מה עושים?

אל ה

New member
אשתו לא קשורה

במובן שזה האבא שצריך להתמודד איתה

יש את הכותבת ויש את אבא שלה
וזהו
איזה סידורים יש לאשתו וכו' זה כבר לא משנה
זה כבר עניין של אבא שלה והוא צריך לפתור את הדברים עם אשתו

חמדת35

New member
שווה לך לקחת מונית פעם בשבוע

לכיוון אחד ושיחזיר אותך את הכיוון השני. יעלה לך הרבה פחות מלארח אותם.

מה עושים?

אני בת 30 פלוס, הורי גרושים הרבה שנים. אבא שלי נשוי בשנית ויש לו ילדים הרבה יותר קטנים מאשתו השניה וגם ילדים שלה. הם גרים בישוב אחר, אני עובדת כל השבוע , לכן אבא שלי בד"כ מגיע לבקר אותי בשבתות, פעם בשבועיים. עד כאן הכל טוב. לאחרונה הוא טוען שבשבתות אין לו סידור לילדים ולכן הוא מגיע אלי עם 4 ילדים ( 2- שלו, 2 של אישתו ), ממש חצופים ולא מחונכים ( פותחים דלת לחדר שינה שלי, פותחים מקררר בלי רשות, נוגעים בדברים שלי, מעירים הערות ) וגם הבית שלי לא מותאם לילדים, מקרר תמיד ריק ( אני אוכלת בעבודה ), ועוד.
ואני חושבת גם שאני לא צריכה לממן כיבוד לילדים שאין לי שום קשר אליהם וגם לרוב אני לא מבשלת, אחר כך הם משאירים אי סדר ולפני יום ראשון, יום עבודה קשה אני צריכה לנקות.
אמרתי מספר פעמים לאבא שלי בנימה אסרטיבית מאוד שלא יביא איתו 4 ילדים וזה לא מתאים, אך הוא טוען שאין לו ברירה , כי בשבתות אין לו סידור לילדים. מה עושים?

רפסודיה

New member
לחדד את הנקודה

אירוח של ארבעה ילדים (גם מנומסים) ואחד/שני מבוגרים קבוע כל שבת פעם בשבועיים זה תיק כבד על בחורה בגילך, שעובדת כל השבוע.
מצד שני אני מבינה גם את הצורך שלך לפגוש את אביך שגם הוא צורך משמעותי.
כדי שהמפגש יהיה חיובי לשניכם צריך שהוא יענה גם על הצורך שלך למפגש ביניכם ולא רק על הצורך שלו (כמו למשל לפתור את השאלה מה לעשות בשבת עם ארבעה ילדים...).
לפני שתפני אל אבא שלך חשוב שתחדדי לעצמך מה הוא שמפריע לך שם:
אומנם כתבת זה שהוא מגיע אלייך בסדר לך אבל האם באמת נוח לך סידור "קבוע" שהוא מגיע אלייך בשבתות, פעם בשבועיים. אולי היית מעדיפה להיפגש אתו אצלו? או במקום אחר, בחוץ?
או אולי את מעדיפה מפגש פחות קבוע מראש מאשר כל שבת - פעם בשבועיים?
אולי זה רק העניין של הרכב המשתתפים במפגש: האם את מעדיפה להיפגש רק אתו לבד? האם את מעדיפה להיפגש גם בליווי ילדיו הביולוגים, ללא הילדים שלה?
אחרי שתביני מה הפורמט הכי רצוי בעינייך תוכלי לעשות אתו סוג של משא ומתן.

תשובה

במהלך השבוע זה די בעיתי להיפגש, כי אני גרה בישוב אחר וזו חתיכת נסיעה וגם אני עובדת יום מלא וכך גם אבא שלי.

רפסודיה

New member
ובשבת זה בעייתי כשהוא בא עם ארבעה

לכן עלייך להבהיר לאבא שלך שהתיק הזה כבד עלייך, אם הוא לא מבין את זה בעצמו באופן טבעי.
לא ענית על השאלות שלי.

וכל שבת?

נראה שהיא מצאה סידור טוב לכמה שעות של שקט.
תסבירי לאביך חד וחלק שאת אוהבת אותו ורצה להיות איתו בקשר, אבל את מעוניינת לבלות איתו לבד, כששניכם פנויים ויכולים לשוחח ברוגע. אל תוותרי!
אם הוא לא יוכל להיפגש עימך ללא הילדים, תסבירי לי כי תחכי בסבלנות עד שזה יתאפשר, ובינתיים תסתפקו בשיחות טלפוניות. זה לא פייר כלפייך שאת לא רק צריכה לחלוק את הקשב שלו במיפגש הקצר הזה שלכם עם 4 זאטוטים (למרות שאני משתמשת במילה "לחלוק" באופן גורף, כי אין ספק שבמצב כזה את מקבלת אולי 0.5% מהקשב שלו), אלא גם צריכה לשעשע אותם, להאכיל אותם ולסדר אחריהם.

כולי תקווה שכשאת תעמדי על שלך, אבא שלך יבין כמה חשוב הזמן שלכם ביחד וימצא פתרון אחר לילדיו.

לא הבנתי

איך אין לך שום קשר לאחים שלך
יש לך שני אחים למחצה
ושני אחים חורגים

אלה לא בדיוק ילדים שאין לך קשר אליהם

תשובה

אין לנו קשר, ככה יצא, עד שהם התחילו לבקר אותי עם אבא, אולי ראיתי אותם פעמיים. הם צעירים ממני ב 20 שנה , איך יכול להות הקשר?

אז תציעי לאבא שלך עיסקת חליפין

פעם בשבועיים תעשי בייביסיטר לילדים והוא ואשתו יוכלו לצאת בשקט לבלות
ובתמורה הוא ימצא בייביסיטר לילדים בשבתות ויבוא אלייך לבד

ככה גם תרוויחי זמן לבד עם אבא
וגם תרוויחי ארבעה אחים
(וגם תתרמי לזוגיות ולאושר של אבא שלך)

win win

ממש לא

אין מצב שאעשה ביביסיטר, אני לא חייבת להם כלום. גם אני ממש ממש לא אוהבת נוכחות הילדים אצלי בבית, ולא משנה של מי הילדים. אני עובדת מספיק קשה וממש לא פנויה לביביסיטר, וקצת עברתי את הגיל, אני לא בת 15. וגם הבית שלי לא מיועד לילדים, מקרר ריק ( אני אוכל בעבודה ), אין משחקים וכו'.

ברור שאת לא "חייבת"

גם אבא שלך לא "חייב" לבוא
ואף אחד לא "חייב" להגיב כאן

אבל אולי אם תנסי להתייחס אל האחים שלך כמו אל אחים, ולא כמו אל מטרד, אולי תגלי שזה נעים...
נשמע שאת מעוניינת בחברתו של אבא שלך
יכול להיות שאחים שלך מעוניינים בחברתה של אחותם הגדולה?

זה ממש לא נעים

כאשר מגיעים אלי הביתה כל כך הרבה אנשים, 2 מהם בכלל לא אחים שלי, ואני לא מחשיבה אותם בתור אחים.

azaria

New member
יכולים, אבל הם לא. הם אחים שלה.

ועדיף להבין את זה עכשיו ולעבוד עלזה, מאשר לגלות את זה פתאום במצב קשה כמו חלילה סביב מיטת חוליו בבית החולים. כי אז פתאום יגיעו כל הילדים שקשורים אליו. בלי שום קשר להפרשים בגילאים או למורכבות הקשר הגנטי המדוייק.

אל ה

New member
זה לא משנה איזה סידורים יש לאשתו

אשתו זה לא הדאגה שלך
מה שאת צריכה להבהיר לאבא שלך זה כשאתם כבר נפגשים את רוצה להיפגש איתו אחד על אחד
אז אולי זה לא יהיה כל שבועיים
אבל תבקשי מאבא שלך שלפחות פחות בחודש אשתו תהיה עם הילדים והוא יוכל להגיע אלייך
הוא אבא שלך והוא צריך לדאוג לזה שמידי פעם הוא יוכל להיפגש איתך

תסבירי לו שאת מעדיפה איכות ולא כמות
ושעדיף פעם ב.. בצורה רגועה ומסודרת ולא בטירוף עם הילדים

כמו כן בשבועות שהוא לא יוכל להגיע לבד אולי אפשר ללכת למסעדה או משהו ולא אלייך הביתה
אולי זה פחות זמן שתראי אותו אבל גם פחות בלגן

את צריכה לשבת עם עצמך ולחשוב מה הוא הרע במיעוטו עבורך
כן לראות את אביך כל שבועיים אבל עם ארבעת הילדים שבאים
או לראות את אביך פחות אבל בלי הילדים

במידה וזאת האופציה השניה תבהירי את לאביך
תהי נחושה
גם אם זה אומר שבהתחלה לא תראי אותו
בסוף האסימון יפול לו...

בהצלחה

למעלה