../images/Emo128.gifנירו, זה ממש אבל ממש לא נכון../images/Emo128.gif
נירו תשמע..., אני בתור מפקד צעיר בצה"ל (אומנם עכשיו משוחרר) פיקדתי תקופה קצרה על חוליות של בודקי מעברים במעבר "ארז" שגובל בין רצועת עזה לישראל, אני מכיר באופן אישי לפחות ארבעה מקרים של העברת אמצעי לחימה בתוך רכבי חילוץ והצלה של הסהר האדום לתוך ישראל במשמרת שלי. היעד של אמבולנסים הפלסטינים הוא לרוב לבית החולים ברזילאי באשקלון, כלומר אפשרות לפגיעה חבלנית בתוך בית חולים או בכל יעד ונקודה בישראל. המקרים האלה הם בודדים, לעניות דעתי כן אך מקרים כאלה מכריחים את צה"ל לנקוט באמצעי ביטחון קשיחים יותר, יש עוד מקרה שחיילי צה"ל, אותם חיילים מהיחידת המעברים של המשטרה הצבאית במחסום "ארז" נהרגו בזמן שאישה פלסטינית ממעמד מאוד גבוהה בחברה הפלסטינית עברה את מסלול הבדיקה, אף על פי שמגנומטר (מן שער אלקטורני שמזהה מתכות) ציפף ללא הפסקה, היא טענה שיש לה מתכת ברגל בגלל ניתוח שעברה, דקות לאחר מכן התפוצצה והרגה מספר חיילי צה"ל... מקרה כזה גורר אחריו סגירה של כל מעברי הגבול, הפגיעה היא חמורה בעשרות אלפי הפלסטינים שעוברים מידי יום את מעברי הגבול לכיון ישראל למטרות עבודה, שהייה לצורך טיפול רפואי, איחוד משפחות וביקורי אסירים, אז כך שטענתך היא משוללת כל יסוד.. לגבי אשמתך החמורה, שחיילי צה"ל, ניקח לדוגמא אותי - הורג ילדים פלסטינים במתכוון היא מקוממת, מאכזבת ואפילו לא ראויה לתגובה, ובעניין האישה ההרה - על כל מקרה מצער שפורסם בתקשורת יש ביום מאות כניסות לישראל בשל מקרים הומנטריים ורפואיים שלא מפורסמים בתקשורת, בגלל שהם חלק משגרה הפעולות שצה"ל נוקט להיטיב עד כמה שאפשר עם האוכלוסיה הבלתי מעורבת בטרור. כל החלטות שאני לקחתי כמפקד וחייליו קיבלו היו תחת תנאים מוסריים קשים... מחד להיות קו ההגנה האחרון מפני מחבלים ומאידך לנסות לעזור לקדם את האוכולסיה הפלסטינית....