מה פירוש המילים תג"מ בגובה חפ"ר

• פותח הנושא DCS
  • פורסם בתאריך

DCS

New member
מה פירוש המילים תג"מ בגובה חפ"ר

ומי זכאי לתגמול זה ? בברכה DCS

smile2life

New member
פרוש המילים

תג"מ=תגמול מיוחד חפ"ר=חוסר פרנסה תג"מ בגובה חפ"ר זאת אומרת תגמול מיוחד למחוסר פרנסה.בדרך-כלל זכאי לתג"מ נכה בתהליך שיקום. מקווה שעניתי לך.

DCS

New member
ויש לי שאלת המשך

יש לי 15 אחוז לצמיתות. קיבלתי מסלול שיקום של שנתיים לימודים + דמי קיום בסך 1800 ש"ח לערך ( סיימתי לפני 2-3 שנים את הלימודים) אני לא מצליח למצוא עבודה בתחום ובגלל מגבלה פיזית גם לא בתחומים כלליים. ניסיתי לבקש לימודים לעוד שנתיים (רק לבעלי 20 אחוז ומעלה) אך אני לא עומד בקריטריונים. אז נרשמתי ללימודי תואר ראשון (אני כרגע הנדסאי) הלימודים הם יום בשבוע. (אני מממן את לימודיי) האם אני נקרא מחוסר פרנסה או שבגלל שעברתי מסלול שיקום אני לא. האם מגיע לי תגמול ? ע"פ חוברת זכויות שקיבלתי ממשה"בט נאמר שישנן ועדות המאשרות המשך לימודים באישור חריג , בפניה למח´ השיקום קיבלתי לא מוחלט. האם יש לי זכויות בסיטואציה זו בברכה DCS

c a t c h 22

New member
חסר פרנסה אינו קשור ללמודים רק

חסר פרנסה אינו קשור ללמודים רק למצב תעסוק (הכנסה ). העזר ניתנת ביחס ישיר לאחוזים ולקשיי השיקום. במיקרה שלך רצוי שתתיעץ באירגון הנכים בשל מצב גבולי. יש ועדות להמשך לימודים לתואר שני

DCS

New member
אני שייך למחוז חיפה

מישהו יכול להגיד לי למי לפנות ע"מ שאקבל את כל האינפורמציה ולא יטרטרו אותי. בלשכת השיקום של חיפה אין עם מי לדבר בברכה DCS

ominator

New member
תג"מ בגובה חפ"ר

תג"מ = תגמול מיוחד חפ"ר = חסר פרנסה. זה תגמול/תשלום מיוחד שניתן למי שאינו זכאי לתגמול חסר פרנסה, מסיבות שונות. מוצע לבדוק גם את אתר www.disable.co.il

למעלה