מה עושים???

מה עושים???

היי אני עם סכרת 2 ועד לאחרונב טופלתי בגלוקומין.מאחר ולא הייתי מאוזנת(
7.2) הרופאה החליפה לי ל"יוקריאס1000 .פעמיים ביום את הטיפול. מה שנהייה זה שיש לי פחות חשק
לאכול.וזה לא רע מבחינת הגוף אבל אני מגיעה לסוכר 70.80 ומתחילה להזיע ולהריש חולשה.הרופאה אומרת
שהכדור הזה לא גורם להיפו אבל אף פעם לא היה לי.מצד אחד אני מרוצה שהסוכר מתאזן ומצד שני הגוף שלי לא רגיל לסוכר נמוך.
היום למשל בצום בבוקר היה לי 110. שתיתי קפה עם 2 עוגיות וקצת בייגלה
ואחרי שעה התחלתי להרגיש חולשה.בדקתי סוכר והיה לי 85.ולא לקחתי היום כדור.
מה קורה פה?צריך להחליף כדור.להוריד מינון? תודה

שאני אנחש? רופא המשפחה החליף לך את הגלוקומין

לביוקריאס = לגאלבוס. האם אמת הדבר? אלה שמות מסחריים , התרופה נקראת וילדגליפטין (Vildagliptin)
גאלבוס גורם ללבלב ליצור יותר אינסולין ולהפחית את ייצור הגלוקגון, את יכולה לקרוא על התרופה במצורף.

בלי קשר למה שכבר כתבתי, סוכר של 70-80 זה ממש לא היפו. את מרגישה כמו בהיפו, מפני
שאת רגילה לסוכר הרבה יותר גבוה. ירידה מהירה בסוכר מקנה הרגשה כמו היפו. אני אישית
מרגיש מצויין בסוכר של 50-55. אם הזמן את תתרגלי (לא הרבה זמן).

תעני לי לגבי השאלה ששאלתי בהתחלה, ואז איעץ לך מה לעשות .

היי

התרופה נקראת יוקריאס
ויש בה 850 מטפורמין ו50 גאלבוס
וכן כתוב גם ולידגליפיטין על הקופסא
זו באמת התשובה שקיבלתי קודם מהרופאה שלי. שהגוף שלי לא רגיל לרות נמוכות נורמאליות של סוכר
והמליצה לי להמשיך לקחת פעמיים ביום.
הבעיה היא חוסר התאבון שלי. ואין לקחת כדור בלי אוכל בקיבה
לגבי ההיפו-זה לא אינדיבידואלי ? לך זה בסדר ואצל אחר זה היפו?
תודה

יוקריאס Eucreas (קראת המצורף מהצהרים?)

שכחת לענות על השאלה ששאלתי, לגבי הרופאה שהחליפה לך את הגלוקומין ליוקריאס.
האם זאת רופאת משפחה, או אנדוקרינולוגית מומחית בסוכרת?

היוקריאס הוא שילוב של גלוקומין (מוריד תנגודת לאינסולין) וממריץ לבלב.
לגבי ההיפו, לא הבנת, היפו הוא מצב של ירידה חדה בסוכר.

דוגמא להבנה: נניח שלחולה יש סוכר של 320 היורד תוך 10 דקות ל-180.
זה יהיה היפו רציני. אבל אם החולה יטופל כמו שצריך, לא יהיו לו ערכים כה
גבוהים, אז לא יהיו לו נפילות סוכר כל כך חדות. אז היפו זה לא סוכר נמוך
אלא קצב ירידת הסוכר. ככל שיותר מהר כך ההיפו חשק יותר.

ממתין לתשובתך.

תומרונתם

New member
מנהל
הגדרת היפו

היא סוכר נמוך. נכון שיש הרגשה של היפו בירידת סוכר גם אם הוא לא נמוך באופן אבסולוטי, אבל התופעה כשמה היא - היפוגליקמיה.

ותודה שאתה עוזר לשואלת - אני לא מבינה כמוך בזה...

כן. רופאת משפחה

שאני שואלת אם אפשר הפניה לרופא סכרת, אני מקבלת תשובה -שאין צורך ...
אז אם אני מרגישה חולשה, הזעה ורעידות פנימיות כאלה זה לא היפו?יכול להיות שהרגשתי ככה מסוכר שהיה 110 וירד ל70?
אמרה הרופאה שהכדור הנ"ל אינו גורם להיפו. ואין סכנת חיים במה שאני עוברת אז תבין למה אני מבולבלת.
שאלה נוספת- יש לך מושג אם יוקריאס גורם להחמרה של מיגרנות? אני סובלת ממיגרנות קשות ומאז שהתחלתי לקחת אני
סובלת יותר. אז אני לא יודעת אם זה מהכדור או מהלחץ שאני נמצאת בגלל החלפת הכדור (אני כזו)
תודה

בכותרת הראשונה
הינה . . .

" שאני אנחש? רופא המשפחה החליף לך את הגלוקומין "

אז ככה

אני לא עולה חדשה ואני גרה בארץ כל חיי. אבל, זו הרופאה השניה שאומרת לי שאין צורך מאחר והיום רופאי משפחה יודעים יותר ולומדים יותר על סכרת. אני באמת לא בנויה למלחמה עם הרופאה אבל במכבי הרופא נמצא במכון סכרת ויש שם עומס ולכן נראה לי שלא ממהרים לתת הפניה. כשרופא יכול לעזור למטופל להתאזן לא שולחים לרופא במכון-כנראה.
אם אראה שאני לא מסתדרת אני "אדרוש" הפניה למכון סכרת.

ונכון שצריך הפניה לרופאים מסוימיים במכבי ורופא סכרת אחד מהם.

לשיטתך, לשיטתם של רופאי המשפחה, אין יותר צורך

ברופאים מקצועיים. זה יכול לחסוך המון כסף לקופות, ולכל מערכת הבריאות (דרך אגב חוסכים "עליך" כסף רב במכבי)
שאלה: כשיש לך בעית עור, האם אינך רצה לרופא עור בעל מוניטין? (עם הפניה). או שרופאת המשפחה שלך מבינה גם בזה?
שלא לדבר על בעיות רפואיות אחרות. האם סוכרת אינה מחלה מספיק חשובה?

סוד קטן הוא, שרופאי בתי החולים במחלקות האישפוז השונות אינם מבינים בסוכרת. שוחחתי על כך
עם רופא הסוכרת שלי במכבי, ותשובתו הייתה: אין לך מושג עד כמה... על אחת כמה וכמה רופאי המשפחה . . .

תתעקשי לקבל הפניה למכון סוכרת, תקבעי פגישה עם אנדוקרינולוג אפילו בטווח של חודשים שלושה,
ואז תכנסי לרוטינה של פגישות אצלו כולל בדיקות דם, בדיקות גופניות שונות, דיאטניות וכל מה שצריך.

קורדיליה, אני בסך הכל רוצה את טובתך, לצערי יש לי המון נסיון, אל תכעסי עליי... בהצלחה.

הנרי- חלילה לי לכעוס

אני פה כדי להחכים מבעלי נסיון
אני אדרוש הפניה למכון סכרת
ולא אקבל "לא" כתשובה
חוץ מזה. תחזיק אצבעות ואולי אתאזן בזכות התרופה החדשה :)
תודה לכולם

מצוין...

סביר שתתאזני יותר טוב עם התרופה החדשה, מפני שאחד המרכיבים בה הוא חומר ממריץ לבלב.
במכון יבדקו בין היתר האם זאת תרופה מתאימה לך.
ו-
.

ענתי44

New member
הנרי אתה צודק

בעיקרון הקופות אוהבות אותך בריא שאינו מגיע לקופת חולים ועם ביטוח משלים ולא כל כך ממהרות לתת לך שירותים כשאתה חולה. ככה לגבי רופא סוכרת. למזלי, רופאת המשפחה שלי התעקשה להעביר אותי לרופא סוכרת אחר כשמצבי הדרדר ועמדה על כך שהמרפאה תקבע לי תור. אבל ככלל ככה נוהגים. לכן צריך להתעקש ולקבוע לרופא מומחה בטח בנושא סוכרת. ואם צריך אפילו באמצעות חוות דעת פרטית מרופא מומחה דרך המושלם.

האם את עולה חדשה? אולי לא היית בארץ לאחרונה ?

בישראל אין צורת פנייה: "שאני שואלת אם אפשר הפניה לרופא סכרת, אני מקבלת תשובה -שאין צורך ..."
בישראל מבקשים יפה אבל בתקיפות. אם לא מקבלים, אז מנסים לשכנע "בחוכמה" ... את הצורך בהפניה החולה,
קובע הרופא וגם החולה. אם למרות הכל לא הולך, מחליפים את הרופאה...

הצעתי: תמשיכי בטיפול שקיבלת, תבדקי סוכר על מנת לא להגיע לערכים נמוכים יותר. תדרשי מהרופאה שלך הפניה מידית
לאנדוקרינולוג, אם לא תקבלי, תהפכי לה את השולחן (כשהסוכר לא יציב, מותר לעשות שטויות..) אם עדין לא תיתן הפניה
תעברי לרופא משפחה אחר. תזכרי שלא לתת הפניה זאת חוצפה חוצפתית.

תומרונתם

New member
מנהל
אני לא מבינה למה צריך להחליף רופא

ולמה צריך להפוך שולחן.
אדם שמאובחן בסכרת, לא זכאי לראות אנדוקרינולוג? על הנייר, לא בפועל. אני שואלת ברצינות.

העובדה היא, שרופאת משפחה נותנת ומחליפה תרופות

לסוכרת, וכנראה שאין לה מושג במחלה. לבקשת המטופלת לקבל הפניה לאנדוקרינולוג,
היא דוחה אותה במילים: "אין צורך". את כנראה הרבה זמן לא בארץ, ופה צריך לדעת להלחם
גם על מה שמגיע לך. לי זה לא היה קורה לעולם, אבל יש אנשים שלא בנוים למלחמות כאלה.

ladybug4NLP

Active member
ולמה בכלל צריך הפניה

כמדומני שבמכבי אני יכולה להזמין תור למי שאני רוצה.
הבעיה היא שכמות הפונים עולה על כמות הרופאים המקצועיים והרבה פעמים תלוי במצב, נקח רופא פחות תור עם מועד ביקור הרבה יותר קצר.

IrisPeleg

New member
לא לכולם

יש רופאים מקצועיים כמו אנדוקרינולוג, גסטירולךוג, קרדיולוג ועוד שצריך הפניה גם במכבי

למעלה