מה עושים עם מיקסר עומד?

3rd CYR

New member
מה עושים עם מיקסר עומד?

כרגע כבר יש מכונת לחם שמשמת להכנת בצקים כמו פוקצ'ה, פיצה ובריוש, ויש מיקסר ידני שמשמש לדברים כמו פרוסטינג והקצפת ביצים.
מדובר במתנה שלא ניתן להחזיר, ושחייבים להשתמש בה (לפחות כמה פעמים למטרת שלום בית) ואני מנסה למצוא לה שימוש טוב כי כל הרעיונות בחוברת המצורפת הם דברים שהייתי עושה בכלים שכבר היו לי ולא תופסים עוד שטח מטבח יקר...

תודה מראש!
 

John the Savage

New member
בעיקר שייקים, סמות'יז, אייס קפה וכו'

בלנדר יד בדרך כלל הרבה פחות טוב בריסוק קרח, והרבה פחות טוב בריסוק וערבול בכמויות גדולות.

ואני משתמש בבלנדר גם להכנת בלילה לכל מיני דברים. לדוגמה, לפעמים אני מכין "פנקייק בריא" על בסיס בננה, גזר ואגוזים שאני מרסק בבלנדר עם חלב, ביצים וקמח.
 

3rd CYR

New member
אני לא מדברת על בלנדר אלא על מיקסר

כזה שמשמש להכנת בצקים והקצפות, כאשר כבר יש לי הנד-מיקסר ובצקים של חלה/בריוש/פיצה אני כבר מכינה במכונת לחם.
תודה!
 

John the Savage

New member
אוקיי, משום מה חשבתי על בלנדר

מיקסר עומד אין לי.

אני יודע שיש כאלו שנשבעים בקיטצ'ן-אייד שלהם. לי אין כזה, ואין לי תוכניות לכזה בעתיד הקרוב. לא רואה בזה צורך.
 
אחד מהכלים הכי שימושיים אצלי במטבח

בקיץ עושים בו מילקשייקים ובחורף מרקים ...
 

debby12

New member
מנהל
במרקים יש לו יתרונות על פני בלנדר מוט?

בלנדר מוט = הכוונה לכזה מקל שתוקעים בסיר, תופס הרבה פחות מקום וקל יותר לשטיפה

גילוי נאות: מעולם לא היה לי קיצ'נאייד וכנראה גם לא יהיה לי אז לא מכירה. לסבתא שלי היה, כשהייתי ילדה, מיקסר כזה שעומד לבד [מן הסתם פחות משוכלל בלי זרוע של רובוט שזזה]. על כל פנים, אני זוכרת איך הוקסמתי מזה שאפשר להכין קצפת בלי להחזיק ביד את המיקסר, אבל לבד מזה - לא זוכרת שום דבר מרשים ממנה חוץ מהעובדה שהיה לו גודל של פיל. אם כי אני הייתי ילדה אז הכל נראה יותר גדול....
 

3rd CYR

New member
את מדברת על בלנדר או על מיקסר?

אני מדברת על סטנד-מיקסר, לא על בלנדר שיש לו שימושים מעבר למה שמכונת לחם (על תכנית בצק) או מיקסר ידני עושים
 

debby12

New member
מנהל
התכוונתי לסטנד מיקסר. תמי יונועה כתבה שהיא עושה איתו מרקים

אז השאלה שלי היתה - מה היתרון שלו בהכנת מרקים על פני בלנדר מוט. אני מניחה שהיא התכוונה שהשימוש הוא לטחינת המרק - ואז זה נראה לי כמו עוד כלי גדול לרחוץ להבדיל מבלנדר מוט. מה גם שצריך להוציא מהסיר ואז להחזיר. אבל אולי לא הבנתי נכון...

בקיצור - השאלה כוונה לתמי
 

3rd CYR

New member
לי היה נשמע שגם תמי וגם ג'ון דברו על בלנדר עומד

כי מיקסר הוא מערבב ומקציף אבל לא כל כך טוב בשביל לטחון, לדעתי. לכן אני רציתי להבין שבאמת תמי התכוונה למיקסר עומד ולא בלנדר עומד
 
עזבי, סתם בילבלתי אותך

אני התכוונתי לבלנדר לא למיקסר.

לגבי ההבדל בטחינת מרקים בין הבלנדר מוט לבין העומד, זה שהבלנדר מוט טוחן את המרק פחות עדין, העומד מוציא אותם ממש קטיפתיים, וכמו שג'ון אמר, הבלנדר מוט לא יכול לעשות שייקים עם קרח.
 

ron1222

New member
מיקסר עומד?- כמו של קיצ׳נאייד

כזה שמקציפים ומערבלים איתו?
אם כן- הוא מעולה לכל סוגי הקציפות, מרנגים נעשים איתו בקלות (הקצפה עוצמתית לזמן ארוך), מוסים, קרמים וכדומה, והוא גם מכין בצקים מצויין- לש אפילו בצק שמרים במקום כל העבודה הפיזית. הכלי החביב עלי במטבח...
 

3rd CYR

New member
מה הוא עושה שמכונת לחם לא?

כרגע בצקי פיצה, חלה, שבלולי קינמון וכו' אני מערבבת ומטפיחה אוטומטית בתוכנית בצק במכונת לחם כך שאני רק שמה הכל במכונה וזה מתערבל וטופח לבד ולי נשאר רק לעצב את הבצק ולאפות אותו בתנור.
&nbsp
&nbsp
 

ron1222

New member
אף פעם לא היתה לי מכונת לחם

אבל אני מהמרת שהכמויות שניתן ללוש בה הרבה יותר יותר קטנות. הזרוע והמנוע של הקיצ׳נאייד מספיק חזקים גם ללישה ארוכה של שני ק״ג בצק.
ושוב, לאוהבי מרנגים ומוס וקציפות - זה מכשיר שאין לו שום תחליף. זרקי פנימה והקציפי כמה חלמונים, הוסיפי בזילוף איטי תוך כדי הקצפה מהירה סירופ סוכר רותח ויש לך בסיס לכל מוס אפשרי. אותו דבר עם החלבונים- ויש לך מרנג שווייצרי .
 

3rd CYR

New member
oy vey

קודם כל, מכונת הלחם מייצרת כמויות שמתאימות לנו בול (כיכר של 2 פאונד לחם, בצק עבור שתי חלות קלועות בינוניות, בצק פיצה שמספיק לכל המשפחה + שאריות).
&nbsp
הדברים שאת מנית להקצפה אכן נשמעים כמו יתרון של המיקסר העומד אבל הם לא רלוונטיים לנו כל כך. אנחנו ממש לא חזק בקטע של קינוחים מעבר לפירות העונה בלי שום תוספות.
אם יש לך מתכנון ספציפי למשהו קונקרטי שאפשר להכין עם המיקסר הזה שדורש הקצפה ארוכה או לישה ארוכה שתוך כדי אותה לישה מוסיפים דברים אולי נמצא סופסוף שימוש למתנה הזו שאני די חייבת להשתמש בה בשבוע הקרוב. תודה על הניסיון לעזור, פשוט נראה שבאמת זה מוצר מיותר לחלוטין עבורי אבל למען שלום בית חייבים למצוא לו שימוש דחוף
&nbsp
&nbsp
 

Ani15

New member
זורקים את המיקסר יד

(זה ששרירי הזרוע שלך נמקים לפני ששמנת הופכת בו לקצפת)
ואת מכונת הלחם (שתופסת את המטר הזה על השיש שבו אפשר להשתמש לדברים הרבה יותר מועילים)
ועושים הכל במיקסר העומד
כולל הכל
כולל לישת הבצק לפיצה ופוקצ'ה ולחם במשך עשר דקות, והתפחה בתוך הקערה של המיקסר (אם המנוע שלו לא עומד בלישת בצק של 1 ק"ג קמח במשך 10 דקות רצופות, תעיפי אותו, לא מספיק איכותי)
כולל הקצפת ביצים ושמנת מתוקה בשלוש דקות עם טיימר בעודך עושה דברים הרבה יותר חשובים כמו לשטוף כלים
כולל עוגות בחושות
עוגיות מכל המינים
שמישהו יוציא את ג'גופן מההאנגאובר ויביא אותה לענות פה
 

3rd CYR

New member
מכונת לחם זה ה-דבר הכי הכי מועיל בעולם, מה קרה לך?!

שמים את הרכיבים בלילה לפני שהולכים לישון, קמים בבוקר ויש לחם טרי (או שמים בבוקר והולכים לפזר ילדים בבתי ספר ולעשות סידורים, וחוזרים הביתה ללחם מוכן לארוחת צהרים). מכונת הלחם כך אני רואה עושה כל מה שהמיקסר הזה יכול לעשות מבחינת בצקים לפיצה, חלה, לחמניות וגם עם אופציה לאפיה של הלחם אם רוצים. בקיצור, אם היה אפשר הייתי זורקת את המיקסר העומד הזה הרבה לפני שאני אזרוק את המכנת לחם. שום דבר בשרשור כאן עד עכשיו לא הוכיח אחרת.
 

3rd CYR

New member
תודה על המתכון.ינוסה בקרוב

מתכונים נוספים יתקבלו בברכה כיוון שהמכשיר הזה ישאר במטבח לנצח (על מדף גבוה).
 
למעלה