מה עשיתי בשיעורי הרכיבה

תעשי שיהנותן שיש לו את דה גול הזה

יעשה עליו פנסיון או משהו... לא יודעת... תמצאי מישהו כי אין לך ברירה אחרת...

חחחחחחח למה נראה לך....

שיהונתן יעשה חצי פנסיון על הסוס שלי שיש לו סוס משלו והוא עושה עליו פנסיון מלא ואפילו עכשיו חצי כי זה יקר! אני ידבר עם המנהל חווה שלי ואני ינסה לשכנע את הדר..

אורלי 7

New member
לכי על רוכבת הדרסאג'

גם אם היא לא משהו, זה מצב עדיף מבחינתך. לדעתי רוכבת דרסאג' ברמה בינונית לא תזיק לו יותר מאשר רוכבת קפיצות שאפתנית שרק רוצה להתקדם לגובה. אם תיראי שאפולו נעשה חזק לך מידי, תתחילי כל רכיבה ב-15 ד' או 20 ד' של לונג'וזה יפתור לך את מירב הבעיות (אני עושה את זה כרגע עם הסוס שאני רוכבת עליו) ואין בזה שום רע. מידי פעם, תבקשי מאחד מהרוכבים הטובים אצלכם לעלות עליו ולרכב עליו קצת וזה יעזור לך מאוד! אני יודעת מניסיון שאחד הדברים הכפים למדריכים זה לעלות על סוסי פנסיון של תלמידים ולעזור להם לשפר אותם. רכיבה של רוכב מנוסה אפילו במשך רבע שעה מידי כמה ימים (לפני שאת מתחילה, שירכב הוא ראשון) תעזור לך לאין ערוך. תספרי איך מתקדם. בהצלחה

אורלי ממש תודה!!! אני ינסה....

ואני ילך על הדרסז'ניקית... אני גם יכולה לבקש מאבא שלי לרכב על הסוס.. אבא שלי רוכב 3 שנים.. ואם אני יבקש מאחת המדריכות אני חושבת שהן יסכימו...

Shai Felton

New member
דרור../images/Emo39.gif

הסוס באמת קופץ ממש גבוה כל השבוע. הוא קפץ ב-4 ימים לא פחות מ-1.10 עכשיו לדעתי את ממש חייבת להחליף את אולגה- אפילו ברוכבת דראסז' לא הכי טובה שיש - כי זה עדיף שיעשה דראסז' במשך השבוע ולא 4 פעמים קפיצות! הרבה יותר עדיף לדעתי.

TauraMan

New member
דרור../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

כבר דיברתי איתך הרבה על הנושא של אולגה. עם הקטע שהיא רוכבת עליו לא נראה לי שזה נורא, אבל הסיכום הזה שהסוס קופץ 4 פעמים בשבוע ובטח שתתחרו זה יגיע ל5 זה מוגזם!! את יכולה לדבר עם אולגה וליאון ואולי אפילו שאולגה תישאר לרכב איתך על הסוס אבל שלכל אחת ממכן יהיה שיעור אחד קפיצות ושיעור אחד דרסז' בשבוע. ואז הסוס לא יקפוץ יותר מפעמיים בשבוע והרכיבה של שתיכן תשתפר, אין כמו דרסז' לשפר קשר בין סוס לרוכב. בנוסף לזה אפולו יחכה לקפיצות וכמו שאורלי אמרה הוא לא ישתעמם ורק ירים את עצמו יותר! כבר הצעתי לך את הרעיון של שיעור דרסז' ושיעור קפיצות בשבוע אבל שזה מגיע למצבים שהסוס עובר את המטר 4 פעמים בשבוע, זה כבר יותר מדי, הוא סוס צעיר, צריך לשמור עליו, וסוס עם כל כך הרבה פוטנציאל באמת שחבל להרוס בגלל יותר מדי קפיצות. דרסז' ישפר אותך וזה כל כך ישפיע על הקפיצות שלך, אז במקום לקפוץ איתו (את) פעמיים בשבוע תקפצי פעם אחת, אבל הפעם האחת הזאת תהיה פי 3 יותר טובה מהפעמים כי הקשר שלך איתו והרכיבה שלך, והישיבה שלך, והחשיבה ובעצם הכל ישתפר יותר בגלל הדרסז'. עצה שלי.

דורוני...

את ממש צודקת.. אבל גם אם הוא יקפוץ רק פעמיים בשבוע וזה יהייה 1.30 זה יהייה בסדר?!!?! חוץ מזה שאולגה חושבת שבעונה הקרובה היא תעשה תחרות אחת במטר ותחרות שאנייה אני יעשה במטר! אני לא מוכנה לזה! אמרתי את זה גם לליאון! קניתי סוס בשביל שאני יתקדם ובשביל שאני יתחרה איתו ולא בשביל שהיא תתחרה ובשביל שהיא תתקדם! דורון והסוס שלי עוד קץ כל השבוע את הגבהים האלו בלי מגנים!!!

TauraMan

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

כן, אם פעמים נגיד היא עושה את זה בשלישי ואת עושה את זה בשישי ובאמצע יש לו יומים דרסז' זה בסדר גמור. הקטע של התחרויות זה כבר משהו אחר, ופה לך יש את הזכות להחליט כי הסוס הוא שלך. לפי דעתי כדאי לך לדבר איתה ולבדוק את האפשרות שהיא תעשה 90, זה יחסוך ממך וממנה את הטרחה של מחוץ לתחרות ושטויות כאלה. היא תוכל גם להתחרות באליפות המרכז ולסוס זה יהיה רק יותר טוב ושנה הבאה היא תהיה יותר מוכנה למטר, וזה הגיוני לא רק בגללך ובשבילך אלא גם בשבילה. הקטע של המגנים זה לא משנה, אם הסוס מרים את עצמו זה באמת לא משנה, ואני באמת לא יכולה להגיד כלום כי אנחנו רוכבים עם מגנים רק על 3-4 סוסים.

אוקיי אז.....

את אומרת לי להשאיר אותה.. אבל נעשה כזה דבר.. שיום שני אני יקפוץ.. ויום רביעי היא תקפוץ!.. וכל השאר נרכב דרסז'... אני גם מתכננת אחרי הקייטנות בחווה שטל גורן יחזור לאמן אצלנו לדרסז'.. אני יקח אצלו שעור פעם בשבוע.. ואני חושבת שזה ישפר אותי... אני אפילו ישלם את השעור מהכסף הפרטי שלי... והכול כדי שאני והסוס נתקדם... בקשר לתחרויות אני יגיד לה.. או שאת תתחרי 90 ובתחרויות של דירוג לאליפוץ הארץ אני יתחרה במקצה ילדים ואת תתחרי אז במטר.. כל השאר תתחרי ב-90 אם זה לא מוצא חן בעיניך אני יכולה להחליף אותך.. אם זה מוצא חן בעיניך תשארי... אני יחליט פה ואני לא מתכוונת לוותר לה ושהיא תהרוס לי חצי מהעונה!!...

TauraMan

New member
בדיוק!../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

רק נראה לי קצת יותר הגיוני שתקפצו איתו שלישי ושישי שיהיו כמה שיותר מרווחיםץ שיעורי דרסז' עם טל גורן זה רעיון מעולה.

אני ידבר איתך באי סי קיו ברגע...

שתתחברי! ותודה לכל מי שהמליץ לי וייעץ לי ממש עזרתם לי!

איזה שעווווווווררר!! כזה שוווווס!..

טוב אז רכבתי בקבוצה אתמול... והיה לנו תרגיל של לבוא בטרוט ישיבה ואז הייתה קורה על הרצפה ומעליה היו צריכים לעובר בקאנטר ואז הייתה עוד קורה שמעליה עוברים בקאנטר.. ואז אפרייט של 70 נחיתה.. ואז ישר קפיצה לעוד אפרייט של 70 ככה.. צעד קאנטר ואפרייט.. אז אני ליאור ואיתי קפצנו שהאפרייט האחרון היה 90.. ואז ליאון אמר שרק אני ממשיכה.. ובסוף האפרייט הגיע ל-1.30!!!! גאאאאאאאד והוא קפץ מדהייייםםם!!! הוא הפיל פעמיים אבל זה בגלל שליאון אמר לי: יותר יד! והייתי בטוחה שהוא התכוון לתת יותר יד ומושכה במכשולים.. אז זה מה שעשיתי.. ובפעם השנייה שהוא הפיל אז הוא אמר לי: המושכות שלך חצי משוחררות!!!!! ואז הבנתי שהוא התכוון למשהו אחר... ואז נכנסתי והסוס הביא קפיצה של איזה 10-20 ס"מ מעל המכשול!!!! והרגשתי מה זה בעננים!! כי הוא הרביץ חתיכת זינווק!! והוא כל כך השתפר!!!!1 הוא לא נגע ואיייןןן... ובתחילת השעור אז דיברתי עם ליאון עם הקטע של התחרויות שנה הבאה ועם החוק של ההתאחדות שאומר שאסור שיתחרו על סוס אחד יותר מרוכב אחד במקצה מטר ומעלה... אז דיברתי איתו שמה יהייה עם אולגה... והוא גם אמר לי שביום שלישי אולגה קפצה איתו אפרייט של 1.40 בלי שהוא נגע!!.. מושלםםם שלי! והוא אמר לי שהוא צריך להתחיל להרים לי תגובה של המכשולים...

אוקיי אז.....

דיברתי איתו... והוא אמר שאפשר לעשות תחרות אחת היא במטר ותחרות אחת את במטר.. אז אמרתי לו שזה ידפוק לי את כל העונה ואני לא מוכנה לזה.. ואז אמרתי לו: שאין מצב שהיא תעשה 1.10 נכון? אז הוא אמר שלא כי זה מעל הרמה שלה... ו-90 זה מתחת לרמה שלה קצת.. וכאילו מטר זה בדיוק בשבילה.. ואמרתי לו שהייתי רוצה שהיא תתחרה.. באמת.. אבל כל עוד זה פוגע בהתקדמות שלי אני לא מוכנה.. והוא אמר שאני צודקת.. ואמרתי שקניתי תסוס בשביל שאני יתקדם ולא בשביל שהיא תתקדם... הווא אמר שכן אני צודקת והוא יחשוב על פתרון.. ואמרתי לו שבדירוג לאליפות הארץ אני יתחרה במקצה של הילדים.. והיא במטר.. ובדירוג לאליפות מרכז אני כמובן במטר ואני לא יודעת מה איתה.. ובדירוג רגיל מצידי שתרכב במטר ואני לא ישתתף בתחרות או שאני ירכב מחוץ לתחרות או שאני באמת ירכב בפנים כי אני יצבור נקודות דירוג לי ולסוס.. כי היא לדעתי עוד תעשה לו נקודות חובה!

GrEeNwOmAn

New member
אשכרה שי צודקת...../images/Emo175.gif

את חייבת להיפטר ממנה מהר, ולהשיג דראסז'ניקית!

GrEeNwOmAn

New member
השיעור שלי אתמול../images/Emo175.gif

הייתי על פליקס הבובון שלי!
עשינו דראסז'~! והיה סבבה. עבדנו בעיקר, על להקטין ולהרחיב מעגלים, עם כיפוף יסודי, וטרוט ישיבה. יענו להקטין ואז ביציאה מהמעגל לא לצאת באלכסון, אלא עם התחת והכתפיים. וביציאה היינו צריכים לעבור לקאנטר, ולהקטין ולהרחיב... קיצר הוא היה חמוד... לא היה לי שיעור מצויין! אבל חלה השתפרות. אגב תמי המדריכה, נתנה לי שני זוגות מכנסי רכיבה מזה צרות, אחד בז' ואחד שחור. יייייששש! יש לי ארבעה זוגות עכשיו, 3 שחורים ואחד בז'!

למעלה