, אבל לפי יועץ פנסיוני וקרוב משפחה שהתייעצתי איתו נאמר לי שעדיף להשאיר שם בינתיים.

debby12

New member
מנהל
עוד שביב מידע לציבור על פנסיה בישראל

לאבא שלי הוסבר שכשהם כבר יתחילו לשלם לו את הפנסיה המגיעה לו (במהרה בימינו אמן. או סתם "בימינו" גם יהיה טוב) אז ניתן להעביר אותה אך ורק לחשבון בנק בישראל.

אז צריך לפתוח חשבון בנק ישראלי בשביל זה (פרוצדורה לא קלה לתושבי חוץ - עורך הדין עזר וייעץ - זה הסתדר), ואז לבצע כל פעם העברה ממנו לחשבון בחו"ל.

Ani15

New member
וזה בחסות החוק נגד הלבנת הון

שלהזכירך האומה האמריקאית הגדולה ממש כפתה על מערכת הבנקאות הישראלית. אכן בחסות השלטונות, רק שכאן זה לא השלטונות הישראלים. רוצה להתערב כמה הודעות על "הישראלים הרמאים האלה מנצלים כל פרצה בחוק להלבנת הון בחסות השלטונות" היו פה אם זה היה קל להעביר כספים כאלה?
תשמעי, המערכת הישראלית לא מושלמת ואף לא קרובה לזה, והשירות ללקוח על הפנים באופן כללי ועקרוני. אבל זה לא "התעמרות" ו"ללא סיבה" ו"שודדים" יותר מכל מקום אחר.

placid1

New member
להזכירך, האומה האמריקאית כפתה את זה על

מערכת הבנקאות הישראלית בעקבות העזרה האקטיבית של מערכת הבנקאות הישראלית (בראשות בנק לאומי) בהעלמות מס של ישראלים בארהב. את הקנס העצום שקיבל בנק לאומי שילמו הלקוחות כשרקפת (הגנבת?) ממשיכה לקבל בונוסים ושערה לא נפלה מראשה. קודמתה היתה נגידת בנק ישראל במפולת הגדולה של שנות השמונים ובתור פרס קיבלה את בנק לאומי.... אז הבנקים בכל מקום לא חסידי אומות עולם, אבל הבנקים בישראל מושחתים ומתעמרים בלקוחות ללא סיבה, הרבה יותר ממה שיצא לי לחוות בקנדה או ארהב.

vinney

Well-known member
קודמתה לא הייתה נגידת בנק ישראל במפולת הגדולה.

קודמתה הייתה המפקחת על הבנקים במפולת הגדולה.
&nbsp
אכן הבנקים, קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, וכל שאר ה"אני אנהל לך את הכסף ושלא תעיז לבקש אותו בחזרה" מתעמרים ללא סיבה תוך התעלמות מוחלטת של הפיקוח.
&nbsp
אם תסתכל על רשימת המפקחים על הבנקים לדורותיהם תגלה שגליה מאור היא בכלל לא יוצאת דופן. המפקח של היום הוא המנכ"ל/יו"ר של מחר. למה שיתאמצו?

למעלה