כל דבר שקשור להקצפה או לישה?
בעיקר דברים שדורשים להוסיף חומרים תוך כדי הקצפה (נגיד מרנג) ואז המיקסר עומד ויש שתי ידיים פנויות להוסיף חומרים.
ההקצפה הרבה יותר חזקה. המתכון שלי לקניידלך דורש חלבונים מוקצפים. במערבל ידני מעולם לא הצלחתי להגיע לתוצאה הרצויה. לקח לי המון זמן להגיע לקצף חלש למדי. בעיני מערבל ידני טוב רק למתכון שבו זורקים את כל החומרים לקערה ומערבלים.
לפורום האוכל של YNET היה קובץ עוגות בחושות שכמעט כולו לא היה בעצם עוגות בחושות אלא עוגות מיקסר. אני לא יודעת איך תפוז עובד עם זכויות יוצרים ואם אפשר להעלות אותו כאן (קובץ וורד מוגן בסיסמא לקריאה בלבד).
בנוסף, אם מדובר במיקסר באיכות סבירה, המתכונים מפסיקים להצליח רק לפעמים ולהיכשל באופן לא ברור בפעמים אחרות. מרנג לדוגמא, מקצפים דקה על מהירות בינונית, מוסיפים כף סוכר במשך X דקות, עוצרים כשמגיעים ל-Y דקות. המרנג לא נשבר, מתפרק, נוזלי או שום דבר כזה. ומרנג נחשב דבר יחסית מורכב להכנה והוא הופך להיות פשוט.
אני מאלה שלא אוהבים מכונות לחם ללישה. אני צריכה להרגיש את המרקם של הבצק כל דקה כדי להבין מה הוא צריך ומיקסר מאפשר לי את זה. מה שכן, ברגע שמורידים מתוקים ופחמימות, לא ממש צריך מיקסר עומד.