מה צופה לי העתיד התעסוקתי

manson23

New member
מה צופה לי העתיד התעסוקתי

היי,

אני מתכנן השנה להגיש מועמדות לתואר שני בעבודה סוציאלית במסלול הסבה - עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה

כמה מרוויח עובד סוציאלי עם תואר שני ללא ניסיון תעסוקתי בימינו?

האם הרפורמה החדשה שתהיה במשרד הבריאות תטיב עם עובדים סוציאליים?

האם עובד סוציאלי כשכיר בבית חולים או במרפאה לבריאות נפש עוסק בכלל בפסיכותרפיה?

האם יש עבודות במשרה מלאה או שהרוב זה חצי משרה?

תודה

manson23

New member
ועוד שאלה

פסיכולוגים עוברים 4 שנות התמחות שבמהלכה גם מתמקצעים בטיפול

אני יודע שיש עו"סים שגם עוסקים בטיפול, האם יש מרכיב משמעותי בהכשרה של עו"סים שמתמקד בפסיכותרפיה?

תודה

GrennCard

New member
המצב בשוק על הפנים

כל הרפורמות שמתגלגלות בימים אלו במשרד הרווחה והבריאות הולכים רק להרע עם העובדים הסוציאליים. ההשלכות של הרפורמות האלו כבר מורגשות בשטח. מעתה כל העובדים החדשים בשירות הציבורי יועסקו בחלקיות המשרה בלבד. עומס העבודה כמובן לא ירד אבל השכר הולך להישחק בצורה משמעותית. אגב זה רפורמות שהאיגוד חתם עליהם. מה שהולך להיות במשרד הבריאות ובשאר המשרדים גם לא מבשר טובות. בקיצור המצב על הפנים ואין אור בקצה המנהרה.

manson23

New member
תודה על התגובה. אתה יכול

לפרט לגבי השכר? ומה ההבדל בפועל בין עו״ס תואר ראשון לשני? תודה

manson23

New member
ולגבי הרפורמה

אני חשבתי שדווקא זה יעשה טוב כי תהיה הרבה יותר עבודה כי בעצם יותר אנשים ילכו לטיפול? שפסיכותרפיה תהיה ע״י כל המטפלים ולא רק פסיכולוגים

GrennCard

New member
שכר זו נקודה הכי כאובה במקצוע הזה

השכר מורכב מהרבה מאוד פרמטרים. תלוי מאוד איפה תעבוד. להערכתי יש מקומות שנותנים תוספת שכר לא משמעותית עבור תואר שני. אבל המקומות האלו לא רבים אני כבר אומר לך. לרוב השכר הוא די משפיל.

GrennCard

New member
זו שאלה מצוינת

צריך לשאול כל עו"ס אינדיבידואלית איך הוא/היא מסתדרים.

אתה מנסח את השאלה בצורה מטעה

אין 'עתיד שצופן', יש אותך ומה שאתה תעשה עם ההשכלה הפורמלית שלך אחרי שתסיים אותה. תסתפק בה? תמשיך ללמוד? תעבוד באופן ציבורי? תעבוד באופן פרטי? תהיה שכיר? תהיה עצמאי? אם פסיכותרפיה זה מה שמענין אותך, אז יש בהחלט דרכים להגיע לעיסוק בפסיכותרפיה מתואר שני בע"ס, וגם במסלול הזה אתה יכול להרויח כמה עשרות שקלים בודדים לשעה אם אתה נשאר בציבורי, מאות שקלים לשעה אם אתה יוצר את מה שצריך כדי להיות עצמאי, וגם יותר מכך - ככל שאתה מביא ערך יחודי יותר.

manson23

New member
ובכן, אני מתכוון

לעסוק בפסיכותרפיה באופן פרטי אבל גם חשוב לי לדעת מה קורה בתחום הציבורי. לא פשוט להיות עצמאי ולא בהכרח שאצליח למצוא לקוחות, לכן רציצי לדעת מה קורה בתחום הציבורי

בתחום הציבורי, המצב לא טוב, כמעט בכל תחום

לא רק בעבודה סוציאלית. וגם ביטחון תעסוקתי כבר אין כמעט באף מקום בשוק הציבורי.זה מזכיר לי שאלה ששאלו אותי באיזה אירוח באחד הפורומים לפני כמה שבועות, האם משתלם לכתוב ספר. כתבתי שזה כמו השאלה האם כדאי להיות מורה לאנגלית - אם אתה מורה לאנגלית בתיכון לא כל כך, אם אתה מורה לאנגלית באקסטרני כבר קצת יותר טוב, אם אתה נותן שיעורים פרטים באנגלית כבר יותר טוב, ואם אתה הלן דורון, אז ממש ממש כדאי. כך שבשורה התחתונה להיות עצמאי זה לא פשוט, ויש לא מעט דברים שצריך ללמוד וליישם בשביל זה, אבל לי זה נשמע הרבה יותר פשוט שלא לדבר על הרבה יותר מתגמל מאשר להיות בציבורי. האם זה לכל אחד? ממש לא. האם זה אומר שזה גם לא בשבילך? אתה יודע את התשובה טוב ממני.

manson23

New member
אז בעצם

אין למה לשאוף יותר מידי בתחום הציבורי ובתחום הפרטי היוזמה האישית שלי פה היא שתקבע את המנגינה.. שאלה נוספת: מספיק תואר שני בעו״ס כדי לטפל או שחייב בית ספר לפסיכותרפיה? תודה

אכן, בתחום הציבורי המצב רחוק מלהיות מרנין

בלשון המעטה ולא צפוי שיפור של ממש באופק, בתחום הפרטי היוזמה האישית שלך תשפיע באופן קריטי.
בנוגע לשאלה בסייפא - לדעתי לא מספיקה ההשכלה הפורמלית של האוניברסיטה כדי לתת טיפול שאני מגדירה ממש טוב וכדאי להמשיך ללמוד לימודי תעודה או הסמכה נוספים אחרי התואר, אבל אין הכרח לעבור דרך בית הספר לפסיכותרפיה - ראשית אין בית ספר אחד כזה אלא כמה, שנית הם בעיקר מתמקדים בשיטות טיפול דינמיות ומיעוטם בקוגנטיבית התנהגותית והשבח לאל יש עוד שיטות טיפול.
אני מעסיקה מטפלים בעלי תואר שני מרחבי הארץ, וממש לא משנה לי האם עשו או לא הכשרה נוספת בטיפול דינמי (בו אינני מאמינה) אלא רק מידת המומחיות והנסיון שלהם בשיטת הטיפול בה אנחנו מתמחים.

שיהיה בהצלחה, אני אישית מאמינה שעבודה

סוציאלית היא מהמקצועות שיכול לפתוח הכי הרבה דלתות, אם בוחרים להכנס דרכן. אני מרגישה מבורכת על בסיס יומי שבחרתי לעשות בזמנו הסבה לעבודה סוציאלית.

manson23

New member
את יכולה לפרט?

איזה דלתות נוספות יש בה שאין למשל בפסיכולוגיה? רציתי לנסות גם קרימינולוגיה אבל אחרי בירור הבנתי שהמקצוע הזה לא מספיק מבוסס בארץ ו

manson23

New member
סליחה אם אני נשמע ספקן

פשוט הכיוון שאליו שאפתי תמיד היה פסיכולוגיה ולצערי זה כנראה כבר לא יקרה..., עבודה סוציאלית זה ״תכנית ב״ שלי, לכן רגע לפני שצריך להגיש מועמדות רציצי לברר דברים יותר לעומק. תודה.

הי, בתאוריה גם בפסיכולוגיה יש אינספור דלתות,

אני אישית מאמינה יותר בדצפלינה של עבודה סוציאלית, של אדם בתוך סביבה והתיחסות גם לאדם, גם לסביבה, וגם לממשק ביניהם.
אני יכולה לומר קצת על מה שאני עושה עם המקצוע הזה -
אני מטפלת בפרקטיקה פרטית, אני מדריכה מטפלים אחרים, אני מרצה לעבודה סוציאלית זו השנה השביעית, כתבתי ספר בעברית שנמכר ממש לא רע בחנויות, הספר שלי יוצא למדפים בארה"ב וקנדה בתחילת החודש הבא, הספר יתורגם לשפות נוספות, כבר קיבלתי בקשה לשתיים הראשונות - גרמנית ופורטוגזית, אני עובדת על זה. הקמתי רשת קליניקות בפריסה ארצית שמתמחה בשיטת הטיפול שאני אישית מאמינה בה, אני עובדת בחודשים האחרונים על תוכנית MENTORSHIP למטפלים אחרים שמתמחים בתחום שלי בפרקטיקה פרטית - התוכנית תתחיל בשפה האנגלית בצפון אמריקה, ואח"כ תתפשט לשפות נוספות עם שותפים מקומיים בארצות המוצא. במסגרת העבודה על הפרויקט החדש כבר גייסתי שותפים מקומיים מארצות הברית וקנדה, וקבעתי שיחה עם מומחית נוספת שאני מנסה לגייס מברזיל. אם זה לא יעלה יפה, יש מומחית מספרד שמגיעה לביקור בארץ וביקשה לפגוש אותי, אז אני אבדוק את הנושא גם מולה. מעבר לכך פיתחתי מודול לטיפול מרחוק דרך האינטרנט במקרים מרובי נפגעים או של בעיות גישה גאוגרפית ואני יודעת שבכמה מקומות בחו"ל בודקים את הישום שלו בעיקר בהקשרים הומניטרים. מכיון שבתוכנית שאני עובדת עליה עכשיו אני אתרום 10% מהרוחים למחקר ופעילות הומניטרית אני מאמינה שאני אוכל דרך זה לקדם את המודול הזה יותר. יש לי עוד הרבה רעיונות נוספים של מה אני מתכוונת לעשות בשנים הקרובות, אבל בשל מצוקת הזמנים הם באופן זמני מחכים לתורם :)

manson23

New member
זה הכל?

המון עשייה מגוונת.

אני לפחות כרגע לא מחפש להתפתח לכיוונים כאלה. מחפש רק לטפל באופן פרטני, לא מעבר. אני מניח שאם יש מספיק לקוחות אז אפשר להסתדר לא רע מבינה כלכלית, ואולי גם לשלב עם זה עשייה ציבורית (שהיא לא פחות חשובה בעיניי)

לגבי הדצפלינה של עו"ס - אני בהחלט מסכים איתך לגבי חשיבות הסביבה כאשר מטפלים באדם. אני פשוט לומד להפנים רק עכשיו מה זה בדיוק עבודה סוציאלית, כאמור המקצוע הזה תמיד היה תכנית ב' בעיניי. אבל שמח לשמוע שאפשר להתפתח בתוך תחום העו"ס כמו בתחומים אחרים, אם לא יותר.

למעלה