מה עושים?:(

שוקiלית

New member
מה עושים?:(

יש לי בעיה של חוסר אנזימים, היתי מטופלת בקריאון25,000. הפסקתי לקחת על דעת עצמי לפני כמה חודשים, סובלת כל יום וכל הזמן מנפיחות כאבי בטן תחתונה וכאלה. אני צמחונית, כל אלו עושים לי בעיות: קטניות: שעועית, חומוס, אפונה בכמות גדולה ירקות טריים: ברוקולי, כרוב, כרובית, בצל, חסה, קולורבי, צנון, עגבניה, פלפל, חציל פירות: כמעט כולם: אגס, תפוח, אפרסק, שזיף, פירות יבשים, ענבים, מיצי פירות ברנפלקס ולחמים קלים מועשרי סובין מוצרי חלב במיוחד הניגרים: יוגורט, גבינה לבנה תירס, תפו"א, בטטה, אטריות. מה כבר נשאר לאכול חוץ מאורז\קוסקוס, ביצה ומלפפון? :S אוכלת טבעול "חזה בגריל" כל יום, אבל באמת שמרגיש לי כבר שאין לי מה לאכול לפחות כשהיו פירות הדר, אבטיח היה יותר מבחר, אבל גם לחיות מפירות זה לא פתרון
 

שוקiלית

New member
?

שתיתי את זה פעם שבוע, זה מגעיל, ולא הרגשתי השפעות. עשיתי את זה לפני שהתחילו לי בעיות אלו.
 

d a p h n a

New member
על פניו, נשמע לי שאת צריכה

לדבר שוב עם רופא ולנסות לחפש פתרון יותר טוב שיאפשר לך לא להגביל את התזונה שלך עד כדי כך. בכל מקרה את כותבת שירקות טריים גורמים לך לבעיות. האם ירקות מבושלים גורמים לפחות בעיות? אם כן, זה כבר עוזר. האם את יכולה לאכול אטריות אורז? (כי את אומרת שאורז את יכולה). יש הרבה סוגים של אטריות אורז, כולל כאלה שנראות וטועמות ממש כמו פסטה רגילה. לגבי לחם, זה לא אידיאלי, אבל מן הסתם אם לחם מועשר וקל גורם לך לבעיות, אפשר לאכול לחם יותר פשוט.
 

שוקiלית

New member
הממ

לרופאה אין פתרונות חוץ מלקחת קראיון(פנקראטין-אנזימי לבלב) ולשלוח לבנות תפריט עם הדיאטנית. ירקות מבושל בסדר גמור (חוץ מעגבניה,פלפל,חציל החומציים). אני דיי חוששת מאורז, גורם לעצירות. לחם שהוא מלא או שיפון מלא לא בעייתי, פשוט הלחמים הקלים שמופצצים בסיבים הם בעיתיים.
 

d a p h n a

New member
אוקיי

האם יש סיבה טובה לא לקחת את האנזימים? אם הם עוזרים, למה להפסיק? לגבי לחם, מן הסתם אפשר לאכול את הלחם שלא מטריד אותך, וזו לא בעיה. אני לא נתקלתי בבעיות מיוחדות עם אורז ובודאי לא עם פסטה מאורז, כך שכדאי לנסות. האם את יכולה לאכול תחליפי בשר אחרים כמו סויה, למשל?
 

שוקiלית

New member
המ

לגבי האנזימים ניסיתי להסתדר בלעדיהם. אני אוכלת טבעולים, אני יודעת שזה נחשב ג'אנק פוד, אבל אני חושבת שאם זה הדבר היחיד שאוכלת במשך היום שמעובד, וזה רק יחידה אחת, זה ה"חזה בגריל 5%" וזה טעים לי ומשביע לא נראה לי שזה כזה נורא. בכלל לדעתי כל הטבעולים טעימים, אוהבת כל המוצרים שלהם.
 

p e b b l e

New member
לי עדיין לא ברור למה הפסקת לקחת את האנזימים

יש לך בעיות בעיכול כי חסר לך משהו בגוף, למה זה בעייתי לצרוך את מה שחסר במיוחד אם רופא המליץ לך על זה? לא ברור לי גם אילו פתרונות את מבקשת מהרפואה? הרופא הציע לך לקחת תוסף שיקל לך על העיכול ולדבר עם מישהו שיכול להמליץ לך על מה לאכול כדי שתאכלי נכון בהינתן המגבלות. נשמע לי רופא מוצלח.
 

שוקiלית

New member
=\

לא ביקשתי פתרונות מהרופאה, שאלתי אילו עוד דברים נשאר לאכול מלבד אלו שכתבתי. לא מכירה הכל...
 

d a p h n a

New member
אין בעיה לאכול גם טבעול

אם כי עדיף שלא להסתמך עליהם בתור מקור תזונתי יחיד, אבל גם אני אוהבת אותם ואוכלת אותם (כשאני נמצאת במקום שאפשר לקנות אותם). יחד עם זאת, מודה שגם לי לא בדיוק ברור למה לנסות להסתדר בלי האנזימים. את כמובן לא חייבת לענות, זה פשוט נראה קצת מוזר. האם הם גורמים לך לתופעות לוואי בעייתיות או משהו כזה?
 

שוקiלית

New member
לא

פשוט ניסיתי להסתדר בלעדיהם. לא הולך. אבל גם אם לוקחת אותם, זה לא אומר שיכולה לאכול מה שבא לי, יש פחות נפיחות כאבי בטן, עיכול יותר טוב, אבל זה לא מצב מושלם. הדברים שציינתי לעיל עדיין יגרמו לבעיות.
 
אם שיטת הרפואה הזו אינה לטעמך

נסי שיטה אחרת. הודית או סינית, אבל רק מרופא שיש לו השכלה רפואית רחבה.
 
אני יכולה להמליץ על מי שאני מכירה.

אבל כיוון שאין לי בעיות כמו שלך, יהיה עליך לשאול את הרופא מראש אם הוא יכול לעזור לך בעניין הזה. אפשר גם לחפש ברשת.
 

שוקiלית

New member
צמחונות סאקס

אני מאוד מאמינה בכך שבני אדם לא נועדו לאכול גוויות, האמת גם לא הפרשות- מוצרי חלב וביצים. גם מהבחינה המצפונית מוסרית וגם בריאותית. אבל מאז שהתחלתי עם הצמחונות עליתי 5 ק"ג למרות שעושה פ"ג באופן סדיר 4-6 פעם בשבוע. ואני ממשיכה לעלות. טבעולים, קטניות, טופו, סויה, עדשים ושעועית, דגנים מלאים מבושל או לחם זה נחמד ויפה אבל אותי זה לא משביע אותי כמו חלבונים מהחיי. בתכלס הם דלים בחלבון ביחס לבשר ודגים ואלו פחמימות. כל התפריט שלי מבוסס פחמימות, יותר מידי, ממש יותר מידי. וגם פירות לא משביע אותי, רק מעלה תיאבון וסתם עוד קלוריות. ותפריט צמחוני גורם לי לקבל יותר מידי סיבים והגוף שלי לא מתמודד עם זה טוב. ואני כל הזמן מרגישה רעבה ושמשהו ממש חסר לי, ולמרות שאוכלת בכמות ממש הרבה והקיבה גדושה עדיין אין שובע ו"נרגעת" רק אחרי שאוכלת משהו חלבוני מהחי כמו גבינה או חביתה. נמאס לי מזהה כבר. אני כבר שנה ככה, כל הזמן מרגיש שחסר משהו ולא שבעה. פעם היתי אוכלת הרבה פחות מהיום בנפח ובכמויות ושובעת. לדחוף מלא ירקות או פירות זה רק ממלא ולא משבי באמת.
 

d a p h n a

New member
תראי, קצת קשה לי למצוא תשובה עבורך

כבר כתבת בעבר שהצמחונות קשה לך ושאת לא מרגישה שובע. רוב האנשים שאני מכירה שהופכים צמחונים לא סובלים מהבעיה הזו ברגע שהם לומדים להכין מגוון תבשילים ממקור צמחוני, שמשלבים ירקות וקטניות ופחמימות ביחד. כלומר, עבור רובנו צמחונות לא "סאקס", אלא היא דרך חיים משביעה וטעימה. יחד עם זאת, במקרה שלך ברור שזה יותר בעייתי מאחר ואת גם מוגבלת בבחירת המזונות שלך. אני לא יודעת אם חוסר תחושת השובע נובע מכך שבאמת את לא אוכלת מזון שמספק לגוף שלך את מה שהוא רוצה וצריך, או שהוא נובע מתפיסה פסיכולוגית של מה זו "ארוחה" ומה היא צריכה לכלול, ושבראש שלך לבשר יש מקום חשוב בתזונה הזו. אני באמת לא בטוחה מה אפשר להציע לך כפתרון לחיים צמחוניים או טבעוניים שיהיו מתאימים לך.
 

שוקiלית

New member
הממ

אני בעיקר פורקת מבחינה נפשית, זה מאודס מטריד כי באמת עליתי הרבה במשקל בגלל זה, לא מצפה לפתרונות קסם. ואני יותר מידי מאמינה מצפונית בנכונות של צמחונות מבחינה מוסרית, עוד לפני בריאות. גם בריאותית בעיני זה נכון יותר. אז אין מצב שאני אחזור לאכול בשר. אני באמת מרגישה רעב , אני חושבת שזה מחוסר בחלבונים, ומחוסר בשומן. התפריט ממש דל בשומן. 80% ויותר מזה מורכב מפחמימות אצלי.
 

billc

New member
אני טבעוני שבועיים ורזיתי 5 קילו

אני חדש בתחום מה שכן אני יודע שלא חסר כלום בטבעונות חוץ מB12 חלק מהבעיות שלך זה אולי בגלל שגוף שלך מכיל הרבה "זבל" ולכן לא מגיב טוב עם אוכל בריא אני אוכל הרבה שומן אולי 600 קלוריות של שומן שמגיע משמנים מכבישה קרה, כמו שמן זית, סומסום, קוקס, ואחד שאני לא יודע לתרגם וכמובן הרבה סוגי אגוזים/שקדים גרעינים וכו" אני מתכוון להכניס לתפריט של בקרוב מאוד טחינה גולמית שגם מכילה שמן (שמן סומסום) צריך לצין שאני לא אוכל לחם וגם לא סויה ואני מתאמן בחדר כושר בשביל חלבונים, אני אוכל HEMP ועוד כמה דברים חוץ מזה, הדבר הכי חשוב בחלבונים זה חומצות אמינו שניתן גם להשיג את זה מאוכל מהטבע אני לא אוכל שום דבר מעובד ומתרחק מהרבה סוגי קטניות התזונה הזאת קיצונית והמטרה שלי לעשות אותה רק חודש כידי לנקות את הגוף מכל השנים שאכלתי שטויות בנתיים היא מאוד קלה, מה שכן לפני שמתחילים אותה צריכים להתכונן טוב, לקנות מראש הרבה סוגי ירקות והרבה סוגי פירות הרבה סוגי אגוזים שקדים וגרעינים (הכל חייב להיות טבעי מבלי שעשו עליו איזה שהוא עיבוד) לקנות טחינה גולמית (אולי כמה), אבוקדו ולימונים מלח "celtic sea salt" שמכיל הרבה מינרלים קקאו אורגני (למקרה שבה לך לעשות מילשקים), החלב שלך תכיני אותו משקדים או אגוזים אחרים ונילה רצוי שיהיה לך בבית בלנדר טוב לשייקים טעמים של פירות וירקות אני לא מגיע מצמחונות (אכלתי בשר לפני שבועיים), לפי המחקר הקטן שלי, הטבעונים לא רק נגד בשר, הם נגד הרבה מאוד מהאוכל שהצמחונים אוכלים.
 
למעלה