מה עם מרכז דן?

מה עם מרכז דן?

מה עם שלד הבנייה שברחוב בן גוריון היה דיבור שהמקום ייהפך לקניון לילדים האם ידוע מתי תחודש הבנייה שם והמגדל שאמור להיות מעל?

orhen27

New member
אני גר ליד

אני גר שם ממש ליד וכנראה לפי מה שהבנתי שהבניה שם לא כל כך פשוטה, אם תישמו לב בחלק הסופי של המבנה - מול בית תפוז אנשים, אפשר לראות כי משום מה לא בנו שם חלק נכבד מהבנין מה שימשך משך זמן מסויים. אפשר לראות אבל שיש משהו בתוך המבנה שהוקם לא ממזמן על מעליות נעות בתוך מבנה הקניון המיועד - גם החלו להוריד את השלטים האחרים שנשארו שמבסרים על בנית "מרכז דן". יכול להיות שהעיקוב כרגע נובע מעצם העבודה שהקו האדום של הרכבת הקלה יעבור שם ובקרוב מאוד צריכים להתחיל העבודות לחפירת המנהרה והתחנה התת-קרקעית בן גוריון - ב"ב / ר"ג שצריכה לקום ממש באזור ויכול להיות שהם יעבדו דרך מרכז דן ותוך כדי ימשיכו לבנותא ת הפרוייקט ויכול להיות שיבנו את המגדל ושייסמו את בניית המגדל יפתחו את הקניון!

תודה... כלומר ישנה בנייה מסויימת

בפרוייקט האם אתה יודע בבקשה מי היזם ומה מתוכנן בדיוק להיות שם?

orhen27

New member
אני לא ידוע בדיוק

לא ידוע אם יש שם בניה מסויימת אבל יש שם מן התעוררות קנה ומידי פעם רואים שעובדים שם קצת או סורקיםא תה שטח לתוכניות וכו'. היזם הקודם היה "מי ערד" והפרוייקט לפי דעתי כבר לא שייך להם לאחר שנקנה אבל אין לי מושג תפרטים האלו! לפי מה שהבנתי מתוכנן בפרוייקט זה ככה: מבנה השלד הקיים - המצב כיום... 1. חניון תת קרקעי ענק - שכבר נבנה ונמצא גם כיום במבנה השלד. 2. מרכז קניות שלפי מה שדיברו בהתחלה - מי שקנה את השלד, יהיה לילדים ונוער מכיוון שהוא נמצא בגבול בני ברק ורמת גן ויש בבני ברק הרבה ילדים - אבל לא ידוע אם זה יצא לפועל - בכל מקרה בטח קניון חרדי. המשך הבניה: 1. השלב הראשון יהיה סיום השלד בקטע האחורי שלו שלפי ההדמיות הקודמות של המבנה עוד בתקופה שהתחילו לבנות אותו בסופו צריך להיות עיגול מעל הקניון שלא ידוע למה הוא אמור לשמש - כיום נסנה חצי עיגול ושם הופסקה הבניה עקב שירפה שפרצה שם בתקופה שעוד בנו שם. 2. אמרו שיפתחו את הקניון ורק לאחר מכן ימישכו לבנות את המגדל המתוכנן שתאמת אין לי מושג מה אמור להיות שם אבל יכול להיות בגלל עילוצים של הרכבת הקלה כפי שכבתי לך יבנו את הבנין ביחד ויפתחו את הקניון ואת המגדל בהפרש קטן או ביחד! הבנין המקורי - שהי המתכונן תחילה, היה אמור להיות בן 25 קומות אבל תיכנון לא טוב גרם למלחמות בין עירית בני-ברק ליזמי הפרוייקט, תחילה המגדל היה לצורך משרדים ומאוחר יותר דיברו לצורך מגורים וגם על מעורב ואפילו על מלון דירות ועסקים וזה אחת הסיבות שהבניה שם נפסקה אבל בח ככל הנראה הוא יהיה בנין משרדים ולפי הדיבורים בן 30 קומות. אני אנסה לברר לך עוד פרטים למה גם אני מתעניין בזה למה בסה"כ אני גר ממש קרוב לשם וזה ממש מכער פה את האיזור- מצד רמת גן. עוד משהו שאני יכול להגיד לך שהבניה שם תשוב בקרוב כי אפריקה ישראל בנתה פרוייקטים חדשים באזור - סביון טאוור ומגדל התמר שהוליכם ונבנים בימים אלו. בנית סביון טאוור אמורה להסתיים במאי שנה הבאה - זה גם מועד האיכלוס (מאי 2008) - סביון טאוור הוא מגדל יוקרתי ובין הייתר עיריות רמת גן ובני ברק מתכננות על שיפוץ כל רחוב בן גוריון בקטע רח' הרואה לבין צומת זבוטינסקי ואולי אפילו צומת רח' הירקון בבני ברק. שוב לא ידוע מה יילך פה אבל עירית רמת גן התנגדה והיו מלחמות על השלד הזה מצד עירית רמת גן כי זה מכער את האזור אבל בכל מקרה אפריקה ישראל בנתה פה וככל הנראה השלד הזה יבנה ממש בקרוב - קרוב למועד האיכלוס למה לפי מה שהבנתי ככה גם התחייבו בחברה לקונים דירות בסביון טאוור - שהוא מגדל דירות יוקרתי - ככה הוא מוגדר! אני אברר לך פרטים נוספים ויגיב לך בשעות הקרובות!

orhen27

New member
טוב אז בררתי כמה פרטים והדמיות

טוב אז הצלחתי לברר לך עוד כמה פרטים!טוב אז הבנין החדש שיבנה על שלדת השלד יהיה בן 40 קומות - 151 מ'.הוא יהיה בצורת מרובע שבתוכו יהיה עיגול - לפי הדדמיה הוא עומד לשנות את פני האזור כולו שיהיה בעל 6 מגדלים (לפי גובהם):1. מגדל "מרכז דן"2. סביון טאוור - מגדל סביון3. BSR 24. BSR 35. מגדלי גרונר - א.דורי6. מגדל התמר - מגדל התמריםובעתיד כמובן פרוייקט המשטרה שככל הנראה לא יצא לפועל ובצדק!כאמור לפרוייקט שונה השם גם ומעכשיו הוא נקרא "מגדל העיר" - "city tower"! הינה תמונה של חזית השלד כיום - לפי ההדמיה החדשה שתפורסם בהמשך יהיו כמה שינויים! ניתן לראות כי נבנו מדרגות עצומות ממדים שלא ידוע למה בנו אותם אבל זה באמת מפגר למה אף אחד לא היה עולה אותם באמת - לפי ההדמיה החדשה הן יורדו יחד עם הקוביה שליידן והבנין יהיה רק מהחלק הבנוי והריבועים יהיו כקישוט שעליהם יהיה שלט ענק עם שם הפרוייקט! **התמונה צולמה בדצמבר 2002 והיום הרבה לא השתנה חוץ מכמה שינויים קטנים נעשו ע"י מי שקנה את השטח

orhen27

New member
הדמיה - הצד האחורי

אתה יכול לשים לב לחצי עיגול למעלה ובהדמיה שבשלט שקצת נשרף בשריפה שייתה שם בשנת 99 כי יהי עיגדול שלם ותוכל לשים לב שצריכים לבנות שם עוד חלק נכבד מן הבנין - זה החלק של הקניון! צולם בדצמבר 2002 - מאז לא השתנה כמעט כלום אם אפילו התשנה דבר אולי רק בשלטים!

orhen27

New member
וכך יראה המגדל שיבנה בהמשך!

הדמיה "מגדל העיר" ולא "מרכז דן" ז"ל שלא יבנה אף פעם! צריך להדגיש כי התוכניותת השתנו וזהו בניין שונה לגמריי מהקודם ניתן להבחין בין ההדמיות - הבנין החדש פה והבנין הישן בחלק מהשלט שנשאר בהודעה הקודמת... אן ספק הרבה יותר מרשים מהקודם!

orhen27

New member
וזוהי הדמיה של הקניון!

זאת הדמיה של הקניון - היא כפי הנראה לא כל נכונה מבחינת הריצוף למשל אבל לפי מה שמבינים מרכז הקניות יהיה בן 2 קומות! הגג יהיה בנוי מזכוכית שקופה ופרטים נוספים לא ידועים כרגע - שוב זאת גם הדמיה של "מגדל העיר" ולא של מרכז דן ז"ל אני מדגיש... ועוד משהו: הבנין החדש לא כפי שתוכנן תחילה כפי שאתם רואים יהיה בנין מרובע שבתוכו יבנה בניין בצורת עיגול - זה אפקט מאוד מיוחד ויפה! - כל התמונות לקוחות מהאתר הנ"ל

דןמור

New member
יש לקניון הזה יתרון עצום

תהייה לו תחנה מאד קרובה של הרכבת התחתית ואני מניח שהוא יימצב אותו (מלשון מיצוב) פחות יוקרתי משאר הקניונים.

orhen27

New member
ברור שזה קצת מפגר

אבל אל תשכחו שמה שהולך להיות זה לא רק זה - בצומת אבא הלל זבוטינסקי שזה לא רחקו מקניון אילון, מרכז עזריאלי וקניון גבעתיים יבנה קניון תת קרקעי!!! ושוב זה ענייןש ל קהלים - הקניון החדש יהיה יותר לציבור החרדי ויפתח אותו ויחבר בינו לבין החיבור החילוני מקצת הוא לא יהיה קניון רגיל ולכן חשבו על הדגש של קניון לילדים ונוער.

ozrok

New member
שאלה

רח' בן גוריון פינת ז'בוטינסקי הוא אחד המקומות הפקוקים ביותר בר"ג. לפעמים לוקח יותר מ25 דקות בשביל להגיע עד הרמזור! איך יבנו שם עוד 6 בניינים?? מאיפה אנשים יגיעו?? אה.... אני יודע! הם יגיעו מהרכבת התחתית (!).

דןמור

New member
זה לא עוד 6 בניינים

רובם כבר בנויים או בשלבי בנייה מתקדמים

orhen27

New member
זה לא בדיוק ככה

6 בניינים רבי קומות נוסבפים אמורים לקום באזור בשנים הקרובות במקום בסיס "השלישות", לפי התיכנון הראשוני כבר ב-2006 בנייתם הייתה אמורה להסתיים אבל שינויים והתנגדויות מצד התושבים - ובצדק! הם אלו שגרמו לדחיה. ובקשר לקניון אתם צודקים, בנוסף יבנה גם הקו הצהוב של הרכבת הקלה שיתחיל מצומת בן-גוריון זבוטינסקי ויעבור דרך ששת הימים (קניון אילון) - הכפר הירוק ויגיע עד לרעננה והרצליה. כך למעשה שיהיה חיבור! הקניון הזה יצליח בגלל מיקומו במרכז המדינה באחד מהאזורים הכי עמוסים במדינה! גישה בתחבורה ציבורית לקניון תתאפשר כמעט מכל מקום בארץ וכמובן מתוך בני ברק וכמובן דרך הרכבת הקלה (בקטע זבוטינסקי היא תיהיה תת קרקעית) וכמובן זה חלק מהעובודת שימקמו אתה קניון בשורת הקניונים המובילים. אל תשכחו שזה מצטרף לארבעה קניונים שמוקמים או שהוקמו בעבר על ציר זבוטינסקי - בגין: 1. מרכז עזריאלי. 2. הקניון הגדול (פ"ת). 3. קניון שחקים - צומת עלית (יפתח עם פתיחת הרכבת הקלה). 4. וכמובן קניון "מגדל העיר" - הפרש של 2.5 קמ' בלבד מקניון שחקים! ואין ספק קניונים נוספים שבאזור: 1. מרכז אלרם - צומת רמה ר"ג. 2. קניון אילון - 1 קמ' מקניון "מגדל העיר". 3. קניון גבעתיים "3.5 קמ' מקניון "מגדל העיר". 4. מרכז ויצמן - ביה"ח איכילוב. ועוד קניונים נוספים שינם באזור!

חוץ מזה לפי מה שאתה אומר הקניון

מרכז דן ייפתח רק עוד כמה שנים כי למעשה זה עדיין שלד ביניין והבנייה עדיין לא רצינית

דןמור

New member
עד שהמגדלים יבנו במחנה השלישות...

הילדים שלי כבר יהיו בצבא בשביל ללכת לבסיס החלופי שיהיה במקום בסיס השלישות... (ורמז - עדיין אין לי ילדים...)

קובי לו

New member
בא ונבדוק לעומק (יחסית) את המצב העתידי

אז ככה, תוספת של ששה בניינים. כמה משפחות זה בכל בניין? כ-100 עד 200 משפחות. כלומר, תוספת מקסימלית של 1,000 משפחות. לא לכולם יש רכב. נניח ל-88% מהם יש רכב. תחשוב על התחבורה הציבורית המעולה של האזור (ציר ז'בוטינסקי) עם מעל ל-20 קווי דן, קווים ואגד לכל רחבי גוש דן. בנוסף, תהיה רכבת קלה (אולי אפילו שני קווים באותו אזור). כמה מכוניות עוברות בשעת עומס אחת בצומת צ"ד (בעבר היה מפעל ממתקים בשם צד בצומת הזה של ז'בוטינסקי מודיעין)? להערכתי 1,500 מכוניות בשעה. לפחות 10,000 מכוניות ביום. תוספת של פחות מ-900 מכוניות זו תוספת של 8% בקושי. לא כולם יוצאים באותה שעה, לא כולם חוזרים הביתה באותה שעה, וכאמור חלק יסעו במוניות, מוניות שירות, אוטובוסים וברכבת הקלה. חלקם גם ילכו ברגל. נניח כאלו שעובדים במגדלי בסר 1 ו-2 ויגורו במגדל הסביון או התמרים או באחד מהמגדלים שבמקום מחנה השלישות הראשית.

למעלה