מה עושים שאורן מסרבת לנעול סנדלים?

מה עושים שאורן מסרבת לנעול סנדלים?

קנינו לאורן 2 זוגות סנדלים חדשות והיא מסרבת לנעול אותם. היא ממש לא מוכנה אפילו להכניס את הרגל. ניסיתי עם עוד זוג נעלי ספורט חדשים וכלום. היא מוכנה רק לנעול את נעלי החורף הריגלות. מתחיל להיות חם ואני רוצה לאוורר לה את הרגליים. ועוד משהו - איך משכנעים לשים קוקיות וסיכות בשיער? אחרי שניה היא מורידה אותם. נא עיזרו לנו

חוה 1

New member
אני מכירה ילד בן 18 שגם לא אהב

לנעול סנדלים שהיה קטן. אמא שלו ניסתה כל הזמן להתעקש איתו אבל ללא הצלחה. עד היום הוא שונא לנעול סנדלים ובגלל שהוא בגיל שאפשר להחליט הוא מחליט לא לנעול סנדלים. ובקשר לסיכות כדאי להחמיא לה כמה היא יפה עם הסיכות ואולי זה יעבוד. או למצוא סיכות יפות במיוחד עם ציורים שהיא אוהבת.

רותי ע

New member
הבעיה היא לא סנדלים...

הבעיה היא נעל חדשה. ומי כמוני מנוסה בכך...
לנו יש אותה בעיה בכל חילופי עונה, יותר נכון-בכל נעל חדשה. מה לעשות והנעליים הישנות תמיד נוחות יותר מהחדשות. מה שאני עשיתי זה כשרצינו לצאת מהבית לטיול אמרתי לו שהוא לא הולך בלי הסנדלים. את הנעליים הישנות החבאתי טוב טוב. היה ויכוח קצר והוא נשבר. נעלתי לו את הסנדלים והוא התחיל לדדות בהם כאילו הוא על קביים. הסחתי את תשומת ליבו עם דברים מעניינים וברגע שהוא שכח הוא התחיל לרוץ בהם כאילו הוא הולך איתם כבר חודשים... לגבי קוקיות וסיכות-מן הסתם אין לי נסיון
אבל אם היא לא מוכנה אולי יותר פשוט לספר אותה קצר? (אני יודעת שזו באסה לאמא
).

נונינה

New member
צרות של בנות.....איזה כיף

וברצינות 1. סנדלים - תנסי עם גרביים, וגם תראי לה סנדלים על ילדות אחרות. 2. קוקיות וכדו - סליחה אבל יש לי רק בנים.........

anat30g

New member
מחמאות מחמאות ועוד מחמאות

השיטה שאצלי עובדת היא מחמאות. אם אני והסובבים מחמיאים על בגד חדש, נעלים חדשות, סנדלים... הם אוהבים אותם ומוכנים ללבוש/לנעול אותם - אם לא - חבל על הזמן. אגב, באחת הפעמים הקשות לקחתי את הנעלים לגן ונתתי לגננת לנסות להנעיל אותם - כל הילדים מסביב החמיאו על טיב ואיכות הנעלים ומיד הם הפכו להיות הזוג היחיד שננעל. לגבי קוקיות - מגיל 0 בערך, מקיומן של 2 וחצי שערות נהגתי לעשות לשירלי קוקיות ולשים לה סרטים בשיער - תמיד היה לה משהו בשיער - עוד לפני שהיא היתה מסוגלת להוריד את זה - כשכבר היתה מסוגלת - היא היתה מורגלת. ענת

ענת - הלוואי וזה יעזור

קצת מאוחר מידי לגבי הקוקיות. בגיל יותר קטן היא הסכימה לסיכות, אבל עכשיו אין על מה לדבר ואפילו שכולם אומרים לה כמה היא יפה ככה. לגבי הסנדלים - אני אנסה אולי באמת לשלוח איתה לגן - רעיון טוב. מקווה שגם הרעיון של רותי יצליח. תודה בכל אופן

POOH*

New member
לגבי הקוקיות...

אני לא אמא אבל מטפלת בילדים ועובדת כבר שנים עם ילדים. מנסיון שלי אם היא לא רגילה ל´קוקיות יש כמה אפשרויות: * לשים קשת שתזיז את השיער מהעיניים ולא תציק יותר מדי. * להפנות את תשומת ליבה לילדות בגן עם קוקויות /סיכות, אולי זה יעזור לה. * ובשביל לשכנע אותה לשים סיכות ההמלצה שאני מכירה שהכי עבדה [אגב, גם על ילדה שממש שנאה להסתרק עד כדי כך שאמא שלה הייתה מביאה מברשת לגן כל בוקר כדי שאני אסרק אותה] פשוט תעשי איתה הסכם שאת שמה לה גומיות והיא שמה לך. תתחילו בבית אחרי צהריים ולא לגן, וככה לאט לאט היא תתרגל ובסוף גם לגן תסכים ללכת עם סיכות. ואם זה לא עוזר תביאי לגן קוקיות אולי אחת המטפלות תצליח להשפיע עליה שם... בהצלחה....

zimes

New member
כשקנינו סנדלים,

החלפתי להדס 5-6 זוגות עד שחשבתי שנוח לה. עם הראשונים היא פשוט ישבה. שאלתי את המוכרת איך יודעים אם נוח לה, אז היא אמרה משהו על "המידה בסדר, תראי, זה לא לוחץ", אבל הדס ישבה. ברגע שהורדתי - היא חזרה להתרוצץ בשמחה. אולי לא נוח לאורן? אמרו לי שיש נעליים מבד, קצת יותר פתוחות - כמו נעלי בלט לא מקצועיות. וחוץ מזה, שמבחינת התפתחות הרגל, נעליים מבד/יחף עדיף בהרבה. לגבי קוקיות/סיכות - גם אני לא מצליחה (אצלינו יש 4 ידיים כדי להוריד
). לפעמים זה מחזעיק כמה דקות. חשבתי לשים סרט, ובדיוק היום עמדתי מול מדף עם סרטים בצבעים מזעזעים. זה לא חם מדי לקיץ?

לנו יש סרט וקשת.

את הסרט היא מייד שוכחת, ונכון שהצבעים מזעזעים, אבל זה יותר טוב מלהסתפר. הסרט שלנו הוא וורוד זרחני, עם נקודות בכחול ואדום. את הקשת היא גם אוהבת, אבל היא מפריעה לה לינוק, ואז היא מורידה אותה. סנדלים- גלי יחפנית. אבל בסנדלים שלה, שאותם היא בחרה בחנות, ומייד לאחר שהנעלנו אותם היא רצה בהם, והפעילה את כל מנגנוני הבטחון של הקניון, היא לחלוטין מאוהבת. אולי באמת לא נוח לה.

מיכל153

New member
יש לי ילד בן 13 כזה ! ויש לאחותי...

היי הגדולה ילד בן 18 כזה ! צריך לדאוג לאוורור של הרגליים בבית וכמובן אמבטיות !!

משהו אחר

שאצלי עבד אצל שתי הבנות: מדברים איתן ומשחקים איתן ופשוט מסיחים את דעתן...או ששמים את הסיכות תוך כדי משחק. אצלי זה עבד, היום הן כבר דורשות קוקיות וסרטים. הבעיה היא שדווקא בגן מורידים להן את הקוקיות והן חוזרות בלי קוקו ובלי סרטים, וזה גם מטרד לא קטן (כינים וחיות אחרות - למזלי עוד לא קרה
) לגבי סנדלים אין לי פיתרון מכיוון שאצלי הן דווקא אוהבות חידושים... יכול להיות שלא נוח לה? אולי יש אפשרות להחליף?

רז2

New member
לשמחתי עוד לא נתקלתי בבעיית הנעליים

אבל הקטנים שלי רק בני שנה וחצי.. בכל אופן הם ממש אוהבים ללכת לקנות נעליים, ורואים את אמא שלהם מתלהבת, וכבר מחכים בקוצר רוח שאמדוד להם משהו. בבית הם כל הזמן מבסוטים ללבוש נעל חדשה (ואמא שלהם מסתכלת עליהם קורנת מאושר וקוראת קריאות שמחה.... שהם כבר יודעים לחקות) כנ"ל לגבי סיכות וקוקיות בהתחלה שיר היתה מורידה, אבל עכשיו זה די נדיר שמתחשק לה להוריד. ורון כל פעם כשהוא מוצא איזו גומיה בבית מנסה לשים על הראש.... אני חושבת שהיא אוהבת את מה שאני שמה לה כי אני כרגיל מתלהבת מכל תסרוקת חדשה ככל שהשיער אורך, ומראהלה איזו סיכה יפה, וכו´. אולי תנסי ללכת איתה לבחור סיכות שימצאו חן בעיניה? ובעצם אני לא יודעת בת כמה היא..... עצות טיפה משתנות מגיל לגיל.

כל קודם כל תודה לכולם - עדכונים

אז ככה: שמעתי בקולכם ולקחתי היום זוג סנדלים אחד לגן בתקווה שאחת המטפלות תנעיל לה והיא תקבל פידבק חיובי מהסביבה ואולי זה יעזור. ד"א צימעס: קנינו לה את הסנדלים בלעדיה. לגן היא מגיעה עם נעליים ואחרי שנת הבוקר הם מסתובבים יחפים כל הזמן. גם בבית היא מסתובבת יחפה, אבל כשיוצאים החוצה יש קקי של כלבים על הדשא ואבני חצץ על המדרכה והכביש, ככה שזה לא נעים. אני אנסה את כל רעיונותיכם לגבי הסיכות והקוקיות - רק שיש לי בת עקשנית שמגיל 0 יודעת מה היא רוצה. ניסינו לשים קוקיות גם לאמא, היא מקבלת קריאות התפעלות מהסביבה שלא ממש עוזרות, אבל אולי קנייה יחד תעזור. ושוב תודה לכולכם

רותי ע

New member
אני הלכתי עם עידן לקנות את הסנדלים

והוא צרח שם שכואב לו. ואז שמתי לב שהוא צועק "כואב" עוד לפני שהסנדל נוגע ברגל. אז עם במבה ובלון מתנה תשומת ליבו הוסחה והוא עשה כמה צעדים. ואז ראיתי שהם אכן בסדר...

לאה_מ

New member
קניה משותפת עוזרת. באחריות ../images/Emo8.gif.

רק עומר מסכים שאני אקנה לו. לשירה אני קונה רק איתה. לא משנה מה. כשהלכנו לקנות סנדלים לפני כמה שבועות, היא התאהבה באיזה זוג שלטעמי היה רחב מדי עבורה. הראיתי לה למה אני חושבת שזה יהיה לה פחות נוח, הצעתי לה שתבחר זוג אחר, הצעתי לה שניסע לחנות אחרת אם המבחר שיש בחנות הזו לא מתאים לה... שום דבר. הילדה נחושה להיות הבעלים של הסנדלים האלה. ורק אלה. ואז חשבתי - למה, בעצם, אני מתווכחת איתה? קניתי לה את הסנדלים שלה, והיא מאושרת. ואת יודעת מה? אם בעוד חודש היא תרגיש שזה רחב לה מדי, ותרצה משהו צר יותר, אז היא תדע שזו היתה הבחירה שלה וזו אחריותה. ותמיד נוכל לקנות במכירות סוף העונה זוג צר יותר. אגב, עם נעלים שהיא בחרה, היא רוצה ללכת גם כשהן כבר קטנות עליה, אבל זו כבר בעיה אחרת. גם לאורי אני קונה איתו, ורואה שהוא מתרוצץ עם זה בחופשיות בחנות, ושזה נוח לו. לגבי אביזרים לשער - אצלנו הפתרון הוא - קניות משותפות וגיוון בתסרוקות.

פישון

New member
היו לה פעם סנדלים אחרים?

כי אנחנו קנינו את הזוג הראשון בשנה שעברה, כשתמוז התחילה ללכת לגן. היא אהבה אותו מההתחלה. אחר כך כל זוג אחר לווה בהתנגדות (2 זוגות נעלי החורף ואחר כך הסנדלים החדשים). היינו צריכים להוכיח לה השנה ש: א. היא כבר נעלה סנדלים בשנה שעברה (רק אחרי בערך שעה של עיון מדוקדק באלבומים היא השתכנעה). ב. גם אמא ואבא הולכים עם סנדלים, ואנחנו מרשים לה לנעול לנו את הסנדלים. אחר כך היא הסכימה לנעול רק אחד (כל פעם אחר) ועל השני היה ויכוח. היא גם ניסתה לנעול את הסנדלים משנה שעברה, ומזל שהיא אפילו לא נכנסת. אחרי שבועיים של נסיונות היא לא מוכנה לנעול את נעלי החורף שלה... לגבי קוקיות: יש כמה סוגים. היא רוצה רק סוג אחד, שאני לא רואה הבדל בינו לבין האחרים (אני חושבת שאולי הוא לא מתגלץ´ מהר).

למעלה